Patrick van den Boogaard wederom de sterkste in Winners Café Ranking nieuws
Ranking nieuws

Patrick van den Boogaard wederom de sterkste in Winners Café

Patrick van den Boogaard wederom de sterkste in Winners Café

Vrijdagavond 14 juni ging de 2e ranking van Winners Café van start. Waar we vorige week 40 deelnemers mochten verwelkomen, werden het er deze week 35, waarvan 18 nieuwe gezichten! Met de afwezigheid van Roy Moerenhout (Open Dirksland) en Marjolein Bunk (vakantie) en dus de afwezigheid van de laptop, moest alles gebeuren ouderwets met de hand, dit leverde gelukkig geen problemen op en zo konden we om 20:00 van start gaan en waren we om 00:30 klaar.

In de poules weinig tot geen verassingen, dus gaan we maar gelijk door met de verliezersronde.
Daarin bleek Peter Mouwerik goed opdreef, hij plaatste zich voor de finale door overwinningen op kroegeigenaar Vincent Goudswaard en Robert Vermaat. Zijn tegenstander in de halve finale werd Sander Verhoef die toch wel verassend Daniël van Bijsterveld uit het toernooi speelde. In de halve finale kon de jongeling echter geen potten breken tegen een sterkspelende Peter Mouwerik, die zich met 3-0 voor de finale plaatste.
Andere finalist werd Mike Kaptein, die op zijn weg met duidelijke cijfers Tim Jalvin (2-0), Erwin Nootenboom (2-0) en in de halve finale Willem Kooij versloeg (3-1).
Finale verliezersronde ging dus tussen Peter Mouwerik en Mike Kaptein. Waar Peter scorend de betere was en eigenlijk vrij gemakkelijk de winst naar zich toe zou trekken, was het Mike die nog even een mooie 137 finish uit de hoge hoed toverde. Dit mocht echter niet baten en het was Peter Mouwerik die met 4-1 de verliezersronde op z’n naam schreef.

In de winnersronde zagen we 4 kwartfinale partijen die allen in een 4-1 uitslag eindigden. Patrick van den Boogaard, die hiervoor Leon Troost en Michel Legierse geen leg gunde, won van Donnely Teunisse, die Maurice Bonte bij de laatste 16 had uitgeschakeld met 3-0. Arnold Koster die met sterk spel toch voor een verrassing wist te zorgen door achtereenvolgens John Bonte en Corné Wols in de kwartfinale te verslaan, die daarvoor Michael van Kasteren en Arjan Versendaal had verslagen.
Aan de andere kant van de sheet was het Mark van der Voorden die zich met een overwinning op Marcel Koolmees voor de halve finale plaatste. Mark won hiervoor van Dennis Verwijs (die Boyan Vogel verassend uit het toernooi knikkerde met een 3-2 overwinning) en Marcel won hiervoor in een spannende partij met 3-2 van Mark Nootenboom. Andere halve finalist werd Raymond van der Hoeven, die Stacey Rijn versloeg bij de laatste 16. Hij versloeg in de kwartfinale Raymond Meijer die daarvoor met moeite Lucien Letterman versloeg, 3-2.

De eerste halve finale ging tussen Patrick v/d Boogaard en Arnold Koster. Arnold wist nog wel de eerste leg naar zich toe te trekken, maar daarna was het beste er wel af bij Arnold en liep Patrick met een 4-1 overwinning de finale binnen.
De andere halve finale tussen Mark van der Voorden en Raymond van der Hoeven was een stuk spannender. Mark liet te vaak een steekje vallen waarvan Raymond dankbaar gebruik van maakte, maar uiteindelijk was het toch Mark die zich met een 4-2 overwinning voor de finale plaatste.

De finale tussen Patrick v/d Boogaard en Mark v/d Voorden bleek er één van hoog niveau en was zeer gelijkopgaand. Patrick won de tos en pakte direct de eerste leg met een 64 finish, nadat Mark 2 pijlen had gehad om direct te breaken, waarna Mark zijn leg weer wist te behouden met 80 finish waarbij Patrick stond te wachten op een dubbel. Dit gebeurde precies andersom in leg 3 waar Patrick de leg wist te pakken met een 80 finish. Mark laadde zich maar weer eens op en produceerde 2 maal 180 achter elkaar. Waar Patrick vorige week niet verder kwam dan 6 perfecte pijlen, wist Mark nu wel de 7e perfecte pijl te gooien. Jammer genoeg ging de 8e pijl op een haar naast de triple 19, maar Mark deed wat hij moest doen en maakte de 2-2. Patrick liet zien hier niet van onder de indruk te zijn en behield weer zijn eigen leg nadat Mark een 143 finish miste. Patrick kreeg in de volgende leg de kans om Mark te breaken nadat Mark een 147 finish miste, maar hij verzuimde en Mark maakte weer gelijk, 3-3. Mark kreeg hierna toch wat moeite om de triples te vinden en hiervan maakte Patrick dankbaar gebruik en wist de laatste 2 legs te winnen, om zo ook de 2e ranking op zijn naam te schrijven met een mooie 5-3 overwinning.

Er werden een tiental 180-ers gegooid, waarvan Mark v/d Voorden er met 3 stuks de meeste gooide.
Van de 7 100+finishes die er gegooid werden, had Patrick v/d Boogaard met zijn 149 finish de hoogste.
De beste dame werd Stacey Rijn, die zich speelde tot de laatste 16 van de winnaarsronde.

Vrijdagavond 21 juni de 3e ranking!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws