Patrick van den Boogaard wint 3e HWDO ranking 2012-2013 Ranking nieuws
Ranking nieuws

Patrick van den Boogaard wint 3e HWDO ranking 2012-2013

Patrick van den Boogaard wint 3e HWDO ranking 2012-2013

In Grand café Buffels in ’s-Gravendeel vond afgelopen zaterdag de 3 HWDO ranking van dit seizoen plaats. Met uiteindelijk 33 inschrijvingen werd begonnen aan de poules op de 6 aangelegde banen. Vast stond in ieder geval dat we na deze avond wederom een nieuwe koploper zouden krijgen. Koploper Marcel van Verk, die zich normaal gesproken met een stalen ros bezig houdt, was achtergebleven in Puttershoek op de after-party van de wel bekende ponymarkt. Na de poulewedstrijden weinig verrassingen en plaatsen de meeste waarvan het verwacht werd zich voor de winnaarsronde.

Justin Schilperoord was een van diegene die zich echter niet plaatste. Saillant detail was dat dit mede door toedoen van zijn vriendin Marjolein Bunk was gebeurd. Mede de door haar met 2-1 toegebrachte nederlaag zorgde zij ervoor dat Justin 4e werd in zijn poule die door Marcel Koolmees winnend werd afgesloten. In de andere 6 poules eindigden Sander van Oostenbrugge, Dennie Mallegrom, Patrick Luijendijk, Maarten van Ettinger, Michel Legierse en Mark van de Voorden bovenaan. Van de 6 aanwezige dames wist er zich wederom 1 voor de winnaarsronde te plaatsen. Eerder genoemde Marjolein Bunk mocht zich tussen de elite van de scharen.

Zoals wel vaker het geval bij de dames, was de loting niet gunstig gezind, want in John Lokken trof zij een te zware tegenstander en eindige de avond met een 2-0 nederlaag voor haar. 6 van de 7 poulewinnaars plaatsten zich vervolgens voor de kwartfinale. Van hen moest alleen Maarten van Ettinger het strijdtoneel verlaten. Hij trof Patrick van de Boogaard, nipt 3e geworden in zijn poule, en trok met 3-2 aan het kortste eind. In die kwartfinales boekte Sander van Oostenbrugge een eenvoudige 3-0 winst op Dennie Mallegrom en gunden Gert-Jan Resoort en John Lokken beide hun tegenstanders, Marcel Koolmees en Michel Legierse 1 leg. Alleen Patrick van den Boogaard had weer de volledige 5 legs nodig om ditmaal Patrick Luijendijk van zich af te schudden. In de halve finale liet had hij het iets makkelijker en won hij met 4-1 van Sander van Oostenbrugge. In de andere halve finale leek Gert-Jan Resoort de finale te halen, maar hij miste 3 pijlen voor de wedstrijd, waardoor John Lokken met een 88 finish op de bull er alsnog met de winst vandoor ging.

De finale werd gespeeld in een best-of-9 en werd door John begonnen. Patrick startte direct sterk en nam geleidelijk afstand en verschafte zich daarmee de eerste kans om uit te gooien en een brak te plaatsten. Deze kans benutte hij ook en won vervolgens de 2e leg die hij zelf begonnen was. In de 3e leek John zich te herpakken maar zoals wel vaker het geval gaf Patrick geen duimbreed toe en miste john een dubbel, waarop Patrick de 2e break van de avond gooide en zich zo een riante 3-0 voorsprong verschafte. In leg 4 ging het andermaal gelijk op, maar had Patrick het voordeel van het starten van de leg gehouden en wierp hij andermaal als eerste uit waardoor een 4-0 tussenstand op het bord stond. Ondanks deze bijna uitzichtloze achterstand gaf John zeker niet op en gooide goede scores en uiteindelijk ook de vereiste dubbel waarmee de 0 van het bord was. Patrick was hierdoor echter weer bij de les en gooide vervolgens weer als eerste uit en pakte daarmee met 5-1 de winst van dit toernooi.

In de verliezersronde had Justin Schilperoord zich goed herpakt en speelde zichzelf naar de finale door achtereenvolgens Patricia Nuijten, Stacey Rijn en Rob Hoenderop te verslaan. Zijn tegenstander in de finale was Nico de Wit die Tamira Groenwoud, Falco Flipse en Marco Meyer naar het scorebord had verwezen. In een best-of-7 pakte Nico de eerste leg, maar zag vervolgens Justin uitlopen naar 3-1 mede door een knappe 117 finish. Nico vocht zich echter knap terug in de partij en bracht de stand weer gelijk en dwong daarmee een beslissende 7e leg af. Justin won het bullen en pakte direct het initiatief, maar zag halverwege Nico weer voorbij komen. Nico behield de voorsprong en pakte vervolgens de juiste dubbel en de winst in de verliezersronde.

Beste dame werd zoals gemeld dus Marjolein Bunk. Stacey Rijn had bij de dames me t78 de hoogste uitworp van de avond. Bij de heren leek Maarten van Ettinger er met de hoogste finish aan de haal te gaan. Zijn 121 uit de poulefase hield lang stand, maar met 129 in de halve finale ging John Lokken er alsnog met de prijs vandoor. Er werden 11 180 scores genoteerd. Gert-Jan Resoort en Michel Bunk namen er met ieder 2 de meeste voor hun rekening.

Volgende ranking is op zaterdag 24 november. Dan zal café ’t Centrum te Puttershoek de plaats van handeling zijn en is iedereen, dus ook niet-HWDO leden en niet-eilandgenoten, van harte welkom en kan men zich tot iets voor 19.30 inschrijven.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws