Home Ranking nieuws Niels Jan Stuiver winnaar Darts TopTraining

Niels Jan Stuiver winnaar Darts TopTraining

DartsTopTraining

Een verrassende finale met 2 terechte finalisten afgelopen maandag tijdens de finale van Darts TopTraining I. Geen Remco van Eijden die 5 keer, of Patrick Loos die 2 keer de sterkste waren geweest op een rankingavond, maar Niels Jan Stuiver en Mike de Wit plaatsten zich voor de finale. Niels Jan Stuiver was zelf verantwoordelijk voor de uitschakeling van Remco van Eijden in de halve finale en Mike de Wit won al in de kwartfinale van Patrick Loos. In een zeer spannende maar vooral hoogstaande partij, die over de volle lengte ging, won Niels Jan Stuiver uiteindelijk met 3-2 in sets van Mike de Wit. Mike gooide 5 keer 180 en Niels Jan 3 keer in deze finale.

Voor de finale waren de nummers 1 t/m 4 van de ranking vrijgeloot in de eerste ronde en stonden al meteen in de kwartfinale. In de eerste ronde streden de volgende spelers tegen elkaar voor een plek in de kwartfinale:
spelformat: best of 5 legs / best of 3 sets

Erwin Renkema – Erik Avondrood (180 1x) 2-0 (3-1, 3-1)
Onderling resultaat voor de wedstrijd 3-1 in het voordeel van Erwin Renkema.
In het begin van de wedstrijd laat Erik enkele kansen liggen om voor te komen, waar Erwin dankbaar van profiteert. Vervolgens ontstaat er een wedstrijd waarbij Erik achter de feiten aanblijft lopen en komt Erwin nooit echt in de problemen.

Mathijs Boonekamp – Mike de Wit 0-2
Onderling resultaat voor de wedstrijd 3-2 in het voordeel van Mike de Wit.
Mike de Wit was duidelijk iets van plan vanavond en opent met een 2-0 zege op Mathijs Boonekamp.

Bas van Elk – Leroy Kwadijk (180 1x) 1-2 (laatste set: 5-6)
Onderling resultaat voor de wedstrijd 3-0 in het voordeel van Bas van Elk.
Bas begint goed en komt 1-0 in sets voor. Leroy maakt gelijk en er onstaat een spannende partij die tot aan de tiebreak gaat alvorens er een beslissing komt. Leroy wint de strijd om de bull en pakt daarmee het voordeel dat hij niet meer weggeeft in de laatste leg. Na 3 nederlagen tegen Bas op de trainingsavonden nu een belangrijke zege tijdens het finaletoernooi.

Paul Rothuizen (180 1x) – Erwin Valks (180 1x) 2-0
Onderling resultaat voor de wedstrijd 1-1.
Erwin Valks had tijdens de rankingavonden maar 5 partijden weten te winnen, maar 1 daarvan was tegen Paul. 1-1 in de onderlinge stand, was misschien een voorbode voor een spannende wedstrijd. Zover kwam het nooit. Paul pakt een snelle zege en verspilde niet teveel energie.

Kwartfinales (best of 5 legs / best of 3 sets):

Remco van Eijden (HF 110) – Erwin Renkema (HF 100) 2-0 (3-2, 3-2)
Onderling resultaat voor de wedstrijd 4-0 voor Remco van Eijden.
Vooraf weinig kans voor Erwin Renkema, aangezien het onderling resultaat boekdelen spreekt. In de 1e set gaat alles met de darts mee en aangezien Remco de bull had gewonnen wordt het 1-0 voor Remco. In de 2e set maakt Erwin 1-0 en breekt Remco vervolgens voor 2-0. Remco antwoordt met een 110 finish en breekt terug en houdt vervolgens zijn eigen leg. Erwin mag nu gooien voor de 2e set, maar doet dit niet goed en Remco snoept de set af en wint de wedstrijd.

