Home Ranking nieuws Ouder-Jeugd toernooi groot succes

Ouder-Jeugd toernooi groot succes

ErwinEnLars_winnaarsouder_jeugdtoernooi

Afgelopen zaterdag, 2 oktober, werd in De Vrijboom in Beuningen voor de eerste keer in de RDB-geschiedenis het Ouder-Jeugd-toernooi gehouden. Een geheel nieuw koppeltoernooi voor onze jongste darters. In dit toernooi kregen onze junioren en aspiranten hulp van een vader, moeder of zelfs oma! En als één van de familieleden niet beschikbaar was werd een andere volwassene aan een jonge darter gekoppeld. Een, naar ons eigen vinden, uniek toernooi waarin we nog wel eens de nodig verrassingen zouden kunnen gaan zien.

 

12 koppels hadden zich aangemeld waardoor we prachtig 3 poules van 4 koppels konden maken. Vader met zoon, moeder met zoon, vader met dochter, zelfs oma met kleinzoon. Alles was mogelijk op deze zaterdagmiddag. Niet in de laatste plaats omdat we ook nieuwe gezichten konden verwelkomen. De jeugd heeft de toekomst, zo vonden ook wij.

 

En zoals zo vaak begint na de poulefase het toernooi pas echt. 6 koppels mochten de winnaarsronde in, 6 mochten hun geluk gaan beproeven in de verliezersronde. Twee hebben er dan geluk, omdat zij in de kwartfinale een bye krijgen. Senny van Hoenselaar met vader Erik en Justin van Tergouw met Cindy konden meteen door naar de kwartfinale. Vader Mari van de Berg met dochter Laura mocht in de kwartfinale aantreden tegen Roy Albers met vader Lambert. Waar in poulefase Laura en Mari nog voor een verrassing zorgden door knap tweede te worden in de poule moesten zij nu hun meerdere erkennen in Roy en Lambert: 2-3. Lars Fransen met vader Erwin deden wat van ze verwacht werd en wonnen met 3-0 van Arjan van Halen met dochter Vera.

Dan de halve finales. Justin van Tergouw met Cindy maakten er tegen Roy en Lambert een daverende partij van die over de volle vijf legs ging. Onze kleine Justin was goed op dreef door een paar flink hoge finishes te gooien waaronder een 135 met Bull en wonnen dan ook met 3-2 en mochten zich finalist noemen. Senny en Erik mochten de tweede halve finale spelen tegen Lars en Erwin. En ook in deze partij moest de vijfde leg de beslissing brengen. Uiteindelijk trokken Lars en Erwin aan het langste eind en mochten zo de finale spelen.
Waar Justin en Cindy makkelijk de poule doorkwamen en eigenlijk moeiteloos naar de finale gingen lieten Lars en Erwin even zien een klein maatje te groot te zijn. We wisten al dat vader Fransen twee zoons met uitzonderlijk talent heeft, hij zelf kan er anders ook wat van. Liefst met 4-1 wonnen zij de finale en mochten zich dus de eerste Ouder-Jeugd-kampioen noemen.

In de verliezersronde hadden we ook leuke partijen. De hele kleine DJ met oma Janet mochten in de kwartfinale spelen tegen Rick Sommerdijk met moeder Dian. Rick gaat zich langzaam ontwikkelen en samen met moeder lukte het hem de kwartfinale te winnen. Quinn Terburg met vader Serge traden aan tegen Celine van de Berg met zoon Frank. Ook deze partij eindigde in 2-1.
De eerste halve finale ging tussen Hermien Straten en Martijn, een nieuwe talentvolle jeugddarter. Tegen Rick en Dian drongen zij door tot de finale want ze wonnen met 2-1. Levy Frauenfelder met, niet vader Jorg, maar moeder Tamara. Zij wonnen met 2-0 van Quinn en Serge.
Een verrassende finale dus met Levy en Tamara en Martijn en Hermien. In de poulefase kon Levy niet doordringen tot de winnaarsronde, maar de winnaar van de verliezersronde kon natuurlijk ook een beker mee naar huis nemen. We weten wat Levy kan, maar vandaag lukte het allemaal even net niet. De verrassende winnaars waren dan ook Martijn met Hermien!

En zo kwam er een eind aan een waanzinnig leuke middag. Er gaan zelfs al stemmen op om dit toernooi vaker in het jaar te organiseren. Houd onze website dus goed in de gaten, we informeren jullie snel wanneer het volgende Ouder-Jeugd toernooi is en roepen alle jeugddarters in de regio op een keer met hun vader, moeder, opa, oma of andere volwassene op dit toernooi een keer te komen spelen.

Aanstaande zaterdag, 9 oktober is de eerste jeugdranking van het nieuwe seizoen in de Vrijboom in Beuningen. Inschrijven vanaf 12.00, dit kost slechts € 2,50, start toernooi om 12.30. En je weet het: alle jeugd is van harte welkom!