Home Ranking nieuws Verslag van de 13e speelronde in de Premier League in Eindhoven

Verslag van de 13e speelronde in de Premier League in Eindhoven

DartbordAlgemeen

De een na laatste speelavond stond afgelopen maandag op de agenda. Voor sommige spelers werden de kaarten nu definitief geschud en voor anderen was het vorige week al beslist.

Poule 1
Giedo Vissers – Guido van Hooff 1-3
Beide superleague spelers van ‘t Zwaantje stonden eerder dit seizoen al tegenover elkaar en toen was het Vissers die opzien baarde door maar liefst met 9-1 in legs te winnen. Onlangs zagen we dat juist Van Hooff weer beter begon te spelen. Deze wedstrijd kon het lang beide kanten op, alleen was het eerstgenoemde die zijn dubbels niet wist te raken en daar maakte de Belg dankbaar gebruik van.

Willem Mandigers – Gerrit Cleven 3-0
Oswin Streden – Eric Wouters 3-0

Door deze resultaten kan het zo maar zijn dat er vier spelers op 27 punten gaan eindigen op de tweede plek in de poule. In dat geval zullen de setsaldo’s en legsaldo’s gaan gelden voor een plek in de winnaarsronde.

Poule 2
Joppe Bakens – Mark Faassen 3-2
De beide CLOD spelers namens de KDO tegenover elkaar. Eerder deze competitie wist Mark met erg sterk spel Joppe met 3-2 te verslaan. Nu leek het er lang op dat Mark weer ging winnen. Beide spelers speelden toen erg sterk en deden dat nu weer. Mark kwam 2-1 voor en gaf geen duimbreed toe en strafte alles af. In de vierde set deed Joppe dat terug en pakte met een 12 darter de set. In de beslissende set mocht Joppe beginnen en hield zijn legs in 15 darts, met een ongelukkige bouncer kon Mark niet meer voorkomen dat Bakens er met de winst vandoor ging. De stand in de poule verandert echter niet.

Patrick Sterckx – Gerard de Jong 3-0
Sjef Weber – Gerrit Bakermans 3-0

Sjef Weber en Junni Ruiter gaan bepalen wie er doorgaat achter Mark, Joppe en Patrick. Voor Sjef wordt dat een lastige opgave want hij moet nog tegen Faassen. Junni zal moeten winnen van Patrick Sterckx wat ook zeker geen gemakkelijke opgave is. Het zou dus goed op onderling resultaat kunnen aankomen. In dat geval gaat Sjef door, want hij won al tweemaal van Junni.

Poule 3
Johan Bloks – Percy Schuurman 1-3
Clifford Saffrie – Joost Derksen 3-1
Mike Bloks – Joost Derksen 1-3

Mike Bloks – Fred Burger 0-3
Met deze overwinning verstevigt Fred zijn positie in poule 3. Fred zal vergezeld worden door Percy, Clifford en Glenn in de winaarsronde. Met zijn nederlaag tegen Clifford is het doek voor Joost in de winnaarsronde definitief gevallen, maar hij zal een sterke factor zijn in de verliezersronde. En met een leuk prijzengeld zal hij dat niet erg vinden gezien de competitie. In de toekomst hopen we dat Joost zijn oude vorm weer terug krijgt, want helaas hebben we dat niet echt mogen zien dit seizoen.

Poule 4
Jeffrey Sparidaans – Rob Visser 3-0
Johnny Vos – Jeffrey Sparidaans 0-3
Helaas werd deze poule dit jaar gekenmerkt door de vele afmeldingen. Waar het in een eerder stadium een eer was om voor de premier league uit te komen, is dat in deze poule vaak niet gebleken. Hierdoor gaan Jeffrey, Rob, Johnny en Thijs Dam door naar de winaarsronde en zullen er een paar spelers zijn die een vrijloting krijgen in de verliezersronde.

Op maandag 24 september zal de laatste speelronde plaatsvinden gevolgd door de laatste 16 en kwartfinale op 1 oktober. Op 6 oktober (zaterdagavond) zullen dan de halve finales en de finale gespeeld worden. Voor actuele standen kijk op www.premierleaguedarts.nl.

We kunnen alvast melden dat de Premier League in een totaal nieuw jasje gegoten zal worden en dat er in een rankingvorm een poule/dubbel knock out systeem gespeeld gaat worden. Meer info volgt.
.