Patrick Loos (180 1x) – Mike de Wit (180 3x) 1-2
Onderling resultaat voor de wedstrijd 3-1 voor Patrick Loos.
Mike begint sterk en komt met 2-0 voor in de 1e set. Patrick weet de schade te herstellen en wint deze set toch nog met 3-2. Mike liet zich niet uit het veld slaan en maakt gelijk. In een spannende laatste set zorgt Mike voor de 1e verrassing van de avond door Patrick Loos, nummer 2 van de ranking, uit te schakelen.

Marcel Ruiters – Leroy Kwadijk (180 1x) 0-2
Onderling resultaat voor de wedstrijd 1-1.
Deze wedstrijd werd eigenlijk nooit een wedstrijd. Leroy had al lekker kunnen ingooien in de vorige ronde tegen Bas en Marcel kwam nooit lekker in de wedstrijd en verloor terecht met 2-0.

Niels Jan Stuiver (HF 132) – Paul Rothuizen 2-0
Onderling resultaat voor de wedstrijd 1-0 voor Paul Rothuizen.
Vooraf een mooi affiche: Nummer 4 tegen nummer 5 van de ranking. Ze waren elkaar tijdens de rankingavonden maar 1x tegen gekomen en die ontmoeting was een prooi voor Paul geworden. Niets van te zeggen dus en het aanwezige publiek ging zitten voor een mooie en spannende partij. Niels Jan wilde daar niet aan meewerken en pakte een snelle 2-0 zege, waarbij hij in 1 leg 303 in 6 pijlen uitgooide (171, HF 132).

Halve finales (best of 5 legs / best of 5 sets):

Remco van Eijden (180 2x, HF 115) – Niels Jan Stuiver (180 5x) 1-3
Onderling resultaat voor de wedstrijd 5-2 voor Remco van Eijden.
Remco begon goed en Niels Jan duidelijk niet. Zo werd de 1e set gemakkelijk gewonnen door Remco. Ze hadden al 7x tegen elkaar gegooid en vaak won Remco, maar makkelijk ging het bijna nooit. In de 2e set kwam Niels Jan beter in zijn spel en gooide regelmatig binnen 15 darts uit. Remco kon geen stapje extra meer maken en Niels won 3 sets achter elkaar voor een 3-1 overwinning.

Mike de Wit (HF 100) – Leroy Kwadijk (180 1x) 3-1
Onderling resultaat voor de wedstrijd 2-1 voor Mike de Wit.
Een halve finale tussen de nummers 10 en 11 van de ranking: zo kan dus het gaan! Allebei de heren hadden al 2 wedstrijden gegooid en waren goed in vorm. Mike nam vanaf het begin het initiatief en als hij dat heeft, geeft ie het niet zo vaak meer weg Leroy komt nog een set terug, maar Mike maakt het op tijd af: 3-1 overwinning.

FINALE (best of 5 legs / best of 5 sets):

Niels Jan Stuiver (180 3x, HF 121, HF 108) – Mike de Wit (180 5x, HF 116) 3-2
Onderling resultaat voor de wedstrijd 1-0 voor Niels Jan Stuiver.
Mike start als een komeet en weet zijn niveau van de hele avond door te trekken. Niels Jan blijft net als tegen Remco wat achter in het begin en zo komt Mike op een 2-0 voorsprong in sets! Niels doet er een schepje bovenop en weet de 3e set te winnen. De 4e set is ook heel spannend en ook die gaat naar Niels Jan toe. In de laatste set kan Mike het niet meer bolwerken ondanks enkele wedstrijdpijlen en moet hij de overwinning aan Niels Jan laten! In deze wedstrijd tussen 2 hele snelle gooiers, maar liefst 8x 180 en 3 HF’s!

Niels Jan Stuiver kampioen Darts TopTraining I. Naast de winnaarsronde werd er ook nog een kleine verliezersronde gegooid.

