Home Ranking nieuws Richard van Zijtveld wint zaterdagavondranking Bachus

Richard van Zijtveld wint zaterdagavondranking Bachus

richardzijtveld

Op de zaterdagavondranking van café Bachus op zaterdag 27 februari waren 17 deelnemers afgekomen. Waarmee hij aardig bezet was en het was weer erg gezellig. In de eerste poule zaten Jan van den Broek, Jordy Manie, Marieke Kronenburg, Richard Helmer en Richard van Zijtveld. Richard van Zijtveld won al zijn wedstrijden en werd dus eerste met 12 punten. Jordy Manie behaalde 9 punten en daarmee de tweede plaats. Jan van den Broek eindigde derde met 8 punten. De vierde plaats was voor Richard Helmer met 4 punten. Marieke Kronenburg bezette de vijfde plaats met 2 punten.
In poule twee zaten Albert Opstraat, Patrick Langenbach, Tim Fonteijn en Wim Lommers. Wim Lommers won al zijn wedstrijden en eindigde eerste met 9 punten. De tweede plaats was voor Albert Opstraat met 7 punten. Tim Fonteijn behaalde 5 punten en daarmee de derde plaats. Patrick Langenbach bezette de vierde plaats met 0 punten.
In de derde poule streden Dennis Oomen, Jacco Krook, Jolanda van Esch en Wesley Manie tegen elkaar. Dennis Oomen bleek de sterkste, hij eindigde eerste met 9 punten door al zijn wedstrijden met een 3-0 overwinning af te sluiten. De tweede plaats was voor Wesley Manie met 6 punten. Jolanda van Esch behaalde 3 punten en daarmee de derde plaats. Jacco Krook werd vierde met 1 punt.
In poule 4 zaten Hanneke Kronenburg, Marcel van Pinxteren, Rick van Roosmalen en William Teulings. Rick van Roosmalen behaalde doordat hij al zijn wedstrijden won 9 punten en daarmee ook de eerste plaats. De tweede plaats was voor Marcel van Pinxteren met 7 punten. William Teulings bezette de derde plaats met 5 punten. Hanneke Kronenburg eindigde vierde met 0 punten.

Kwartfinale
Richard van Zijtveld – Albert Opstraat 3-1
Beiden gooiden redelijk goed. Richard van Zijtveld besliste de wedstrijd met een 136 finish.

Dennis Oomen – Marcel van Pinxteren 3-2
Beide heren moesten duidelijk in de wedstrijd komen, maar na een matige eerste leg volgde er vier goede legs. Waarin Marcel 140 wist te finishen om op 2-2 te komen. Dennis won uiteindelijk met 3-2.

Wim Lommers – Jordy Manie  3-2
Dit was een spannende wedstrijd, waarin beide redelijk goed gooide. Jordy wist 2-1  voor te komen door een break, ondanks dat Wim 2 keer 180 gooide in die leg. Maar uiteindelijk wist Wim toch aan het langste eind te trekken.

Rick van Roosmalen – Wesley Manie 3-1
Een goed spelende Rick wist met 3-1 te winnen van een redelijk goed spelende Wesley.

Halve finale
Richard van Zijtveld – Dennis Oomen 4-0
Een goed spelende Richard won redelijk eenvoudig van een redelijk goed spelende Dennis.

Wim Lommers – Rick van Roosmalen 3-4
In een mooie wedstrijd met op belangrijke momenten een 60 en 72 finish voor Wim en een 76 finish voor Rick. Maar het toppunt was toch wel de 143 finish van Rick om te breken. Rick won uiteindelijk met 4-3.

Strijd om de 3e/4e plaats
Dennis Oomen – Wim Lommers 3-2
Dennis wist 2-0 voor te komen, maar Wim wist mede door zijn aantal 180’s van de avond iets te verhogen terug te komen tot 2-2. Dennis won uiteindelijk met 3-2.

Finale

Richard van Zijtveld – Rick van Roosmalen 5-2
In een zeer mooie wedstrijd, gingen de eerste drie legs met de darts mee, waardoor Richard 2-1 voor kwam. Vervolgens wist Richard te breken en vervolgens zijn eigen leg te houden, waardoor hij 4-1 voor kwam. Rick wist er nog 4-2 van te maken en miste een 146 finish op de dubbel om terug te breken, waarna Richard de wedstrijd op 5-2 besliste.