Home Ranking nieuws Lenderink wint 11e avond donderdag-ranking ENC DARTS Nijverdal

Lenderink wint 11e avond donderdag-ranking ENC DARTS Nijverdal

Ronald_Lenderink

De kinderen die meededen aan de kennismaking met de sport hadden alweer de 3e avond. Vandaag werd er heus gestreden en de kinderen werden in poules verdeeld. Afhankelijk van de eindplek in de poule konden de kinderen flights winnen. Toch leuk om dan weer te zien hoe snel ze bijleren in amper 3 keer gooien. Aan het eind van de avond mochten ze flights uitkiezen en als er dan 23 kinderen zo snel mogelijk de buit willen ophalen, wordt het een drukte van belang rond het kastje waar de flights en anderen dartsbenodigdheden inhangen.

Om 19.30 gingen de kinderen weer tevreden naar huis en volgende week gaat het erom, dan worden de prijzen verdeeld. Alle kinderen krijgen dan een echte dartbeker. Maar er zijn er 3 waar 1e,2e en 3e plaats op staat. Elk jaar zie je kinderen terugkomen die toch nog maar een keer komen kennismaken om een keer bij de eerste 3 plaatsen te eindigen. Volgende week krijgen de kinderen dan ook wat te eten, want het is direct knock-out en de eerste kinderen zullen er dan ook al vroeg uit liggen. Als afsluiting zal een bekende darter de prijzen komen uitreiken, maar dat blijft nog een verrassing en omdat deze darter op het moment weer fantastisch staat te gooien in Engeland, kan het ook maar zo eens zijn dat hij te druk is met alle media-aandacht. Maar dat is latere zorg. Nu eerst de uitslagen van de seniorenranking:

Kwart-finale verliezersronde:
Bert Drees-Danielle Scholman 2-0 (Bert 105-check)
Rhandy Drees-Marco Schalen 0-2
Mark klein Nagelvoort-Arjan Lepelaar 0-2
Alfred van Dorth-Geert Spenkelink 1-2

Halve-finale verliezersronde:
Bert Drees-Marco Schalen 2-3
Arjan Lepelaar-Geert Spenkelink 3-1

Finale verliezersronde:
Marco Schalen-Arjan Lepelaar 1-3 (Marco 115-check)

Twee ENC Darters tegen elkaar in de verliezersronde-finale. Arjan die later op de avond altijd beter gaat gooien, kreeg nog wel een hoge check om de oren, maar bleef rustig en pakte de winst voor toch nog een puntje extra in de stand.
Zondag 18 November mag hij zijn titel verdedigen bij het Gesloten ENC DARTS waar hij vorig jaar met de wisselbeker naar huis ging. Leden en oud-leden mogen hieraan meedoen. Ook van de voetbalvereniging! Ronny Kramer 2007, Dick Bontekoe 2008, Henry Zandvoort 2009, Gerard Snoeijer 2010 en dus Arjan Lepelaar 2011 waren de winnaars tot nu toe. Deelname is gratis en voor hapjes en bekers wordt gezorgd!

Kwart-finale winnaarsronde:
Patrick Hendriks-Marco ten Pas 3-0
Ronald Lenderink-Gerdinand Pijffers 3-0 (Ronald 170-check)
Michael Stoeten-Marcel Beernink 3-1 (Marcel 1×180)
Mark Meijer-Robert Jansen 3-1 (Mark 1×180)

Halve-finale winnaarsronde:
Patrick Hendriks-Ronald Lenderink 0-3
Michael Stoeten-Mark Meijer 3-1 (Michael 1×180)

Finale winnaarsronde:
Ronald Lenderink-Michael Stoeten 4-2 (Ronald 170-check + 1×180 Michael 1×180)

Een fantastische finale van hoog niveau. Patrick, die de laatste weken zijn goede vorm liet zien, ging ten onder in de halve-finale tegen Ronald Lenderink die toch echt wel ontketend leek. Michael die een hoog winstpercentage heeft op de ranking leek weer eens een avond te gaan winnen, maar Ronald wist mede door zijn tweede 170-check van de avond, de finale te winnen. Ronald gooide zijn legs uit in 15,12,19 en 18-darts en Michael in 17 en 20-darts. Opmerkelijk was vanavond dat Robert Jansen voor de eerste keer een 170-check in een wedstrijd gooide en daardoor het aantal 170-finishes op 3 kwam. In 8 jaar donderdag-avond rankingen heb ik dat nog niet meegemaakt. Zoals het nu lijkt krijgen dan ook alle darters die de maximale check gegooid hebben een beker en een kleine geldprijs aan het eind van de ranking. In de stand, die zoals gebruikelijk op www.encdarts.nl staat, is Patrick Hendriks Marcel Beernink voorbij gegaan. Niet op punten, want daarin staat ze precies gelijk. Maar omdat Patrick een avond minder heeft gegooid, staat hij bovenaan. Met nog 6 avonden te gaan, is het dus spannend!

Hoge Finishes:
170 Ronald Lenderink
170 Robert Jansen
170 Ronald Lenderink
120 Ronald Lenderink
118 Robert Jansen
115 Marco Schalen
112 Michael Stoeten
110 Robert Jansen
105 Bert drees

Hoge Scores:
2×180 + 1×177 Mark Meijer
2×180 Ronald Lenderink
1×180 Marcel Beernink
1×180 Michael Stoeten
1×180 Patrick Hendriks