Roncero wint in Boxtel, van Gerwen/Klaasen beste koppel Ranking nieuws
Ranking nieuws

Roncero wint in Boxtel, van Gerwen/Klaasen beste koppel

Elk jaar organiseert Omnisportvereniging L’Union Boxtel het Open Boxtels Kampioenschap darten. Zowel voor de jeugd als voor de senioren wordt het kampioenschap georganiseerd en zondagochtend om 10.00 uur startte het jeugdtoernooi. Een kleine 30 deelnemers begonnen fanatiek op de diverse borden te gooien. De organisatie besloot om de wedstrijden wat spannender te maken voor de jeugd en in plaats van 301 best of three werd er deze zondag 501 best of three gegooid. De jongste deelnemers waren dit jaar pas 8 jaar oud en hadden grote moeite om zelf hun pijlen uit het bord te halen want natuurlijk hangen de dartborden op de officiële hoogte en afstand.

Het is alweer de 11de keer dat het toernooi door de vereniging georganiseerd wordt en elk jaar is er veel animo voor het toernooi. In het senioren kampioenschap kwamen maar liefst 85 single deelnemers en bijna 45 koppels uit. Grote namen in de dartwereld als Jelle Klaassen, Michael van Gerwen en Dick van Dijk waren deze middag ook aanwezig om te strijden voor de titel.

Na een spannende middag volgde ’s avonds tegen 18.30 uur de ontknoping. In de finale tussen Michael van Gerwen en Braulio Roncero werd uiteindelijk beslist wie zich het aankomende jaar Boxtels Kampioen darten mag noemen. Deze finale werd uiteindelijk gewonnen door Braulio Roncero. Bij de jeugd was eerder die zondag de finale gewonnen door Jorel de Wolf van Tristan van Hattem. Hierdoor mag Jorel zich nu een jaar lang jeugdkampioen darten van Boxtel mag noemen. Bij de koppels wonnen Jelle Klaassen/Michael van Gerwen het in de finale van Dick van Dijk/Roy Gokoel. De hoogste uitgooi werd genoteerd door Roy Gokoel die 167 uitgooide. In de verliezersronde won Andries Sterk in de finale van Rob Hakkert. Neem voor alle foto’s van de ochtend hier een kijkje. Voor de foto's van de middag en avond klik je hier naar ons fotoboek. Ook op Boxtel Digitaal vind je foto's terug die deze zondag gemaakt zijn door Hans Verberk.

Bron: Mooi Boxtel

Tekst: Mark van der Pol - Mooiboxtel.nl