Halve finales (best of 9 legs):
Erik Avondrood – Erwin Valks (180 2x) 3-5
Mathijs Boonekamp (180 1x) – Bas van Elk (180 2x, HF 160, HF 112) 5-3

Finale (best of 9 legs):
Mathijs Boonekamp (HF 114) – Erwin Valks 5-1

Volgende week maandag 22 maart start Darts TopTraining II, waar we met 16 in plaats van 12 topdarters aan de start zullen verschijnen.


Voor de mensen die het concept van TopTraining nog niet kennen

Darts TopTraining concept

Opzet
Door te trainen op een reguliere basis, met een selectie van de beste darters uit de regio Amsterdam en Zaanstreek, proberen wij ervoor te zorgen dat een ieders niveau omhoog gaat.

Het doel is om maximaal 16 personen uit te nodigen. De organisatie is druk bezig om personen te vinden die geschikt zijn, op dit moment zijn er 12 personen geselecteerd.

De trainingen zullen op wekelijkse basis gebeuren; Iedere maandag zullen de spelers bij elkaar komen in de Blauwe Lantaarn in Zaandam. Het is de bedoeling dat we stipt om 20.00 uur beginnen.

Een trainingscyclus duurt 9 weken; 8 weken wordt er voor een ranking gespeeld. In week 9 spelen we een finaletoernooi. In de 10e week zal de gehele cyclus weer opnieuw beginnen. Iedereen is vrij om weer deel te nemen aan een volgende cyclus. Als je niet meer mee wil doen, geef dit dan vroegtijdig door, zodat er een vervanger kan worden gezocht.

Aangezien het hier om trainingsavonden gaat, is het de bedoeling om veel te gooien met een competitief karakter. Er zal daarom in poules worden gegooid, ook zal er iedere maandag een verliezerronde zijn, zodat iedereen 6 tot 8 wedstrijden gooit per avond. Bij een volledige bezetting van 16 personen zal er in 4 poules van 4 worden gespeeld. De nummers 1 en 2 van de poules gaan door naar de winnaarsronde, die ook weer in 2 poules worden gespeeld, de nummers 1 en 2 spelen dan kruisfinales. De nummers 3 en 4 gaan naar de verliezersronde, waar zij ook weer in 2 poules worden gestopt. De nummers 1 en 2 van die poules zullen ook kruisfinales gooien.

Interne ranking
Voor elke gewonnen trainingswedstrijd krijg je één punt. Je krijgt één extra punt voor het behalen van de halve finale in de winnaarsronde en een extra punt voor het winnen van de finale. Ook zal de winnaar van de verliezersronde één extra punt krijgen. Er zal tevens één punt worden uitgedeeld voor de hoogste finish van de avond. (De ranking en eventuele statistieken zijn te volgen op deze site http://www.darts-toptraining.nl) In de 9e week zal er een finaletoernooi worden gespeeld, waarbij de stand in de ranking bepalend is voor plaatsing tijdens het eindtoernooi.

Discipline en eigen initiatief
Het kan voorkomen dat je een keer niet kan, dat is geen probleem. Stel de organisatie vroegtijdig op de hoogte zodat eventueel een vervanger voor die avond kan worden geregeld. Er is door de organisatie een lijst gemaakt met reservespelers die willen meedoen als er iemand niet kan.

Om de avonden goed te laten verlopen verwachten wij ook van jou enige zelfstandigheid en eigen initiatief: Er is geen wedstrijdleiding beschikbaar op de avond, dus: Zorg dat de poules zonder oponthoud doorgegooid kunnen worden, neem pauze als je niet hoeft te schrijven of gooien. Als schrijver ben je verantwoordelijk voor het doorgeven/invullen van de uitslag van een wedstrijd.

De opgeroepen reservespelers zullen niet in aanmerking komen voor deelname aan het finaletoernooi.

De organisatie.
Het Darts TopTraining concept berust op een idee van Erwin Renkema & Remco van Eijden. Vermelding of gebruik van dit idee mag niet zonder schriftelijke toestemming van deze personen. De voorwaarde waaronder u mogelijk gebruik mag maken van dit concept kunnen nader overeengekomen worden. U kunt hiervoor contact opnemen met: darts-toptraining@live.nl