Home Ranking nieuws Ronald Lenderink wint finaledag Vrijbuiterranking

Ronald Lenderink wint finaledag Vrijbuiterranking

de_vrijbuiter

Zondag 4 September j.l. was het dan zover de finale dag van de Ranking gehouden in café de Vrijbuiter in Apeldoorn. Het was een finale aan het einde van 8 voorrondes waar punten konden worden behaald. De deelnemers moesten 4 voorrondes spelen teneinde zich te plaatsen voor de finaledag. Uiteindelijk waren er 31 spelers en speelsters die erin slaagde zich te plaatsen voor de finaledag waar in poules gespeeld werd gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Helaas waren er op de dag zelf 3 deelnemers die verstrek moesten laten gaan zodat er 28 heren en één dame begonnen aan de strijd om de prijzen. Zo’n 7 poules van 4 waaruit de nummers 1 en 2 de winnaarsronde en de nummers 3 en 4 de verliezersronde gingen spelen.
De poulefase werd zoals altijd eigenlijk wel gekenmerkt door een goede sfeer, mooie partijen en sportief gedrag. Beide rondes hadden twee vrijlotingen en na een verwoede eerste partijen bleven er in beide rondes acht deelnemers over

In de winnaarsronde Tokan Ata, Boy van Veluwe, Jeffrey Bekema, William van Luttikhuizen, Lesley Pater, Ronald Lenderink, Bubba en Enrico Moes. En in de verliezersronde Deborah Moet, Robert di Natale, Harvey, Alfred Pot, Sander Kluft, Ramon Koevermans, Rene Hoegen en Sander Zwarthof.                                                          verliezerronde

In de winnaarsronde een strijd over best of 7 legs en in de verliezersronde een best of 5 legs. Het waren mooie partijen voor de neutrale dartsliefhebber en natuurlijk werden de deelnemers luidkeels aangemoedigd door vrienden en familieleden die naar de Vrijbuiter waren gekomen om hun topper naar de winst te steunen.

De halve finales waren uiteindelijk:

Tokan Ata – William van Luttikhuizen
Roberto di Natale – Alfred Pot
Ronald Lenderink – Enrico Moes
Sander Kluft – Rene Hoegen

In de halve finale winnaarsronde was Tokan te sterk voor William die al heel veel gegeven had vanaf zijn eerste partij in de knockout fase. Ronald wist te winnen van het Apeldoornse Jeugdtalent Enrico die moedig strijd leverde maar toch moest toestaan dat Ronald naar de finale ging.

In de verliezersronde was het Alfred die Roberto aan zijn zegekar bond op weg naar zijn finale. En wist Sander die in de Vrijbuiter een thuiswedstrijd speelde Rene te verschalken, die nog wel even met 164 de hoogste finish op zijn naam wist te schrijven.

Zodoende konden voor het massaal gebleven deelnemersveld en andere belangstellende de volgende finales worden afgewerkt.

Verliezersronde
Alfred Pot- Sander Kluft

Winnaarsronde
Ronald Lenderink – Tokan Ata

In de verliezersronde bleek de thuiswedstrijd toch weer een voordeel en Sander haalde de winst binnen in een wederom voor de toeschouwers leuke pot darts over 7 legs. En in de winnaarsronde werd er gespeeld over de beste van 9 legs. Daar waar twee aan elkaar gewaagde spelers iedereen echt wisten te vermaken met hun pijlen. De stand 3-3 gaf wel aan dat zij elkaar niets toe wilde geven. Maar na dit punt wist Ronald de vermoeide Tokan te verschalkte en de titel en wisselbeker met bijbehorende prijs in de wacht te slepen.

Tokan had eigenlijk toch de mooiste prijs want een paar dagen voor deze finale is zijn vriendin bevallen van een zoon en daarom mag Tokan zich nu pappa noemen. Daar kan toch geen beker tegen op.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd en hopelijk tot de volgende ranking waar de organisatie alweer druk mee bezig is.