Home Ranking nieuws Michael Stoeten winnaar zomerranking ENC Darts 2012 in Nijverdal

Michael Stoeten winnaar zomerranking ENC Darts 2012 in Nijverdal

Michael_stoeten

Donderdag was alweer de afsluitende avond van de zomerranking bij ENC Darts. In totaal hebben er 62 verschillende darters meegedaan die uit de wijde omgeving kwamen. Gemiddeld kwamen er per avond bijna 24 darters, dus wederom een geslaagde reeks. De afsluitende avond is de avond dat er een barbeque wordt gehouden. Er was vlees en salades besteld bij een keurslager en dit was ook te merken. Het was goed eten en er was ruim genoeg. Omdat er genoeg geld in kas zat, was het voor de aanwezigen de hele avond vrij drinken, dus de nodige kannen bier gingen over tafel en werd het een afsluiting die in de late uurtjes eindigde.

Een aantal darters hield het na de poules voor gezien omdat ze de tijd liever in de barbeque en de drank staken en ook omdat ze in de stand wat lager stonden en geen beker meer konden winnen.

De uitslagen van de 12e avond:

Achtste-finale verliezersronde:
Erik Drenth-Gerwin Dollen 2-0
Jeremy Scholman-Dick Bontekoe 2-0
Klaas Veneberg-Maikel van Munster 2-0
Patrick Hendriks-Remon Nijland 0-2

Kwartfinale verliezersronde:
Rene Stamsnijder-Erik Drenth 0-2
Marten Mulder-Jeremy Scholman 0-2
Patricia Zandvoort-Klaas Veneberg 0-2 (Klaas 104-check)
Arjan Lepelaar-Remon Nijland 2-0

Halve finale verliezersronde:
Erik Drenth-Jeremy Scholman 3-1
Klaas Veneberg-Arjan Lepelaar 0-3

Finale verliezersronde:
Erik Drenth-Arjan Lepelaar 1-3

Beide heren zijn op de weg terug naar hun oude niveau. Bij Arjan vielen ze in de finale wat beter en de verwachting is dat hij bij de volgende ranking toch wel weer voor de prijzen mee gaat doen.

Achtste-finale winnaarsronde:
Mark Meijer-Danielle Scholman 1-3
Alfred van Dorth-Jeroen Kiewiet 1-3
Marcel Beernink-Marco Schalen 3-0
Arjen Maneschijn-Marco ten Pas 0-3

Kwartfinale winnaarsronde:
Benjamin Reede-Danielle Scholman 0-3
Joop Wallenburg-Jeroen Kiewiet 2-3 (Jeroen 1×180)
Rob Koopman-Marcel Beernink 1-3
Michael Stoeten-Marco ten Pas 0-3 (Marco 1×180)

Halve finale winnaarsronde:
Danielle Scholman-Jeroen Kiewiet 3-1
Marcel Beernink-Marco ten Pas 1-3

Finale winnaarsronde:
Danielle Scholman-Marco ten Pas 1-4

Een verrassende finale. Marco wist deze week wel te winnen van de koploper in de kwart-finale. Ook in de halve-finale wist hij een goed resultaat neer te zetten en mede door deze overwinningen steed hij op de laatste avond nog naar de 2e plaats in de eindstand. Danielle deed het deze ranking goed tussen de heren. Vorige week had ze de pech dat ze bij het KWF-toernooi in de 1e ronde tegen de uiteindelijke winnaar moest, maar ze liet donderdag weer eens zien dat ze toch echt wel de beste dame van de ranking is.

Na de finales werden de bekers uitgereikt en kon terug worden gekeken naar een succesvolle ranking die wordt bijgeschreven in het archief van ENC DARTS. De eindstand is te zien op www.encdarts.nl

Donderdag 30 augustus is er geen ranking bij ENC DARTS, want dan worden de competitie-papieren opgehaald en uitgereikt. De week erna, op 6 september, zal er gestart worden met de donderdag-avond ranking 2e helft 2012. Meer informatie hierover is te vinden op onze site. Het weekend erna gaan we met de jeugd van DVO naar de Champions League Of Darts in Egmond aan Zee, 15 september is dan het SEN Open 2012 (inschrijven kan op www.encdarts.nl) en 16 september wordt er begonnen met de jeugdranking van de DVO. Deze heeft 2 jaar stilgelegen, maar wordt na het succes van Christian Kist weer opgestart omdat de animo in oost-nederland weer is toegenomen onder de jeugd. Er zijn bekers en waardebonnen te winnen. Informatie zal binnenkort te vinden zijn op www.dvodarts.nl en www.dvojeugd.nl

Hoge finishes:
164 Marten Mulder
120 Michael Stoeten
104 Klaas Veneberg
104 Mark Meijer

Hoge scores:
3×180 Michael Stoeten
1×180 Danielle Scholman
1×180 Dick Bontekoe
1×180 Jeroen Kiewiet
1×180 Marco ten Pas
1×180 Marcel Beernink
.