Home Ranking nieuws Michel van Roon de sterkste op de 10e HWDO ranking 2012-2013

Michel van Roon de sterkste op de 10e HWDO ranking 2012-2013

RegioDarts Zuid Holland

Afgelopen zaterdag 14 april werd alweer de 10e HWDO ranking van dit seizoen gehouden, in café Buffelsplace te ‘s-Gravendeel. Daar waar de meeste competities inmiddels zijn beslist, zijn er nog 3 kemphanen in de strijd om de koppositie die zich ook alle 3 aan de wedstrijdtafel hadden gemeld, hetgeen uiteindelijk in totaal 41 mensen deden. Naast een aantal eilandgenoten, mochten we ook een deelnemer uit Arnhem begroeten en liep er ook nog een verdwaalde Oosterbuur rond.

Obersturmbahnführer Harm had de deelnemers in 10 poules verdeeld op de 6 aanwezig banen. Ditmaal verliep voor een aantal personen van de gevestigde orde uit de top 10 van de stand niet geheel volgens planning. Zo moesten onder andere Patrick Luijendijk, Roy Moerenhout, Crelis Groenweg, Nico de Wit en Justin Schilperoord genoegen nemen met een plek in de verliezersronde, evenals de hoogst genoteerde dame in stand Marjolein Bunk. Ditmaal geen enkele dame in de winnaarsronde en dus mochten de 5 aanwezige dames in de verliezersronde uitmaken wie van hen zich de sterkste van de avond mocht noemen.

Opvallend was dat alle 5 dames een bye hadden in de 1e ronde en dus sowieso een extra punt achter hun naam konden zetten. Voor Tamira Groenewoud, Marjolein Bunk en Angela Hartman was dit het geval daar zij direct verloren. Stacey Rijn wist tegen Leander Wagenmaker een 2-0 overwinning te behalen en leek te gaan stunten tegen Patrick Luijendijk, maar in de 3e leg was het Patrick die haar uiteindelijk een halt toeriep. Diana wist ook haar 1e partij te winnen door Crelis Groeneweg met 2-1 te verslaan. Hierna werd ook Nico de Wit voor de 2e maal in een paar dagen op een nederlaag getrakteerd. In de halve finale was Justin Schilperoord echter iets scherper op de dubbel. Ondanks deze verliespartij was Diana de beste dame van de avond.

Ondanks dat de eerder genoemde top 10-ers in de verliezersronde verder moesten bleven er nog genoeg ‘grote’ namen over in de winnaarsronde, waarin toch ook wel weer wat verrassingen plaatsvonden. Zo mocht nummer 2 in de stand Marcel Koolmees al redelijk vroeg het strijdtoneel verlaten na een 2-0 nederlaag tegen Nico Vermeulen. Daarnaast mocht  ook Patrick van den Boogaard, dit seizoen al 3 maal toernooiwinnaar, na de kwartfinales plaatsnemen aan het schrijfbord, na een 3-0 nederlaag tegen Michel van Roon. In de overige kwartfinales wist Marcel van Verk met 3-1 van Nico Vermeulen te winnen en had Jan Hokke weinig dubbels in de pap te brokkelen en moest met 3-0 de overwinning aan Jos Solleveld te laten. Mark van de Voorden had zijn handen vol aan Ruben Schilperoord en wist hem ternauwernood met 3-2 te verslaan.

In de halve finales ondervond Mark nog wel wat tegenstand van Jos in de beginfase van de partij, maar Jos capituleerde met een 3-1 nederlaag. Op het andere bord vochten club- en teamgenoten Marcel van Verk en Michel van Roon een alleraardigst duel uit, waarin beide elkaar geen duimbreed toegaven en hoewel Marcel de eerste kansen op een overwinning had wist Michel er uiteindelijk een 3-2 overwinning uit te slepen. 2 finalisten die beiden in deze cyclus nog geen toernooioverwinning hadden behaald waren er op gebrand een mooie partij neer te zetten. Na een sterke openingfase van Mark wist Michel na een 1-1 tussenstand de eerste break te plaatsen en zo een 3-1 voorsprong te pakken. Mark verkleinde de achterstand weer naar 1 leg, maar moest uiteindelijk toezien dat Michel er met de winst van door ging. In de verliezersronde stonden Justin Schilperoord en Patrick Luijendijk tegenover elkaar.

Justin had op zijn lange weg naar de finale achtereenvolgens gewonnen van Maurice de Keijzer, Robert Vermaat, Arjan van Verk en Diana Appeldoorn en had tegen hen geen enkele leg weggegeven. Patrick ondervond de nodige tegenstand, maar wist uiteindelijk 3 maal op rij een 2-1 overwinning te boeken tegen Roy Moerenhout, Stacey Rijn en Dave Hartman. In een redelijk gelijkopgaande partij was het Patrick die bij een 2-1 voorsprong niet haperde en als eerste de trekker over haalde en de overwinning binnensleepte, waarmee de kans op een eventuele eindoverwinning nog niet helemaal verkeken is. Ondanks zijn verlies in de finale verstevigde Mark zijn voorsprong in de stand op de beide Patricks, maar zal hij ook de laatste 2 toernooien goed moeten presteren om zijn leidende positie te behouden. Marjolein Bunk blijft hoogste geklasseerde dame, maar door haar vroege uitschakeling duikelt ze net uit de top-10.

Er werden op deze avond elf 180-ers gegooid. Toernooi winnaar Michel van Roon nam er met 5 de meeste voor zijn rekening. Diana Appeldoor was als enige dame met 1 stuk ook vertegenwoordigd op deze lijst. De hoogste finish was net niet voor Michel van Roon. Zijn 150 finish was net niet genoeg voor een 3e envelop. Deze werd met een brede glimlach door teamgenoot Arjan van Verk in ontvangst genomen, daar hij een knappe 155 uitgooi uit de hoge hoed toverde.Volgende ranking is op zaterdag 27 april. Café t Centrum zal dan voor de laatste maal dit seizoen worden aangedaan. Aanvang is zoals gebruikelijk rond 19.30 uur.