Home Ranking nieuws Overgangsklasse A: ’t Wapen van Vriezenveen – Cafe Takema Coevorden

Overgangsklasse A: ’t Wapen van Vriezenveen – Cafe Takema Coevorden

IngezondenWedstrijdverslagen
Vandaag moesten we uit tegen ’t Wapen van Vriezenveen. Aangezien het een half uurtje rijden is van af Coevorden, waren we ruim op tijd om even lekker in te gooien. Vandaag waren Tino en Bart er niet bij, zodoende starten we de roundrobin met Tom Grevink-Jan Dekker-Stefan van Dalen en Richard Kimman tegen Allard Smid- Lucas Snippe-Maarten Pape en Bennie Gerrits. Dit werd een 9-0 overwinning voor ons iets wat voor mij nieuw was. Al moet ik wel eerlijk zijn dat Vriezenveen wel een paar legs had moeten pakken. 0-1 dus.
 
De eerste singel ging tussen Maarten en Tom. Maarten ging goed van start maar na 2-0 voor zakte hij wat weg en kwam Tom beter in zijn spel. Na 2-3 voor Tom werd het toch nog 3-3 zodat een 7e leg beslissing moest brengen. Na 15 darts stond maarten op 100 en Tom op 140. Maarten mist 2 pijlen op tops en Tom gooit een 140 finish uit.Zo won Tom met 3-4  en een gem. van 26.05 en 0-2 voor. De 2e singel ging tussen Bennie en Stefan. Stefan begon de eerste leg goed, kwam 1-0 voor en zakte daarna weg zodat Bennie met goed spel verdiend won met 4-1. Gem.. Stefan 23,75  en 1-2  De 3e singel ging tussen Lucas en Jan. Jan won verdiend met 4-0 met o.a. een 12 darter met een 97 finish. gem. Jan 29.22 en 1-3 voor ons. De 4e singel ging tussen Allard en Richard. Richard gooide duidelijk beter dan Allard en won verdient met 4-1 en gem. 27.69 en 1-4.
 
De 1e koppel ging tussen Maarten/Bennie tegen Jan en Richard. Deze werd moeizaam met 2-3 gewonnen . De dubbels werden te vaak gemist om de partij eerder af te maken. en 1-5 voor ons. De 2e koppel ging  tussen Allard/Lucas tegen Tom en Stefan. Deze werd met 2-3 verloren omdat er te weinig trippels gegooid werden in de beslissende leg. 2-5 dus. De 3e Koppel ging tussen Maarten/ Bennie tegen Tom en Erik Steenhuis die inviel voor Stefan. Ook hier werden te weinig trippels gegooid zodat deze met 3-0 werd verloren en zo stond het 3-5. De 4e koppel tussen Allard en Lucas tegen Jan en Richard werd weer door ons gewonnen met 3-0 door goed spel van Jan en Richard. Zo werd het 3-6 en de 3 punten waren binnen.
 
De solo ging tussen invaller Jordy Schipper en Jan Dekker. Jan liet hier ook weer goed spel zien al hoewel Jordy niet slecht stond te gooien. Jan won verdiend met 4-1 met een gem. van 28.87 en  zo werd het toch nog 3-7 voor ons waarmee wij allen content waren aangezien de concurrenten weer punten lieten liggen. Na gezamenlijk nog even lekker hebben gegeten gingen we weer voldaan naar Coevorden met de wetenschap dat de Hoofdklasse steeds dichter bij komt