Home Ranking nieuws No-Score Dinsdagranking wordt verlengt naar 10 rankingavonden

No-Score Dinsdagranking wordt verlengt naar 10 rankingavonden

dartfreakz_no-score dinsdagranking 15-09-2009 007

Vanwege het aantal deelnemers dat in de afgelopen tijd is teruggenomen is de opzet van de dinsdagranking onder de loep genomen. Het concept is de afgelopen jaren een succes gebleken en zal daarom voor het grootste deel gelijk blijven, maar om het huidige gegarandeerde prijzengeld te kunnen blijven aanhouden moest er actie worden ondernomen. Een mogelijkheid was om het prijzengeld naar beneden bij te stellen maar om dit te voorkomen is er besloten om het aantal rankingavonden te verlengen.

Vanaf de volgende rankingreeks zal het aantal rankingavonden bestaan uit 10 rankings. Alsmede is er besloten om het prijzengeld van de 9-darter niet langer wekelijks te verhogen met 10 euro maar om deze op het huidige bedrag van 750 euro laten staan. Het gegarandeerde prijzengeld zoals deze nu wordt gehanteerd wordt voortgezet waarbij er iedere avond tenminste 150 euro wordt uitgekeerd. Ook het prijzengeld dat iedere avond wordt uitgekeerd voor de hoogste finish wordt voortgezet.
 
Het gegarandeerde prijzengeld voor de eindronde wordt overigens verhoogd naar een bedrag van 1.000 euro. De laatste aanpassing die vanaf de volgende rankingreeks wordt doorgevoerd is dat het damestoernooi bij minder dan 7 deelnemers zal worden gespeeld volgens een poulesysteem.

Even kort de aanpassingen op een rijtje:
– Het aantal rankingavonden wordt verlengd van 6 rankings naar 10 rankings.
– Het prijzengeld voor de eindronde wordt verhoogd naar 1.000 euro.
– Het prijzengeld voor een 9-darter blijft staan op een bedrag van 750 euro.
– Het damestoernooi wordt tot 7 deelnemers gespeeld in een poulesysteem.

De aanpassingen gaan pas in vanaf 14 december en dus bestaat de rankingreeks die momenteel loopt nog gewoon uit 6 rankingavonden. Vanavond staat er weer een dinsdagranking op het programma. Inschrijven is mogelijk tot 19:15 uur en om 19:30 uur wordt er begonnen met de wedstrijden.