Van den Boogaard wint 8e HWDO ranking; gooit tevens 170 finish Ranking nieuws
Ranking nieuws

Van den Boogaard wint 8e HWDO ranking; gooit tevens 170 finish

Van den Boogaard wint 8e HWDO ranking; gooit tevens 170 finish

Met 45 deelnemers werd afgelopen zaterdag begonnen in Grand Café Buffel in ‘s-Gravendeel aan de 8e HWDO ranking van het seizoen. In 11 poules werd op de 6 aanwezige borden begonnen aan de poulefase waarin de favorieten voor de toernooizege allen redelijk makkelijk hun plek in de winnaarsronde veiligstelden. Van de 7 aanwezige dames had het lot bepaald dat er 3 van hen in 1 poule waren ingedeeld, Tamira Groenewoud, Samantha van de Griend en Marjolein Bunk gingen samen met Michel Legierse en Arjan Versendaal de strijd aan. Verrassend genoeg was het Marjolein die als poulewinnaar doorging door alle 4 haar partijen te winnen, op de voet gevolgd door Michel en Arjan. Laatstgenoemde liet zijn laatste poulewedstrijd een mooie 157 finish noteren.

De overige aanwezige dames, Angela Hartman, Diana Appeldoorn, Bianca Leusink en Stacey Rijn wisten in hun poule niet genoeg punten te behalen, zodat Marjolein als enige dam in de winnaarsronde terecht kwam. Na eerst vrijgeloot te zijn trof zij Marcel van Verk die weinig medelijden met haar had en met 3-0 een einde aan haar avond maakte. In de winnaarsronde dus een hoop favorieten en hooggeplaatste uit de stand. Voor Roy Moerenhout, winnaar van het vorige toernooi, kwam al vroeg een einde aan de avond door toedoen van Mark van de Voorden. Patrick van den Boogaard liet in zijn partij een 170 finish noteren en daarmee zijn tegenstander Marco de baat gedesillusioneerd achterlatend.

In de halve finales louter poulewinnaars die elkaar troffen. Mark van de Voorden trof zijn naaste belager in de stand Patrick van den Boogaard. In gelijkopgaande legs was het Mark die wat onfortuinlijk was en uiteindelijk met 3-1 moest capituleren. Op het bord ernaast mocht Lenard Fiere trachten een finale plaats te behalen ten kosten van Michel van Roon. Michel was scorend iets beter en Lenard kon de kansjes die hij kreeg niet verzilveren en met een soevereine 3e leg werd met 3-0 de finale behaald door Michel. In een best-of-9 was het Patrick die de toss had gewonnen en dus het voordeel had om te beginnen. Beide heren ging voortvarend uit de startblokken en binnen enkele beurten diende zich de eerste uitgooimogelijkheid zich aan voor Patrick. Hij benutte deze de kans zonder Michel een kans te gunnen, 1-0.

Ook in de 2e leg werden goede scores gegooid, beide raakten meerdere triples en ook nu stonden beide snel op een dubbel. Michel miste de eerste beurt op een haar wat Patrick de mogelijkheid gaf om te breken, hetgeen hij dan ook niet naliet en zo een 2-0 tussenstand op het bord zette. Michel was zeker nog niet plan om op te geven en strafte een met 45 begonnen leg van Patrick direct af met een 140 score. Hierna bleef de tripple echter niet meer geraakt worden dor Michel en kwam Patrick alsnog eerder op een finish, welke kans hij dan ook niet liet lopen. Deze tik kwam hard aan en Michels scores bleven achter bij die van Patrick die telkens net iets meer gooide en daardoor met enige ruimte kon aaleggen voor de 4-0. Dit verzuimde hij echter en hij liet Michel nog dichtbij komen. Na 6 pijlen te hebben gemist maakte Patrick er alsnog 4-0 van en leek de wedstrijd gespeeld. Michel wilde nog wel maar door te geforceerd te spelen lukte het niet meer en kon Patrick ook in deze leg rustig de tijd nemen voor zijn finish en met 5-0 de winst voor zich opeisen.

In de verliezersronde troffen Stacey Rijn en Ruben Schilperoord elkaar. Ruben had op zijn weg naar de finale Maarten van Ettinger, Samantha van de Griend en Diana Appeldoorn verslagen door geen van hen ook maar een leg te gunnen. Stacey was in de finale gekomen door achtereenvolgens Elbert Ouwens, Dennie Mallegrom Angela Hartman en Nico de Wit te verslaan. Alleen laatstgenoemde wist een leg van haar af te snoepen. In de beginfase hielden beiden elkaar in evenwicht, maar pakte Ruben toch een voorsprong en gaf de winst niet meer weg en met 3-1 pakte hij de verliezersronde. Er werden op deze avond 15 180-ers gegooid door maar liefst 13 verschillende personen. Mark van de Voorden en Patrick van de Boogaard gooiden er ieder 2. Hoogste finish was uiteraard van Patrick van den Boogaard met 170. Bij de dames een ook niet mis te verstane finish. Marjolein Bunk gooide in de poule eerst een 88 finish waarna ze er met 122 flink overheen ging. Mark van de Voorden blijft koploper in de stand. Hij moet deze plek nu echter delen met Patrick van den Boogaard. Marjolein verstevigt haar positie als beste dame in stand en sluipt door haar resultaat van vanavond de top 10 binnen.

Volgende HWDO Ranking is op zaterdag 16 maart welke ditmaal weer plaats zal vinden in Café Effe Om in Oud-Beijerland. Aanvang zoals gebruikelijk rond 19.30 uur.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws