Home Ranking nieuws RegioDarts: Rico Dera en Annet van Elten winnen laatste voorronde dinsdagranking

RegioDarts: Rico Dera en Annet van Elten winnen laatste voorronde dinsdagranking

SDC10060

De laatste rankingavond voor de eindronde telde in totaal 38 deelnemers. Bij de heren was het Gino Vos die zich rechtstreeks plaatste voor de finale maar desondanks was het Rico Dera die de overwinning binnenhaalde over twee finales. Ook bij de dames kwam het aan op twee spannende finales. Marilou Daamen plaatste zich rechtstreeks voor de finale maar Annet van Elten wist alsnog te winnen.

Gino Vos wist de finale te halen door overwinningen op Bas van Laarhoven, Gilbert van der Meijden, Kevin Swinkels, Hermie van Orsouw en Ruzdya Hopic. Op weg naar de finale van de winnaarsronde won Ruzdya Hopic op zijn beurt van Walter de Kort, Rico Dera, Ron Schouten en Jelle Klaasen. De heren die de laatste 12 wisten te halen waren Rico Dera, Kevin Swinkels, Michael van der Ven, John de Kruijff, Wouter Vaes, Christiaan van Overdijk, Gilbert van der Meijden, Ron Schouten, Hermie van Orsouw en Jelle Klaasen. Rico Dera kwam hierbij als sterkste uit de bus door overwinningen te boeken op Kevin Swinkels, John de Kruijff, Hermie van Orsouw en Jelle Klaasen. De uit Empel afkomstige Rico Dera mocht daarom voor een finaleplaats aantreden tegen Ruzdya Hopic. Dera boekte een 3-0 overwinning waardoor Ruzdya Hopic tevreden moest zijn met een derde plek. In de finale tussen Gino Vos en Rico Dera opende de Ossenaar sterk maar kon dit niet volhouden. Rico Dera pakte de overwinning overtuigend met 4-1, waardoor het aankwam op de tweede en beslissende finale. Ditmaal was de sterke opening aan de zijde van Rico Dera die er wel gevolg aan kon geven. Hij opende met een 14-darter gevolgd door een 15-darter waarbij hij tevens een fraaie 146-finish uitgooide. “The Fox” kwam nog enigszins terug en pakte nog twee legs maar ook de tweede finale werd gewonnen door Rico Dera, ditmaal met 4-2. Hij noteerde in de finale een gemiddelde van 93.26 tegen een gemiddelde van 80.03 van zijn tegenstander. In totaal gooide beide spelers 6 keer een 180-er in de finale.

Bij de dames plaatste Marilou Daamen zich rechtstreeks voor de finale door overwinningen op Angela van der Meijden en Annet van Elten. Marjolein Voogd kwam als sterkste uit de verliezersronde door o.a. af te rekenen met Angela van der Meijden die op haar beurt weer Macy Netten had verslagen. Marjolein Voogd en Annet van Elten mochten het tegen elkaar opnemen voor een finaleplaats. Marjolein kon geen potten breken en zag Annet doorstromen naar de finale waar Marilou Daamen stond te wachten. Vorige week ontstond dezelfde situatie en toen wisten de dames er een zeer spannende pot van te maken. Dit keer deden de twee jeugdtalenten dat wederom. De eerste finale werd met 4-2 gewonnen door Annet waardoor het evenals vorige week weer zou aankomen op de tweede en beslissende finale. De spanning werd nog verder opgevoerd toen er na zes gespeelde legs 3-3 op het scoreboard stond en alles aankwam op één leg. In tegenstelling tot vorige week was het dit keer Annet van Elten die aan het langste eind trok en de laatste rankingavond op haar naam schreef.

SDC10062De hoogste finish was er voor Wouter Vaes die een mooie 158-finish wist te gooien. Rico Dera kwam met zijn 146-finish nog enigszins in de buurt gevolgd door de 144-finish van Gino Vos eerder op de avond. In totaal werden er 53 maximale scores gegooid waarbij de twee finalisten er samen maar liefst 21 voor hun rekening namen. Gino Vos voerde de lijst aan met 11 stuks, gevolgd door 10 stuks van Rico Dera en 7 stuks van Jelle Klaasen.

Volgende week zal de eindronde plaatsvinden waarvoor de beste 24 heren en de beste 8 dames zich geplaatst hebben. Hierbij zal er gestreden worden om een prijzenpot ter waarde van 900 euro.

De beste 24 heren zijn Jelle Klaasen, Gino Vos, Tony West, Andries Sterk, Rico Dera, Christiaan van Overdijk, Hermie van Orsouw, John de Kruijff, Kevin Swinkels, Benito van de Pas, Toon Greebe, Ron Schouten, Jeffrey Sparidaans, Bas van Laarhoven, Robert Treffers, Ruzdya Hopic, Tim Fonteijn, Bert van der Meijden, Henri van Es, Walter de Kort, Gydo Meijer, Ronald Voogd, Ruud Verdonk en Ricardo Hartjes.

De beste 8 dames zijn Marilou Daamen, Annet van Elten, Charona de Laat, Marjolein Voogd, Angela van der Meijden, Macy Netten, Melissa Jacobs en Daphne Brynaert.

180-ers 100+ finishes
11 Gino Vos
10 Rico Dera
7 Jelle Klaasen
3 Wouter Vaes
3 John deKruijff
3 Robert Treffers
3 Hermie van Orsouw
2 Ruzdya Hopic
1 Gilbert van der Meijden          
1 Ruud Verdonk
1 Koen Fusers
1 Gaston Meunier
1 Leo Hendriks
1 Kevin Swinkels
1 Christiaan van Overdijk            
1 Ronald Voogd
1 Djimmy van Mol
1 Gydo Meijer
1 Michael van der Ven
158 Wouter Vaes
146 Rico Dera
144 Gino Vos
125 Jelle Klaasen
121 Davy Kardinaal
105 Walter de Kort
103 Rico Dera
100 Jelle Klaasen