Home Ranking nieuws Rondje door de regio Zuidwest Nederland

Rondje door de regio Zuidwest Nederland

IndeSpotlight

Het is een drukte van belang op dartgebied in de regio Zuidwest Nederland. We vinden natuurlijk een hele hoop bonden in deze regio en dit zorgt dan ook nog steeds voor dartkoorts onder de mensen uit deze regio. We gaan gewoon even langs deze bonden om te kijken hoe het gaat in deze competities. Een kleine update, nu we op de helft zijn van de competitierondes.

Rijnmond Darts
In de Eredivisie ziet men daar Cobra uit Ridderkerk dik bovenaan staan. Dit team (bestaande uit captain Jaap Dijksman, Cor Ernst, Mareno Michels, Dick van Dijk, Dennis Labee en Alex Emmerloot) beschikken over een flinke dosis ervaring en dit maakt dan ook het verschil van 14 punten op concurrent Helden van ’t Hof. Toch beschikt Helden van ’t Hof over spelers die zeker een pijl kunnen gooien. Zo ziet men daar o.a. Bryan de Hoog, Jan Karel en Freddy de Geus gooien. De strijd om de derde plaats is duidelijk begonnen in de Eredivisie. The Flinstones (o.a. Dudley Meulens en Andrew Helsemans) en The Crusaders (o.a. Dennis de Winter) zullen aan elkaar gewaagd zijn om uiteindelijk ervandoor te gaan met de derde positie.

In de eerste divisie A ziet men ook een duidelijke koploper. The Busters uit Dordrecht staan hier bovenaan. Zij hebben op dit moment een voorsprong van twintig punten op de nummer twee, Echt Alles. The Busters (bestaande uit o.a. Stefano van Engelen en Elvin Geerlof ) zullen dit naar alle waarschijnlijkheid niet uit handen geven en men zal dan ook promoveren naar de Eredivisie.

In de eerste divisie B ziet men een verschil van twaalf punten tussen de nummers één en twee. Flakkee United heeft daar de koppositie ten koste van de Greyhounds. Beide teams kregen een wildcard van de bond om in de eerste divisie te starten en ze tonen dan ook waarom zij een wildcard hebben gekregen. Tevens zijn beide teams aardig ervaren, kijkend naar hun spelers. De Greyhounds (met Ardy Jongenelen, Hans Boer en Ronald Visser) zullen zeker tot het eind strijden om kampioen te worden, maar Flakkee United (met Martin Jongejan, John Lokken en Jan Hokke) zullen proberen zo min mogelijk weg te geven de tweede helft van de competitie. In deze divisie ligt de competitie dus nog aardig open.

Rotterdamse Darts Organisatie
Ook in deze Eredivisie is het kampioenschap al flink gespeeld. Herrie in ’t Hof uit Rotterdam staat daar, met maar liefst 23 punten voorsprong, bovenaan. Het team (bestaande uit o.a. Robin Ferdinandus, Peter Langeveld, Dennis Zijderhand, Marijn v/d Heiden en Anoop Ramdajal) laat de concurrentie duidelijk achter zich. Ollie’s Bouncers en Öne4one nemen op dit moment genoeg met de tweede en derde positie.

In de eerste divisie A vinden we Wings of Eden bovenaan op de ranglijst. Zij worden gevolgd door Ab Yours en De Maten. Ab Yours speelden al enkele jaren in de Eredivisie. Zij dan ook nog steeds de favorieten voor de titel in deze divisie.

In de eerste divisie B staat het Oud-Beijerlandse dartteam Waterman bovenaan. Waterman beschikt over Arjan Brussaard en Gertjan Resoort, dit is dan ook duidelijk het verschil i.v.m. de andere teams in deze divisie. Brussaard en Resoort zijn jongens die jaren lang in de Eredivisie gegooid hebben. Zij zijn dan ook de vaandeldragers van het team. Waterman wordt gevolgd door Phoenix en de Dardtenaren. Maar Waterman blijft de grote favoriet om te promoveren naar de Eredivisie.

Roosendaalse Darts Federatie
Hier ziet men op dit moment, dat meervoudig Nederlands Kampioen ’t Vossehol verrassend tweede staat in de Eredivisie. Het team uit Willemstad is iets afgezwakt i.v.m. andere seizoenen. Kees Slokkers is gestopt en Mikel van Maastrigt zit wat vaker met zijn werk in de knoop. Het team beschikt nog wel over Peter van der Veer, Stephan de Wit en Corné van Maastrigt. Zij zullen dertien punten goed moeten maken op Calypso Wizards uit Roosendaal. Toch blijkt dit een moeilijke opgave, want de Calypso Wizards (met o.a. Jan van der Rassel en Wesley Schols) geven heel weinig weg deze competitie. Toch zal het tot het eind spannend blijven in deze eredivisie.

Zeeuwse Darts Federatie
In Zeeland vindt men de Nederlands/Belgische formatie van DC Ambiance bovenaan staan. Dit team beschikt o.a. over Stefaan Deprez en Dany Oosterlinck. Zij trekken de kar voor DC Ambiance. Het zal dan ook niet gemakkelijk zijn om dit team dit seizoen nog te verslaan of in te halen. Toch zullen Boys in Green (Corné de Bruine en Niels Paridaen) en Road House Darts (Izaak Post en Jelger Tuinstra) alles op alles zetten om aan het eind van het seizoen kampioen te worden.

Geschreven door de Razende Reporter