Home Ranking nieuws Overgangsklasse B: Zwaantje haalt uit in Ermelo

Overgangsklasse B: Zwaantje haalt uit in Ermelo

Superleague_wedstrijdverslagen

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Bosgenoegen 2 uit Ermelo op het progamma. Een promovendus uit de regioklasse die sterk begonnen waren met twee overwinningen tegen respectievelijk Den Haag en Delft. Ondanks hun 9-1 nederlaag tegen de Belgen uit Sint-Janssteen, waren we dus gewaarschuwd. We wisten echter ook dat we goede zaken konden doen bij wist: stijgen naar de top 3.

Wederom konden we maar met vier man vertrekken. Mark Brouwers had vaderlijke verplichtingen en Guido van Hooff kon er ook niet bij zijn. Dit is de derde wedstrijd op rij dat we maar met vier man zijn, dus we hebben dringend versterking nodig. We zijn hard op zoek, maar een sterke speler die een aanwinst voor ons is, vind je niet zo snel. Gelukkig zijn de spelers in de vorm van Joppe Bakens, Roy Hamers, Jeroen Jorissen en Patrick Sterkx lekker op dreef, dus we gingen toch met het nodige vertrouwen op weg.

De Round Robin eindigde in een 2-9 overwinning voor ons, na een matig begin van beide teams. Bosgenoegen bleek niet in de staat om druk te zetten waardoor we ons, met alle respect, eerlijk gezegd afvroegen of ze allemaal een off-day hadden.

Jan Willemsen – Joppe Bakens 0-4
De scores in deze partij waren van beide heren niet sterk. Een 100+ score per leg en de rest 40 en 60 scores waren het verhaal van deze wedstrijd. Echter, Joppe was ongenaakbaar op zijn finishes. Via een 81, 70, 74 en 98 uitworp (met de tegenstander steeds in de buurt) liet hij zijn tegenstander moedeloos achter.

Wouter van Rijn – Roy Hamers 2-4
Roy speelde sterk en liep goed uit naar een 0-3 voorsprong via een knappe 144 finish. Hierna zwakte hij wat af waardoor Wouter nog twee legs kon pakken. In de laatste leg pakte Roy de draad weer goed op en maakte hij het ook af. Tussenstand: 0-3.

Chris Bakker – Jeroen Jorissen 1-4
Ook Chris kon geen druk zetten tegen Jeroen. Hierdoor kon Jeroen lekker zijn eigen spel spelen. Een solide partij van Jeroen met veel wisselvalligheid van Chris. Hierdoor werd de tussenstand 0-4.

Sjoerd Nieuwhof – Patrick Sterkx 4-2
Sjoerd speelde aanzienlijk sterker dan wat zijn teamgenoten tot nog toe hadden laten zien. Patrick kon nog wel tegenstand bieden, maar is nog steeds niet de Patrick zoals we hem kennen. De loosedarts van Patrick waren er teveel en Sjoerd maakte het netjes af via een 15 darter en 141 finish.
Tussenstand 1-4.

Sjoerd/Chris – Roy/Patrick 2-3
Sjoerd en Chris begonnen vervolgens tegen Roy en Patrick in de koppels. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd waarin Sjoerd de kans kreeg om het af te maken. Dit deed hij niet waardoor Roy alsnog de beslissende dubbel als eerste kon raken. 1-5. Hierdoor was het eerste punt een feit.

Wouter/Martijn Koelewijn – Joppe/Jeroen 0-3
Joppe en Jeroen gingen rustig verder met waar ze mee begonnen waren alleen werden de scores steeds beter. Joppe bleef ook zijn sterke finishwerk volhouden waardoor de spelers uit Ermelo er niet aan te pas te kwamen: 1-6. Hiermee is de overwinning een feit en houden we onze ongeslagen status nu op 12 wedstrijden. (Volgens de telling van Harrie.)

Sjoerd/Chris – Joppe/Jeroen 1-3
Deze wedstrijd ging gelijk op tot 1-1. Chris zet Sjoerd weg op 40, waarna Joppe aan de beurt is om de resterende 89 punten weg te poetsen. Dit lukt ook nu weer met 2 darts waarna het verzet gebroken is. De laatste leg is scorend erg sterk van Jeroen en Joppe waardoor de tussenstand op 1-7 wordt gebracht.

Wouter/Martijn – Roy/Patrick 2-3
Wederom een wedstrijd waarin de vechtlust aan onze zijde weer een gekenmerkt werd. Zeker als het niet vanzelf gaat is het heel belangrijk om mentaliteit en veerkracht te tonen. En dat deden we ook, zwaarbevochten maar niet minder verdiend zorgden Roy en Patrick voor de 1-8.

Martijn – Joppe 0-4
De sologame was een eenzijdige wedstrijd. Harrie gaf Joppe mee nog wat aan zijn 180’s te werken, want hij had er pas een. Joppe opende prompt twee legs met 180 waarna hij het met 15 darts afmaakte. Met 15-15-17-18 darts kwam Martijn nooit in de buurt en de was de 1-9 overwinning voor ons een feit.

Door deze overwinning bezetten we nu de 3e plaats doordat Oranjebar met 9-1 wist te winnen van DC Ambiance en we dus Ambiance voorbijgaan. Over twee weken spelen we thuis tegen Oranjebar wat nog geen punten heeft laten liggen. De vorige wedstrijd tussen ons eindigde in een 7-3 overwinning voor ons nadat we thuis 5-5 hadden gespeeld. Inmiddels heeft Oranjebar zich versterkt met Santino Broer, Leon de Geus en Willem Mandigers. Willem speelde vorig seizoen voor ons, maar heeft dus de overstap gemaakt naar Mariahout. Spannend zal het in ieder geval worden. Tot over twee weken.

Bijzondere resultaten: Roy 144 finish, Patrick 180, Joppe 3x 180, Martijn 180 en Sjoerd 180 en 141 finish

Groeten uit Eindhoven

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.