Remco van Eijden wint Darts TopTraining III Ranking nieuws
Ranking nieuws

Remco van Eijden wint Darts TopTraining III

Gisteravond stond de rankingfinale van Darts TopTraining III op het programma. Er waren helaas 3 verhinderingen in de personen van Michel Besters, Patrick Loos en Paul Rothuizen. Om toch een volledig toernooi te kunnen gooien werden zij vervangen door reservespelers Stephan Tichelaar, Robbie van der Gulik en Robin Mau Asam. Zij deden buiten mededinging van het prijzengeld mee overigens.

We begonnen in 4 poules van 3 man, waarbij het format 501 best of 9 was. De nrs 1 en 2 gingen door naar de kwartfinales van de winnaarsronde en de nr3 ging direct door naar de halve finales van de verliezersronde.

In poule A waren de volgende personen ingedeeld op basis van hun plek op de ranking:

Nr Naam Rank
A1 Remco van Eijden 1
A2 Robert Thoben 8
A3 Stephan Tichelaar -

Robert Thoben – Stephan Tichelaar 5-2
In een partij waarin Stephan wat dubbels laat liggen, grijpt Robert de zege.

Stephan Tichelaar – Remco van Eijden (180 2x) 0-5
Remco gooit een strakke partij vanaf het begin en geeft Stephan geen enkele kans.

Robert Thoben – Remco van Eijden 2-5
In deze partij om de poulewinst begon Remco erg goed en pakte meteen een voorsprong. Nadat Remco wat dubbels miste pakte Robert zijn kansen, maar het verschil was al gemaakt en Remco gaat door als poulewinnaar.

Poule B:

B1 Bas van Elk 2
B2 Erwin Renkema 7
B3 Robbie van der Gulik -

Erwin Renkema – Robbie van der Gulik 2-5
Erwin begint goed en maakt vrij eenvoudig 1-0, maar Robbie breekt meteen terug en pakt daarna ook zijn eigen leg. Erwin mist veel dubbels en Robbie loopt uit naar 4-2. Met een goede leg gooit Robbie de wedstrijd in het slot en een verrassing is een feit.

Erwin Renkema – Bas van Elk (180 2x, HF 104) 5-4
Alleen winst voor Erwin zou hem nog in de winnaarsronde kunnen brengen na het verlies in de 1e partij. Erwin begon goed, won de bull en maakte 1-0. Ook Bas won vrij eenvoudig zijn eigen leg. De volgende 2 legs werden ook gedeeld. Op 2-2 mist Erwin 115 om zijn leg te houden en breekt Bas met een mooie 104 checkout. Erwin is aangeslagen en Bas dendert door naar 4-2. Erwin zet nog een keer aan en weet zijn eigen leg te houden. Bas mag nu gaan gooien voor de wedstrijd, maar Erwin breekt hem met een ijzersterke leg: 4-4. Laatste leg mag Erwin beginnen en komt als eerst op een dubbel en gooit dubbel 8 met zijn 2 pijl en houdt daarmee zijn kansen op de titel levend.

Bas van Elk (180, HF 108) – Robbie van der Gulik 5-0
Bas moet winnen en Robbie moet minimaal 2 legs winnen om door te gaan. Bas is helaas ontketend en staat zijn pijlen weg te smijten in de tripple 20. Op de juiste momenten een dubbel zorgt ervoor dat hij als poulewinnaar doorgaat en dat Robbie toch nog tot de verliezersronde veroordeeld is.

Poule C:

C1 Marcel Ruiters 3
C2 Mike de Wit 6
C3 Robin Mau Asam -

Mike de Wit – Robin Mau Asam 2-5
Ook in deze poule in de 1e wedstrijd een verrassing! Robin neemt brutaal een 3-0 voorsprong en geeft die niet meer af, zodat Mike met lege handen achter blijft.

Mike de Wit – Marcel Ruiters (180 2x) 5-2
In de wetenschap dat alleen een overwinning in de wedstrijd voor Mike telt weet hij wat hem te doen staat. Marcel begint echter ijzersterk met 2x 180 in de 1e 2 legs en komt 2-0 voor. Daarna wordt zijn spel slordig en door het missen van veel dubbels geeft hij Mike de kans om zijn broodnodige overwinning te halen.

Marcel Ruiters (180, HF 101, 100) – Robin Mau Asam 5-2
Nu is het voor Marcel een duidelijke zaak. Hij moet deze wedstrijd winnen om door te gaan. Robin heeft aan 3 legs genoeg. Robin komt 1-0 voor, maar Marcel wint vervolgens 4 legs op rij voordat Robin weer wat terugdoet. Met een 101 checkout pakt Marcel de overwinning eindigen ze allemaal gelijk in deze poule.

