Home Ranking nieuws Patrick van den Boogaard wint HWDO ranking finale

Patrick van den Boogaard wint HWDO ranking finale

Afgelopen zaterdag (1 juni) werd in café Effe Om in Oud-Beijerland de finaleavond gehouden van de HWDO ranking, waaraan de eerste 32 van de stand mochten meedoen. Helaas voor de 2 aanwezige reserves, Angela Hartman en Patricia Nuijten, waren er geen afmeldingen en mochten zij niet aan het eindtoernooi deelnemen. Zij werden voor hun aanwezigheid wel beloond en bedankt in de vorm van een lekkere fles rosé.

De 32 deelnemers werden in 8 poules ingedeeld, waarbij de 1e 8 van eindstand als groepshoofd werden aangemerkt en elkaar derhalve in de voorrondes niet zouden kunnen treffen. In een best-of-5 zou er in de poules worden gestreden voor 2 plaatsen in de knock-out fase die zou leiden naar de finale, waarin een dikgevulde envelop met maar liefst € 400,- voor de winnaar klaarlag. Naast een mooie geldprijs voor de winnaar lag er voor iedere deelnemer een geldprijs klaar en een mooie herinnering.

In de poulefase was het opvallend dat alle groepshoofden als winnaar uit de bus kwamen. De strijd om de 2e plaatsen in een aantal poules was zeer spannend te noemen daar er veel gelijke standen waren en er veel op basis van onderling resultaat werd beslist.

Van de 4 aanwezige dames lukten het er 2 om zich bij de laatste 16 te plaatsen, namelijk Marjolein Bunk en Diana Appeldoorn. Stacey Rijn en Tamiara Groenewoud konden weinig potten breken in hun poule. Het toeval wilde dat de beide dames die doorwaren elkaar direct troffen. Marjolein leek op rozen te zitten na een 2-0 voorsprong, maar Diana vocht zich knap terug tot 2-2. In de laatste leg was het echter toch Marjolein die als eerste de vereiste dubbel gooide en zo naar de kwartfinales doorging. Hierin trof zij Patrick Luijendijk die haar slechts 1 leg gunde en zodoende een einde aan het toernooi van Marjolein maakte.

In de andere kwartfinales bezorgde Mark van der Voorden Marcel van Verk een 3-1 nederlaag terwijl ook Jos Solleveld tegen Roy Moerenhout hetzelfde lot onderging. Justin Schilperoord leek Patrick van den Boogaard vrij eenvoudig uit het toernooi te werpen, maar een 2-0 voorsprong was niet genoeg en Patrick boog de wedstrijd alsnog naar zich toe en met een 3-2 overwinning plaatse ook hij zich voor de halve eindstrijd.

In die halve finale trok Patrick zijn goed lijn van de vorige partij door en gaf geen enkele leg af aan Roy die een 4-0 nederlaag moest slikken. Twee borden verder troffen Mark van de Voorden en Patrick Luijendijk elkaar. Zij gunden elkaar geen duimbreed en de partij ging dan ook over de volledig 7 legs waarin het Patrick was die er voor zorgde dat ook Mark richting de tribune kwam.

Een finale dus tussen de beide Patrick’s, de nummers 2 en 3 uit de reguliere cyclus, die in een best-of-9 de strijd aangingen voor de hoofdprijs. Van den Boogaard zorgde voor de eerste break in de partij en kwam zodoende snel op een 3-0 voorsprong. Luijendijk die scorend wat wisselvallig was begonnen kreeg in de 4e leg de smaak te pakken en gooide ook snel uit, waarmee hij weer enigszins terug in de wedstrijd kwam. Van den Boogaard bleef echter goed druk uitoefenen op zijn tegenstander en kwam snel op een finish uit, waarmee een 4-1 tussenstand op het bord verscheen en hij de overwinning al heel dicht bij zag komen. Luijendijk liet zich echter niet al te gemakkelijk naar de slachtbank leiden en wilde het feestje nog even uitstellen en wellicht de partij nog omzetten naar zijn hand. Met de nodige triples werd een goed uitgangspositie verschaft, hoewel van den Boogaard op niet al te verre achterstand in zijn nek zat te hijgen, maar desondanks maakt Luijendijk er 4-2 van.

Zoals al vaker gebleken dit seizoen, liet van den Boogaard zich hier niet van uit het veld slaan en ging hij verder met de missie waar hij voor gekomen was, namelijk de winst opstrijken. Goede scores van zijn kant en een mindere van de hand van Luijendijk, brachten hem als eerste op een dubbel. Deze kans liet hij dan ook niet schieten en met een 5-2 overwinning mocht hij zich winnaar van de avond noemen.

Naast het uitreiken van de mooie wisselbokaal en de hoofdprijs van € 400,- werden zoals vermeld ook de overige deelnemers voorzien van een klein aandenken en een enveloppe. Verder werden de nummers 1, 2 en 3 uit het reguliere seizoen, Mark van der Voorden, Patrick Luijendijk en Patrick van den Boogaard beloond met een beker en envelop Ook Marjolein Bunk mocht, als beste dame uit de stand een mooie prijs in ontvangst nemen.

Bijgaand nog wat statistieken van het afgelopen rankingseizoen:

Op de 12 toernooien hebben we 102 verschillende gezichten mogen begroeten, waarvan 13 verschillende dames.

7 verschillende personen wisten een toernooi overwinning te boeken.

2 personen wisten zowel de winnaars- als verliezersronde te winnen; Roy Moerenhout en Ruben Schilperoord.
Op alle toernooien, inclusief finale, is ruim € 2500,- aan prijzen uitgekeerd.
In totaal zijn er 478 deelnames geweest; ofwel 39,99 per toernooi.

Er is in totaal 136x een 180 score gegooid/gemeld.

Mark van der Voorden gooide er met 16 de meeste van allemaal.

Op 11 toernooien werd 51 maal boven de 100 uitgegooid.

Patrick van Boogaard wist 1 maal een 170 finish te gooien.

Op 1 toernooi (het 7e) wist niemand boven de 100 uit te gooien.

1 maal was een dame verantwoordelijk voor de hoogste finish; Diana Appeldoorn met 135.

Over alle toernooien zijn er naar schatting zo’n 1000 bitterballen, 450 frikadellen en loempia’s geserveerd. Van het aantal geschonken pilsjes en Bacardi chocomel zijn er vooralsnog geen cijfers bekend.

Speciale dank gaat uit naar:

De speellocaties; Café t Centrum, Grand café Buffels en Café Effe Om.

The Magic Darts

Alle deelnemers en toeschouwers.

Rankingleider Harm Leusink en het HWDO bestuur.

Volgend seizoen zal de HWDO ranking, waarschijnlijk ergens in september, weer van start gaan en begint iedereen weer met een schone lei.

Redactionele noot: Dit is een ingestuurd nieuwsbericht.