Home Ranking nieuws RegioDarts: Tony West wint Dinsdagranking, Lynn Poolen maakt debuut

RegioDarts: Tony West wint Dinsdagranking, Lynn Poolen maakt debuut

SDC10059

De vijfde No-Score Dinsdagranking trok 45 deelnemers. Tony West plaatste zich rechtstreeks voor de finale door overwinningen op Ruzdya Hopic, Ton Halberstad, Jeffrey Sparidaans, Wouter Vaes, Toon Greebe en Jelle Klaasen. In de verliezersronde streden vanaf de laatste 12 de volgende namen: Tonnie van Binsbergen, Christiaan van Overdijk, Henri van Es, Dave van de Lee, Benito van de Pas, Leo Hendriks, Gino Vos, Wouter Vaes, Rico Dera, Toon Greebe en Jelle Klaasen. Dave van de Lee wist indruk te maken en won van Henri van Es, Christiaan van Overdijk en Rico Dera. Benito van de Pas won op zijn beurt van Leo Hendriks, Gino Vos en Toon Greebe. Dave van de Lee en Benito van de Pas zouden vervolgens in een onderling duel strijden voor een plaats op het podium. De Tilburger won met 3-1 en was zo verzekerd van een podiumplaats. Hij mocht aanleggen tegen Jelle Klaasen om te strijden voor een finaleplaats. In een spannende wedstrijd trok `The Matador` aan het langste eind en won de wedstrijd met 3-2. De finale tussen Tony West en Jelle Klaasen werd er één van hoog niveau waarbij de heren lange tijd een gemiddelde noteerde van boven de 100. Tony West pakt de eerste twee legs in 15 darts. Jelle Klaasen noteerde twee 180-ers in de finale maar kon geen grip krijgen op de wedstrijd. `The Tornado` pakte de derde leg met 18 pijlen en besloot de finale met een 14-darter. Tony West noteerde een gemiddelde van 96,97 en Jelle Klaasen behaalde een gemiddelde van 94,42.

Bij de dames was er een nieuw gezicht. Lynn Poolen maakte haar debuut, maar ze eindigde net buiten het podium op een vierde plaats. Ze verloor haar eerste wedstrijd van Annet van Elten, waarna ze zich herstelde en in de verliezersronde een overwinning boekte op Marjolein Voogd. Vervolgens ging ze onderuit tegen Charona de Laat. Marilou Daamen wist zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale door overwinningen op Charona de Laat, Marjolein Voogd en Annet van Elten. Charona bleek de sterkste in de verliezersronde en mocht daarom aantreden tegen Annet voor een plaats in de finale. In een spannende pot won Annet met 3-2. De finale tussen Marilou en Annet beloofde eveneens spannend te worden gezien hun eerdere confrontatie die avond die eindigde in 3-2. En spannend werd het toen het kwam tot een 3-3 tussenstand. Annet besloot vervolgens de wedstrijd met een 72-finish en daarom werd er nog een tweede finale gespeeld. Wederom gingen de dames gelijk op tot 2-2, waarna Marilou het niet meer hield en een pauze nodig had voor een toiletbezoek. Dit bleek wonderen te doen want de twee daaropvolgende legs haalde ze binnen en ze won de tweede finale met 4-2.

SDC10058De hoogste finish van de avond was voor de altijd sympathieke Henri van Es. Hij noteerde een 156-finish in zijn wedstrijd tegen Gilbert van der Meijden. Alleen Jelle Klaasen kwam in de buurt met een 154-finish. In totaal werd er 67 keer een 180-er gegooid waarbij Tony West met 9 stuks de meeste maximale scores noteerde. Bij de dames was Charona de Laat de enige die erin slaagde om een 180-er te gooien.

Volgende week staat de laatste ranking op het programma alvorens de beste 24 heren en de beste 8 dames zich plaatsen voor de eindronde die zal plaatsvinden op 27 april. Op 4 mei zal er weer een nieuwe ranking beginnen.

180-ers 100+ finishes
9 Tony West
6 Jelle Klaasen
5 Benito van de Pas
5 Dave van de Lee
5 Hermie van Orsouw
4 Toon Greebe
4 Andries Sterk
3 Christiaan van Overdijk              
3 Gino Vos
2 Henri van Es
2 Jeffrey Sparidaans
2 Rico Dera
2 Robert Treffers
2 Gilbert van der Meijden
1 Ruzdya Hopic
1 Tonnie van Binsbergen                
1 Ron Schouten
1 John de Kruijff
1 Ton Halberstad
1 Charona de Laat
1 Gydo Meijer
1 Ruud Verdonk
1 Kevin Swinkels
1 Achmed Ahmaddy
1 Bas van Laarhoven
1 Davy Kardinaal
1 Ronald Voogd
156 Henri van Es
154 Jelle Klaasen
130 Toon Greebe
130 Jelle Klaasen
129 Bas van Laarhoven
120 Henri van Es
119 Andries Sterk
116 Tonnie van Binsbergen
101 Gino Vos
100 Henri van Es