Home Ranking nieuws Patrick van den Boogaard wint 1e HWDO ranking van het seizoen

Patrick van den Boogaard wint 1e HWDO ranking van het seizoen

Patrick_van_den_Boogaard

Zaterdag 6 oktober werd in café t Centrum, Puttershoek, na het verdelen van de laatste restzetel gestart met 29 deelnemers aan de 1e ranking van dit seizoen. Met de afwezigheid van een aantal vaste klanten maar met aanwezigheid van een aantal nieuwe gezichten, werd begonnen in de inmiddels gebruikelijke poulefase. Opvallend was dat van de 4 aanwezige dames er 2 bij hun partner werden ingedeeld. Angela Hartman trof haar man Dave en kon geen punten van hem afsnoepen. Diana Appeldoorn trakteerde jarige vriend Nico Vermeulen op een 2-0 nederlaag die deze met niet al te vriendelijke woorden in ontvangst nam. Desondanks eindigde Nico wel als winnaar in zijn poule. Patricia Nuijten mocht het met 3 vreemde mannen doen. Zij wist ook 1 overwinning te boeken maar eindige als 4e in haar poule. Ook Stacey Rijn boekte een overwinning en pakte nog een leg in andere partij, maar moest net als de andere dames genoegen nemen met een plaats in de verliezersronde, omdat ze 3e werd in haar poule.

Van de aanwezige kanshebbers op de overwinning liet niemand een steekje vallen, en werd de winnaarsronde gevormd door een aantal namen die vorig jaar 1 of meerder toernooizeges hadden geboekt. Onder hen onder andere Marcel van Verk, Mark van der Voorden, Patrick van den Boogaard en winnaar van het eindklassement van afgelopen jaar Marcel Koolmees.

Ook een aantal nieuwe namen in de winnaarsronde, zoals Marco de Baar, Crelis Groeneweg en Halling Biesheuvel. Deze Zwervers was echter geen lang verblijf in het toernooi gegund en mochten na de eerste ronde het strijdtoneel verlaten. Marcel Koolmees werd een weg naar de finale geblokkeerd door Patrick van den Boogaard, die hem met 4-2 versloeg. Terwijl Marcel van Verk op het bord ernaast het feestje van Nico Vermeulen beëindigde. In een spannende partij pakte Marcel in de laatste leg de winst.

De finale werd gespeeld in een best-of-9, waarin Patrick mocht beginnen. Marcel pakte halverwege het initiatief en benutte zijn kans om direct te breken. Vervolgens behield hij zijn eigen leg en genoot een comfortabele 2-0 voorsprong. Vervolgens behield Patrick nu wel zijn leg en deed Marcel dit ook en dus een 3-1 voorsprong. In de 5e leg werd een iets minder beurt van Patrick hem fataal en brak Marcel hem direct met de eerst mogelijke pijl voor de dubbel en werd de voorsprong uitgebreid naar 3 legs (4-1) en leek de overwinning binnen handbereik. Deze achterstand was voor Patrick echter geen reden om de handdoek in de ring te werpen, maar juist een om de rug nog eens extra te rechten en er een schepje boven op te doen. Dit resulteerde in deze 6e leg dan ook in een onder ander een 180 score waarmee de basis werd gelegd voor zijn eerste break en zo terug kwam tot 4-2.

Met deze motivatie werd de volgende ook sterk begonnen en moest Marcel, ondanks sterk spel, toezien dat de achterstand werd verkleind tot 4-3. Vervolgens werden er aan beide kanten van het scorebord de nodige strepen gezet en kon de leg ieders kant opvallen. Het was Patrick de hem pakte en zo een beslissende leg afdwong. Marcel mocht deze beginnen, maar deed dit niet al te sterk. Zijn 45 score werd met 140 beantwoord. Marcel pikte de draaf daarna wel weer op en bleef de druk opvoeren op Patrick. Deze liet zich hier ogenschijnlijk niet door van de kaart brengen en prikte als eerste de juiste dubbel erin en pakte daarmee alsnog heel knap de overwinning.

In de verliezersronde troffen Marcel Goudswaard en Wilbert Bijl elkaar in de finale. Marcel had op zijn pad naar de finale achtereenvolgens Patricia, Diana en Tim Schram verslagen. Wilbert had na eerste een bye te hebben gehad, Maurice de Keijzer en Elbert Ouwens naar het schrijfbord verwezen. De eerste 4 legs werden behouden. Ondanks een achterstand in zijn eigen legs wist Wilbert middels een 96 en 98 finish deze te behouden. In leg 5 wist hij op voorsprong te blijven en pakte andermaal zijn eigen leg. In daaropvolgende leg was Marcel wat minder qua scores wat Wilbert in stelling bracht om de eerste break te forceren hetgeen hem ook lukt. Dit was tevens de enig break want deze was voldoende voor de overwinning.

Zoals vermeld werden de dames allen naar de verliezersronde gedirigeerd . Angela, Stacey en Patricia werden in de eerste ronde direct uitgeschakeld. Diana wist echter een overwinning op wedstrijdleider Harm te behalen. In haar volgende partij was het Marcel Goudswaard die haar stopte, maar was hiermee desalniettemin beste dame van de avond.

Hoogste finish bij de dames was 48. Deze word al vroeg op de avond door Angela gegooid, maar werd niet meer overtroffen. Bij de heren stond na de poules 126 van Marcel Koolmees als hoogste finish genoteerd. Deze werd in de 2e ronde echter met 142 overtroffen door Marcel van Verk. Er werden slechts 9 180-ers gemeld. Hiervan hadden Marcel van Verk, Patrick Luijendijk en Patrick van den Boogaard er ieder 2 voor hun rekening genomen.

Volgende ranking is op Zaterdag 27 oktober. Dan zal er om 19.30 afgetrapt worden in café Effe Om in Oud-Beijerland. Inschrijven dan weer tot 10 minuten voor het begin van het toernooi.
.