Home Ranking nieuws Raymond van den Hoeven verrassende winnaar Winners Ranking 4

Raymond van den Hoeven verrassende winnaar Winners Ranking 4

Vrijdag 5 juli werd er alweer begonnen aan het vierde toernooi van de Winners zomerranking cyclus. Na een vrije week konden we op deze vrijdag toch wederom 40 dames en heren verwelkomen, en tevens wat dit ook het aantal van het eerste toernooi. Het lijkt erop dat het weekje vrij goede invloed heeft, maar dat is na één keer niet te zien. Nu konden we met deze 40 deelnemers weer goed genieten, want nadat de indeling gedaan was voor de poule sprongen er toch een aantal uit. Weliswaar was er begonnen met 10 poules van 4. Zo zag men onder andere beide winnaars van de voorgaande rankings bij elkaar komen. Maar dit zorgde verder niet voor verrassingen, en gingen beide door. Verder wel wat sterke poules, maar geen verrassingen op een aantal punten na.

Te beginnen met de verliezersronde. Daar eenmaal bij de kwartfinales belandt, waren er toch 4 leuke partijen te zien. Zo ging Jos Solleveld toch enigszins verrassend met 2-1 onderuit tegen Michel Legierse, won John Bonte (die toch wel verrassend in de verliezersronde kwam) met 2-0 van Maurice de Keijzer. Moest Justin Schilperoord alle zeilen bijtrekken om Mark Nootenboom van zich af te schudden,na een 1-0 achterstand. En won Daniël van Bijsterveld redelijk eenvoudig van Crelis Groeneweg, die te veel last had van de dubbels. Uit deze partijen kregen we de halve finales tussen Michel Legierse en John Bonte. Aan de onderkant Justin Schilperoord tegen Daniël van Bijsterveld. In beide partijen werd het laatst genoemde die de finale wisten te bereiken door respectievelijk met 3-0 en 3-1 te winnen. Justin miste te veel op de dubbels, waar Daniël dankbaar gebruik van maakte, en Michel kon de triples niet vinden, waar John dit wel deed.

Finale John vs Daniël dus. Deze ging in het begin gelijk op, maar John gooide op het juiste moment een goede score, om het Daniël moeilijk te maken. Na 3 gemiste pijlen voor de voorsprong, was het John die dit wel deed, en vervolgens de partij op slot gooide, en de verliezersronde hiermee op zijn naam schreef.

Dan de winnaarsronde, waar we al gelijk een aantal mooie partijen voorgeschoteld kregen. Zo moest Patrick Luijendijk voor de tweede maal een 2-3 nederlaag verwerken tegen Peter Meijer. Ging Jonne Roodenburg verrassend verder ten koste van Arjan Versendaal. Viel voor Dave Hartman het doek tegen Patrick van den Boogaard, die weliswaar zijn zinnnen had gezet om zijn derde zege te behalen. Beide lieten goed spel zijn, maar toch was Patrick Dave met 3-0 de baas. Ging Mark van der Voorden ook weer met goed spel door. Nieuwkomer Marco Smit liet ook van zich horen, door met speels gemak Corné Wols opzij te zetten, met een goede partij.

In de kwartfinales op papier mooie partijen, wat ook voor de rest van de avond mooie partijen zou moeten opleveren. Na een waarschuwing richting Patrick dat Raymond van den Hoeven goed stond te gooien, kon Patrick toch zijn spel die hij tegen Dave gooide niet meenemen, en strafte Raymond alles af. Resulteerde dan ook in 4-1 voor Raymond. Peter Meijer bleef aan de goede kant van de score tegen de verrassende Jonne (4-3). Zag men een toppartij tussen Boyan Vogel en Marco Smit, die leek de kant van Boyan op te gaan door in de laatste leg te beginnen met 140, 125. Maar gevolgd door tweemaal een 26 score kon Marco eroverheen komen en als eerste aanleggen. Dit deed hij vanaf 82 met Boyan op een dubbel. Mark van der Voorden daarentegen gemakkelijk langs Leon Troost (4-0).

Halve finales, Raymond vs Peter en Mark vs Marco. De partij tussen Raymond en Peter bleef elke leg in het begin dicht bij elkaar, maar op het punt van wegzetten op de finish en het finishen was Raymond superieur. Het viel allemaal waar hij het hebben wilde, en de kleine kansen die Peter kreeg, werden afgestraft nadat deze werd gemist. (4-0). Marco vs Mark zou een fantastische pot worden, maar Mark leek niet te stoppen, om de tweede toernooizege op rij te pakken. Ook Smit was niet bij machte. Hij moest zien hoe Mark sterk finishte en scorend de betere was. Zelfs Smit had aan tweemaal een maximale score niet genoeg om meer dan 1 leg op het bord te krijgen. Bij Mark was de vorm goed, en won toch wel verrassend, maar overtuigend van Marco Smit (4-1).

Gezien het al aan de late kant was, finale ook in een best-of-7. Raymond vs Mark. De partij begon heel erg stroef met door beide spelers erg lage scores. Hier en daar werd er een triple gevonden. Wat Raymond wel had meegenomen uit de voorgaande wedstrijden, was het wegzetten vanaf de 250. En daarbij ook het finishen, wat hem al snel op een 2-0 voorsprong zette. Mark leek verslagen, en wist niet wat hij moest doen. Maar toen hij de derde leg begon met een maximale score leek er verandering in te komen, maar Raymond bleef bij goed bij met goede scores en door 5 gemiste pijlen van Mark snoepte Raymond de 3-0. Dit liet hij zich niet meer weggeven, en Mark moest zich gewonnen geven na een goede leg van Raymond (4-0). Verrassende uitslag maar toch verdiende winnaar deze avond. 

Er werden niet veel maximale scores gegooid, maar Marco Smit nam er met 5 wel de meeste voor zijn rekening. De hoogste finish kwam ditmaal uit handen van Sander Verhoef. Hij finishte vanaf 148!
De volgende ranking zal plaatsvinden op vrijdag 12 juli. Ook dan kan men zich weer inschrijven tot 19:45. Tot dan!
.