Hendriks wint donderdagavond ranking 2e helft 2012 ENC Darts Ranking nieuws
Ranking nieuws

Hendriks wint donderdagavond ranking 2e helft 2012 ENC Darts

Hendriks wint donderdagavond ranking 2e helft 2012 ENC Darts

Donderdagavond was de laatste avond van een reeks van 17 darts-rankingen bij ENC DARTS in Nijverdal. Van oorsprong was het een training voor de leden waar we in 2004 mee begonnen. Het werd gezelliger en gezelliger, er kwamen steeds meer darters en we besloten al snel er een ranking van te maken en de stand bij te gaan houden. Eerst nog alleen in een excell-bestandje die wekelijks uitgeprint werd en in de locatie werd opgehangen, maar nu al bijna 4 jaar wekelijks op onze site www.encdarts.nl. Mede door de ranking is de voetbalvereniging waar wij darten, omgebouwd tot een dartkantine, want er hangen inmiddels 10 dartborden.

Ook deze ranking kwamen er weer veel verschilldende darters, in totaal 62, maar het gemiddeld aantal darters dat per avond meedeed is wel wat gezakt ten opzichte van de vorige reeks. Komt het omdat het niveau hoger is geworden de laatste jaren? Durven de wat 'mindere' darters niet meer? Ach ja, het is en blijft gezellig om wekelijks een potje extra te gooien naast de diverse competitie-verplichtingen.

Er waren door Selena Wijnhoud en Maikel van Munster weer de nodige hapjes gemaakt en iedereen nam het er goed van. Tussen de ranking partijen door kon er weer volop genoten worden van de partijen van Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Als je dan ziet hoe makkelijk zij de pijlen in het bord gooien, valt het weer tegen als je je volgend rankingpartij moet gooien en vervolgens nauwelijks in de buurt komt van het vakje waar je toch echt wel op mikte.

Maar nu de ranking. De nummers 1 t/m 3 waren zeker van hun plaats, maar de nummers 4 en 5 waren dat nog niet. En om dat de nummers 4 en 5 ook nog prijzengeld kregen, werd er direct vanaf het begin gerekend en gekeken of er nog kansen waren.
De uitslagen van de 17e avond:

Kwartfinale verliezersronde:
Maikel van Munster-Johnny Duvigneaux 1-2
Martin de Blecourt-Robert Jansen 0-2
Rob Koopman-Alfred van Dorth 2-0
Marco Schalen-Marten Mulder 1-2

Halve finale verliezersronde:
Johnny Duvigneaux-Robert Jansen 1-3
Rob Koopman-Marten Mulder 2-3 (Rob 1x180)

Finale verliezersronde:
Robert Jansen-Marten Mulder 1-3 (Robert 1x180)

Beide heren kunnen helaas niet altijd meedoen. Maar dat ze zonder die extra training een potje kunnen gooien blijkt wel weer vandaag. Marten is toch altijd de rustige darter en Robert, ja wat moet (mag) je daar van zeggen? Hij woont achter me, dus ik ga er niet te veel over zeggen. Dat zijn ranking al geslaagd is, is zeker, want de beker voor de 170 finish die hij gegooid is, zal een ere-plaatsje krijgen bij hem thuis.

Kwartfinale winnaarsronde:
Marcel Beernink-Danielle Scholman 3-0
Dick Bontekoe-Patrick Hendriks 3-2
Michael Stoeten-Arjan Lepelaar 3-0
Joop Wallenburg-Mark meijer 3-1

Halve finale winnaarsronde:
Marcel Beernink-Dick Bontekoe 3-0 (Marcel 1x174)
Michael Stoeten-Joop Wallenburg 3-0

Finale winnaarsronde:
Marcel Beernink-Michael Stoeten 1-4 (Marcel 23-darts Michael 20,18,20 en 21-darts)

Een mooie finale tussen deze twee giganten bij ons in de regio. Marcel zat al bij de darters die prijzengeld kregen, Michael moest er nog voor gaan. Hij was met Arjan Lepelaar en Rob Koopman in strijd voor de 4e en 5e plaats. Rob had pech met de loting en zat bij Michael Stoeten en Patrick Hendriks in de poule waardoor hij maar 5 punten in de poule haalde en dus maximaal 8 punten zou kunnen halen als hij de verliezersronde zou winnen. Arjan Lepelaar haalde 8 punten in de poule en mocht gelijk in de knock-out tegen Michael Stoeten. De enigste mogelijkheid voor Michael om nog in het prijzengeld te komen was de winst tegen Arjan. Dat lukte dus. Maar omdat Michael ook nog de laatste avond won, passeerde hij met 1 punt verschil, Arjan in de eindstand en eindigde toch nog op de 4e plaats. En zo was de top 5 compleet. De 6e plaats was dus voor Rob koopman. Door afwezigheid i.v.m. ski-vakantie, ging Alfred van Dorth, Marco ten Pas nog voorbij in de stand en eindigde op de 7e plaats. Marco werd dus 8e! Joop Wallenburg steeg door zijn halve-finale naar de 9e plaats, evenveel punten als Danielle Scholman, maar met minder avonden gespeeld. Danielle Scholman behaalde toch de beker voor de 10e plaats en was wederom de beste dame van de ranking. Menig darter verslikt zich in de dartkunsten van haar. En zo ziet de eindstand er dus uit:

1e Patrick Hendriks 174 punten
2e Marcel Beernink 154 punten
3e Mark Meijer 149 punten
4e Michael Stoeten 114 punten
5e Arjan Lepelaar 113 punten
6e Rob Koopman 110 punten
7e Alfred van Dorth 92 punten
8e Marco ten Pas 89 punten
9e Joop Wallenburg 85 punten
10e Danielle Scholman 85 punten (tevens beste dame!)

Patrick Hendriks wist 42 keer de maximale score van 180 te gooien en kreeg daar ook nog een beker voor.

De hoogste finish werd 4 keer gegooid. Ronald Lenderink wist 2 keer 170 uit te gooien en Michael Stoeten en Robert Jansen wisten allebei 1 keer 170 uit te gooien.

Donderdag 3 januari starten we direct weer met de donderdag-avond ranking 1e helft 2013. Alle informatie is bij ons op de site te vinden.

Maar eerst hebben we aanstaande zondag nog het 25e koppeltoernooi bij ENC DARTS. We hebben besloten hier geen grote happening van te maken omdat er veel toernooien in de buurt zijn met hoog prijzengeld. Maar toch staan er inmiddels 16 koppels op de lijst van de voorinschrijving. Ook hiervan is alle informatie op onze site te vinden.

Iedereen alvast een goed uiteinde en een gelukkig 2013!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws