Home Ranking nieuws Overgansklasse B: Fanatics Weert – Dartshop vd Plank Delft

Overgansklasse B: Fanatics Weert – Dartshop vd Plank Delft

Superleague_wedstrijdverslagen

Een week na de overwinning in en tegen Den Haag konden de Fanatics wederom aantreden in de 4e speelronde tegen Delft.
De overwinning van vorige week smaakte naar meer en met de komst van de nieuwe aanwinst Sven Wens en het nieuwe tenue moest die stijgende lijn doorgezet worden.
De sfeer en enthousiasme zat er tijdens de warming up goed in. Het team stond gezamenlijk warm te gooien en de coach vertelde de spelers dat hij het gevoel had dat we er overheen zouden walsen. Niets bleek minder waar.

De coach stelde voor de Round Robin de volgende spelers op:
Davyd Venken, Martijn Soentjens, Davy Cardinaal en Wouter Vaes.

De eerste leg in de Round Robin was voor Venken, maar verder kenden de Fanatics een valse start en keken we tegen een 4-1 achterstand aan. Toen zetten de Fanatics weer aan en ging het met vlagen hard tegen hard. Hierdoor eindigde dit onderdeel in 9-7 winst voor Weert.
Wouter 3x 180
Martin Boonen 1x 180
Sander Janssen 12 darts
Wouter Vaes 11 darts (om de Round Robin te winnen; 180-123-140-58 )

Dezelfde 4 Fanatics mochten de singles gaan gooien, waardoor nieuweling Sven Wens en coach Paul Wacanno nog aan de kant bleven.

Davyd Venken – Martin Boonen
Davyd liet vorige week zien zeer scherp te zijn op de dubbels en ook ditmaal was het super wat Venken liet zien. Scores zijn altijd goed van onze Belg, maar alle kansen op de dubbels werden wederom direct benut. Davyd had geen 2 beurten nodig om te finishen.
Waar het normaliter 180-ers regent voor Venken, had hij er deze single geen. Maar daar stond zeer constant spel en goede finishes tegenover.
Martin Boonen 1x 180
Uitslag: 4-1

Davy Cardinaal – Peter la Rondelle
Davy liet ook zien dat hij geleerd heeft van vorige wedstrijden dat finishen minimaal net zo belangrijk is als hoog scoren. Davy liet met goed spel Peter constant achter zich. Eerste 3 legs finisht Davy met 1 pijl. Wellicht zakte de concentratie iets weg daarna en kon La Rondelle een leg pakken van Davy. Vervolgens aan Davy om weer bij te schakelen en met 4-2 winst het derde punt aan Weert bij te schrijven.

Martijn Soentjens – Michel de Cuijper
Tinus had een zware tegenstander die vorig seizoen tegen ons een sterke indruk had achter gelaten. Tinus had het scorend in de eerste 2 legs lastig om bij te benen. Het is dat Michel deze twee legs niet shotte en Tinus er dankbaar gebruik van maakte. Na de 2-0 voorsprong kroop de Cuijper toch terug in de wedstrijd, maar Tinus kreeg steeds meer vertrouwen en kwam met degelijk spel terecht naar een 4-2 overwinning.
Michel de Cuijper 1x 180

Wouter Vaes – Sander Janssen
Wouter mocht het opnemen tegen de sterkste speler aan Delftse zijde. Sander liet in de Round Robin al zien veelvuldig de triples te raken.
Sander had alleen de pech tegen onze Spraakwater te moeten spelen. Wouter knalde er lustig op los vandaag. Na 3x 180 te hebben gegooid in de Round Robin (!), liet hij in de single zien dat hij ook kan finishen. 145, 126 en 74 vielen allen op momenten waar je tegenstander wanhopig van wordt. Wouter zorgde er voor dat tijdens we na de singles al verzekerd waren van minimaal een gelijkspel.
Wouter Vaes: 145, 126 finish
Sander Janssen: 2x 180

In de koppels werd Soentjens gewisseld voor Sven Wens.

Venken/Wens – Janssen/Boonen
Sven maakte zijn debuut in de koppels met landgenoot Venken. Wens had de eerste 2 legs even nodig om af te tasten, maar daarna raakte hij de triples veelvuldig en kon met Venken mee.
Venken scoorde in deze koppel 1x 7 en 1x 8; Sven vroeg hem al of dit was om hem op zijn gemak te laten voelen. Fijn die Belgische gemoedelijkheid.
Verder kwamen de Fanatics niet in gevaar en wonnen met 3-1
Sander Janssen 1x 180
Davyd Venken 1x 180

Vaes/Cardinaal – de Cuijper/La Rondelle
Een Weerter koppel dat samen goed draait had het niet gemakkelijk. Bij een 2-2 stand wonnen de Fanatics het bullen en hadden we dus 3 pijlen voorsprong. Desondanks mocht de mannen van Delft het eerste punt proberen binnen te halen. Toen ze hierin faalde, mocht Wouter aanleggen op 92; Triple 20 – dubbel 16. Logisch of niet, toch het punt naar Weert.
Wouter Vaes 1x 180

Uitslag 3-2

Venken/Wens – de Cuijper/La Rondelle
Sven heeft zijn draai ondertussen wel gevonden en kon met Venken relatief makkelijk mee en deze koppel werd zonder al te veel moeite gewonnen.
Uitslag 3-0

Vaes/Wacanno – Janssen/Boonen
Wacanno mocht het in de laatste koppel ook nog van zich laten horen. Vaes en Wacanno behaalde een 2-0 voorsprong, waarna het alsnog 2-2 werd.
In de laatste leg ging het hard tegen hard en met name Delft was scorend goed. Op het moment dat Delft zich op dubbel 16 weg zet was het aan Wouter de opdracht om 125 te finishen, Paul motiveert hem nog even door te zeggen “kom op, leuke finish”… Wouter gaat staan; Dubbel Bull – Enkel Bull – DUBBEL BULL. Ook dit punt blijft in Weert.
Paul Wacanno 1x 180
Martin Boonen 1x 180

Bij een 9-0 voorsprong beslist de coach dat debutant Sven Wens de solo mag gooien.

Sven Wens – Sander Janssen
Sven wil graag laten zien aan zijn nieuw team wat hij in huis heeft en gaat gretig aan het bord staan. Sven mag het opnemen tegen de sterkste speler van Delft, Janssen. Janssen wil in de solo nog proberen om van de hatelijke ‘0’ af te komen.
Sven gaat goed van start en pakt de voorsprong. Bij een 3-1 voorsprong kruipt Janssen nog even dichterbij naar 3-2, maar dan stelt Wens orde op zaken en trekt de volgende leg naar zich toe. Er was even spanning om de beslissende leg uit te gooien, maar verder een prima solo.
Eindelijk mag de Weerter dartformatie een 10-0 zege noteren in de Superleague!

Fanatics Weert bedankt de sponsors en hooligans die ons hebben gesteund deze wedstrijd.
6 november staat de uitwedstrijd op het programma uit tegen Sint Janssteen tegen een team dat bestaat uit allemaal Belgische toppers. Ook dan gaan we proberen 3 punten mee naar Weert te nemen.

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.