Powerleg
Teneinde een beslissing in deze poule te krijgen gooien Marcel, Robin en Mike tegelijk 1 leg 1001 om te bepalen wie er 1e, 2e en 3e eindigt. Marcel wint deze race en Mike finisht als 2e.

Erik Avondrood – Mathijs Boonekamp 1-5
Ook Mathijs wint met 5-1 van Erik en Erik is daardoor uitgeschakeld.

Niels Jan Stuiver (HF 149, 117) – Mathijs Boonekamp 5-2
In deze wedstrijd gaat het om wie zich als poulewinnaar plaatst voor de kwartfinale en zo Remco van Eijden ontloopt. Niels Jan pakt met 2 mooie finishes in deze wedstrijd een 5-2 overwinning.

Kwartfinales (501 best of 3 sets / best of 5 legs)

Remco van Eijden (HF 112) – Mathijs Boonekamp (180, HF 118) 2-0 (3-1,3-2)
Spannende wedstrijd waarin beide heren een constant hoog niveau haalden. Remco wint de 1e set met 3-1 en in de 2e set komt Mathijs met 2-1 voor. Mathijs mist 154 voor de set en Remco maakt 2-2. Laatste leg loopt Remco weg en komt Mathijs niet meer in de buurt.

Bas van Elk (180 2x) – Mike de Wit (180) 2-0 (3-1,3-2)
In een kwalitatief goede wedstrijd trekt Bas van Elk aan het langste eind. Hier liep Mike na de 1e set achter de feiten aan en kon dat ondanks enkele kansen niet meer repareren.

Marcel Ruiters (180 3x, HF 141, 100) – Erwin Renkema (180) 2-0 (3-1,3-2)
In de 1e set worden de legs gedeeld totdat Marcel op 1-1 met een 100 finish Erwin breekt. Dit blijkt genoeg voor de winst van de 1e set. In de 2e set komt Erwin sterk met 2-1 voor maar begint dat erg slordig te spelen. Erwin mist verscheidene kansen voor de set en Marcel zegt: “Bedankt!” en gaat er met de overwinning vandoor.

Niels Jan Stuiver – Robert Thoben 2-0 (3-2,3-0)
Robert pakt brutaal een 2-0 voorsprong in de 1e set, nadat Niels Jan enkele dubbels onbenut laat. Op het moment dat Niels Jan zijn dubbels vindt is er geen houden meer aan en wint 6 legs op rij.

Halve finales (501 best of 3 sets / best of 5 legs)

Remco van Eijden (180 3x, HF 107) – Niels Jan Stuiver 2-0 (3-1,3-1)
Niveau was in deze wedstrijd niet wat je vooraf verwacht had. Aan de oche stonden namelijk de 2 eerdere winnaars van Darts TopTraining en eerder confrontaties leverden elke keer vuurwerk op. Remco begon degelijk en Niels Jan kon het hem geen moment moeilijk maken, waardoor Remco zich betrekkelijk eenvoudig plaatst voor de finale.

Bas van Elk (180 4x) – Marcel Ruiters (180 2x) 0-2 (0-3,1-3)
Ook in deze wedstrijd eerder teleurstelling dan vuurwerk. Ondanks zijn 4x 180 is de wedstrijd van Bas zijn kant rommelig en slordig. Marcel gooit degelijk en op dit niveau vertaalt zich dat in een duidelijke 3-0, 3-1 zege.

FINALE (501 best of 5 sets / best of 5 legs)

Remco van Eijden (180, HF 150, 128) – Marcel Ruiters 3-2 (3-0,2-3,0-3,3-2,3-1)
De finale van Darts TopTraining III s een wedstrijd tussen 2 topdarters die behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Van de laatste 4 ontmoetingen won Marcel er 3, dus Remco weet wat voor vlees hij in de kuip heeft.
Remco begint ijzersterk en pakt de 1e set met 3-1. Ook in de 2e set begint Remco voortvarend en Marcel loopt een beetje geïrriteerd rond. Marcel zet deze irritatie echter om in focus en gaat ineens erg goed scoren. Daarmee weet hij de 2e set met 3-2 te grijpen. 1-1 in sets dus. De 3e set gaat Marcel vrolijk door en lijkt Remco het helemaal kwijt. Ook in de 4e eenzelfde beeld. Marcel gooit voor de wedstrijd en mist 4 pijlen op een dubbel. Remco lijkt ineens te ontwaken en gooit vanuit het niets 128 uit. Deze mentale tik komt hard aan bij Marcel die de 4e set hierdoor moet laten aan Remco. In de 5e set wordt het eigenlijk nooit meer spannend. Remco komt met 1-0 voor en maakt met een 150 finish 2-0. Marcel pakt nog een leg terug, maar Remco maakt 3-1 en verdedigt zo met succes zijn titel!