Home Ranking nieuws No-Score Dinsdagranking start Damesranking

No-Score Dinsdagranking start Damesranking

Vanaf vanavond start de No-Score Dinsdagavond met een aparte damesranking. Om dit te promoten biedt No-Score een gegarandeerde prijzenpot van 50 euro per avond voor de dames de komende 6 weken, op voorwaarde dat er minstens 4 dames deelnemen. Daarnaast zijn er nog een paar aanpassingen voor de No-Score Dinsdagranking doorgevoerd die worden toegelicht in het reglement, zie onder artikel.

De belangrijkste aanpassingen zijn:
– de sheet is uitgebreid naar 128 deelnemers, zodat 64 deelnemers niet langer het maximaal aantal is.
– de beste 20 heren en de beste 4 dames plaatsen zich voor de eindronde.
– voor de hoogste finish van de avond geldt een prijs van 10 consumptiemunten.
– de puntentelling is licht aangepast en daarnaast ontvangt iedereen wekelijks bonuspunten.
– niet schrijven betekent geen punten die avond en tevens uitsluiting van de eindronde.

Voor een verdere toelichting zie het reglement onder dit artikel. De komende week zal er nog een korte toelichting volgen, zo zal er onder andere ook een prijs beschikbaar worden gesteld voor het gooien van een 9 darter tijdens een ranking of eindronde.

Reglement No-Score Dinsdagranking

1. De No-Score Dinsdagranking is een open ranking toegankelijk voor leden en niet-leden. Iedere dinsdagavond vind deze ranking plaats bij Dartsvereniging No-Score. Inschrijven is mogelijk aan de wedstrijdtafel tot uiterlijk 19:15 uur en om 19:30 uur begint de ranking.

2. Er worden 6 rankingavonden gespeeld waarna de beste 20 heren en de beste 4 dames zich plaatsen voor de eindronde. Het inschrijfgeld voor iedere ranking bedraagt 6 euro per persoon. Deelname aan de eindronde is gratis en enkel voor de geplaatste spelers.

3. Er wordt gespeeld volgens een dubbel knock-out systeem. Hierbij begint iedere deelnemer in de winnaarsronde en bij verlies worden de wedstrijden voortgezet in de verliezersronde. De winnaar van de verliezersronde kan zich nog terugwerken tot de winnaar van de avond.

4. Het maximum aantal inschrijvingen bedraagt 128 heren en 128 dames. De dames spelen een eigen ranking bij 4 inschrijvingen of meer. Bij minder dan 4 inschrijvingen spelen de dames met de heren mee. Vanaf 4 tot en met 15 inschrijvingen wordt er een poulesysteem gespeeld gevolgd door een dubbel knock-out systeem. Vanaf 16 inschrijvingen wordt er direct een dubbel knock-out systeem gespeeld.

5. Iedere partij wordt begonnen met het gooien voor de bull om te bepalen wie de wedstrijd mag beginnen. Bij een gelijke stand waarbij de laatste leg beslissend zal zijn wordt er niet nogmaals gegooid voor de bull maar mag de speler die aan de beurt is beginnen aan de laatste leg.

6. Iedere deelnemer aan de No-Score Dinsdagavond is verplicht om bij een verloren partij een volgende wedstrijd te tellen. Als een speler een volgende partij dient te tellen en dit weigert worden de punten van deze speler op die avond ingetrokken en wordt deelname aan de eindronde uitgesloten. Indien een deelnemer zich om een uitzonderlijke reden niet mogelijk acht om een wedstrijd te tellen dient dit te worden vermeld aan de wedstrijdtafel en wordt dit in overweging genomen door de wedstrijdleider.

7. Het inschrijfgeld van iedere avond wordt voor 50 procent gebruikt om het prijzengeld te vormen van diezelfde avond voor de nummers 1 t/m 3. De overige 50 procent van het inschrijfgeld gaat naar de eindronde waar de 24 geplaatsten verzekerd zijn van prijzengeld.

8. Voor de hoogste finish van de avond geldt een prijs van 10 consumptiemunten. Wanneer meerdere personen dezelfde hoogste finish van de avond hebben gegooid worden de consumptiemunten verdeeld.

6. Tijdens de rankingavonden wordt er iedere wedstrijd gespeeld volgens best of 5 legs. Enkel de uiteindelijke finale wordt gespeeld doormiddel van best of 7 legs. Tijdens de eindronden wordt er iedere wedstrijd gespeeld volgens best of 7. Enkel de uiteindelijke finale wordt gespeeld doormiddel van best of 9 legs.

8. De punten die te behalen zijn bestaat uit wedstrijdpunten en bonuspunten. De verdeling van de bonuspunten is gebaseerd op het aantal deelgenomen rankingavonden. Bij eenmalige deelname wordt 1 bonuspunt ontvangen. Wanneer een deelnemer voor een tweede keer deelneemt aan een ranking ontvangt deze 2 bonuspunten. Het maximaal aantal bonuspunten bestaat dus uit 21 punten (1+2+3+4+5+6) per reeks van 6 rankingavonden. De verdeling van de wedstrijdpunten ziet er alsvolgt uit:

Plaats Punten
1 20
2 16
3 14
4 12
5-6 10
7-8 9
9-12 8
13-16 7
17-24 6
25-32 5
33-48 4
49-64 3
65-96 2
97-128 1