Home Ranking nieuws Opnieuw driepunter voor Blue Fingers

Opnieuw driepunter voor Blue Fingers

Superleague_wedstrijdverslagen

Op de tweede speeldag in de hoofdklasse van de superleague zijn de mannen van de Blue Fingers er opnieuw in geslaagd om de volle winst te pakken. De uitwedstrijd tegen Havenzicht – de nummer drie van vorig seizoen- was na zeven potjes al beslist (1-6) en eindigde uiteindelijk in een 4-6 zege.

We kwamen overigens flink vertraagd aan in Ridderkerk na het trotseren van een file van maar liefst 17 km. Hoewel we slechts een half uurtje konden ingooien, bleek dat het spel in de round robin allerminst te beïnvloeden. We waren heer en meester en namen een snelle 4-1 voorsprong. De break werd niet meer uit handen gegeven en resulteerde in een regelmatige 9-4 winst.

Cor Ernst- Fabian Roosenbrand 2-4 (18,19) tegen (17,19,12,15).

Wederom slaagde Fabian erin om een kersverse international een nederlaag te bezorgen. Ditmaal was Cor Ernst het slachtoffer van de dadendrang van onze held uit Almelo. Ernst zal volgend weekend in actie komen op de Europese Kampioenschappen in Turkije. Daar zal hij uit een ander vaatje moeten tappen dan in de eerste drie legs, want daarin waren zijn scorende darts ver onder de maat. Fabian kwam met 3-0 voor, maar werd in het vervolg van de partij wat slordiger. Ernst kwam wat beter in zijn spel en bracht na drie gemiste matchdarts van Fabian de stand op 3-2. Voor Fabian het teken om er even een schepje bovenop te doen. Met een mooie finish van 122 besliste hij de wedstrijd.

Jeffrey Stigter- Michel van der Horst 1-4 (18) tegen (18,20,18,17).

Michel moest het opnemen tegen de talentvolle Jeffrey Stigter. De Deventenaar kwam geen moment in de problemen tegen zijn jonge opponent. Michel gooide drie keer 180 en produceerde ook nog een uitworp van 100.

Mareno Michels- Ron Meulenkamp 4-3 (13,18,16,19) tegen (16,17,17).

Er leek na drie legs geen vuiltje aan de lucht voor Ron, die met prima spel een dubbele break voorsprong nam. Maar PDC-gooier Michels liet het er niet bij zitten en brak meteen terug via een mooie 13-darter. Ron begon op dat moment wat te worstelen met zijn scores en moest toezien hoe Michels de schade volledig repareerde (3-3). De Ridderkerker won het bullen en zette hem met een score van 140 weg op 16. Voor Ron restte 106. De Leusdenaar kreeg de kans op de bullseye, maar hij miste nipt. Michels gooide de dubbel met zijn eerste pijl.

Dick van Dijk- Vincent Kamphuis 0-4 (17,13,19,23).

Oud-wereldkampioen Dick van Dijk had vandaag niet veel in te brengen tegen de man uit Epe. Vincent gooide in de round robin niet zijn beste pijlen, maar schroefde zijn niveau flink op en domineerde vanaf de start. Na drie legs stond het al 3-0, waarbij Van Dijk precies één kans op de dubbel had vanaf 76. In het vierde bedrijf verzuimde de speler van Havenzicht de stand tot 1-3 terug te brengen en miste acht pijlen. Vincent kon profiteren en bracht de stand in de wedstrijd op 1-4.

Ernst/Van Dijk- Fabian/Vincent 1-3

Fabian en Vincent kwamen met ijzersterk spel op een 2-0 voorsprong. Een bereleg van de mannen van Ridderkerk bracht de spanning wat terug, maar in het vierde bedrijf waren Fabian en Vincent weer oppermachtig.

Bryan de Hoog/Michels- Michel/Ron M 1-3

Michel en Ron konden het duel al in een vroegtijdig stadium beslissen en voor het zesde punt zorgen. Hoewel De Hoog prima inviel, bleken Michel en Ron toch een maatje te groot. Michel speelde opnieuw erg goed, gooide twee keer een 180er en miste een 164-finish op een haar. Ron onderscheidde zich in het finishen en gooide driemaal de dubbel.

Ernst/Van Dijk- Michel/Henri 3-2

Henri mocht invallen voor Ron en startte nagenoeg perfect. Zijn eerste drie pijlen gingen in de triple 20 en zijn eerste kans op de dubbel was meteen raak. Het werd 2-0 maar daarna begonnen de mannen van Havenzicht sterker te gooien. Michel miste twee wedstrijdpijlen vanaf 80. Ernst en Van Dijk gaven in het vervolg van de partij geen ruimte meer weg.

De Hoog/Jan Karel- Vincent/Ron Wisniewski 3-2

Wat een partij was dit. Beide koppels scoorden er lustig op los. Er werden welgeteld zes scores van 180 neergezet en Ron gooide naast een 113-finish ook nog een 170 om hem weg te zetten op 36. Ron en Vincent maakten een 0-2 achterstand goed, maar in de beslissende leg waren De Hoog en de zeer sterk spelende Karel te sterk.

De Hoog- Ron W 4-3 (20,16,22,16) tegen (14,13,16).

Ron werd meteen gebroken maar brak meteen weer terug, onder meer met een fraaie score van 171 met drie verschillende triples. In de derde leg gooide was Ron op weg naar een 9-darter na twee keer 180. Hij miste de zevende pijl en miste vervolgens ook nog een 10-darter. De Hoog bracht het duel in evenwicht, waarna Ron gemakkelijk zijn eigen leg hield. In die leg zette hij 197 weg op 32 middels een mooie 165-score. In het zesde bedrijf gooide Ron zich dood vanaf 85. Hij kreeg nog een kans, maar miste de dubbel 20. De Hoog profiteerde, won het bullen en opende de beslissende leg met 180. Die klap kwam Ron niet meer te boven.

180’ers:

Michel (6), De Hoog (4), Karel (3), Fabian (2), Vincent(2), Ron W (2), Henri, Van Dijk en Michels.

Finishes:

Fabian (122), Ron W (113), Michel (100) en De Hoog (100).

Volgende week zaterdag spelen we de volgende wedstrijd. We krijgen dan bezoek van Venlo, dat Mariahout vandaag knap op 5-5 hield.

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.