Home Ranking nieuws Rotterdamse single kampioenen zijn bekend

Rotterdamse single kampioenen zijn bekend

RDO_RegioReport

Zoals ieder jaar aan het einde van het seizoen werd ook dit jaar weer de jaarlijkse Rotterdamse Kampioenschappen gehouden. Dit toernooi wordt immer gespeeld door spelers van de RDO. De winnaars ontvangen sedert enkele jaren niet alleen een grote beker, een immense wisselbeker en een leuk zakcentje, ook ontvangen zij een ticket voor de Champions League of Darts (CLOD) in Hotel Zuiderduin.
 
Bij de heren waren in de tweede ronde meteen een paar mooie krachtmetingen; Hans van Hulst, de nummer 3 in de Eredivisie afgelopen seizoen rekende in deze ronde met 3-0 af met Lesley Verkerk, gewaardeerd speler van kampioen en bekerwinnaar Herrie in ’t Hof, Marco Smit won met 3-1 van één van de teamgenoten van Lesley: Anoop Ramdajal, Jelle Kooistra moest zich tevreden stellen met 1 leg versus Peter Langeveld en Richard Broer gooide een puike partij, maar vergat de dubbels tegen de winnaar van vorig jaar: Robin Ferdinandus.
 
In de derde ronde kreeg Robin Ferdinandus de volgende zware tegenstander; zijn teamgenoot Dennis Zijderhand. Dit was tevens de nummer 1 van het singles-klassement tegen de nummer 2 van het singles-klassement in de Eredivisie. Robin wist hierin niet alleen 2 maximum scores te noteren, hij wist ook alle drie de legs te winnen. Een uitslag die het noteren zeker waard is bij de laatste acht de 4-1 overwinning van Ron Westdijk (deelnemer CLOD 2009) op Peter Langeveld. Terwijl de tosti’s en de broodjes inmiddels al een tijdje op waren, wist Marco Smit in dezelfde ronde zonder legverlies te winnen van Tariq Ramzan, terwijl Robin Ferdinandus maar 1 leg hoefde af te staan tegen Edwin Boot.
 
De eerste halve finale bracht ons Robin Ferdinandus tegen Ron Westdijk. Deze partij waarbij het niveau wederom weer erg hoog was, ging gelijk op tot 2-2. Met deze stand brak Robin de vijfde leg de leg die Ron gestart was. Daar Robin geen fout meer maakte in de overige legs wist hij, met deze partij onder andere 3 keer 180, met 5-2 te winnen. In de andere finale kwam Marco Smit snel met 3-0 voor tegen Hans van Hulst. Zijn voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon en na zeven legs was de stand 3-4 voor Hans. Marco trok de stand gelijk. Het gooien voor de bull werd beter gedaan door Hans. Hij mocht de laatste leg dus beginnen. Maar helaad voor hem wist hij deze leg niet te winnen. Met een 5-4 overwinning was de finaleplek dus voor Marco.
 
De finale tussen Marco Smit en Robin Ferdinandus werd gegooid met het systeem best of 5 sets best of 5 legs. Marco begon en won zijn eigen set met 3-1. De tweede set het tegenovergestelde: Robin won de set die hij begon met 3-1. Vol vertrouwen brak hij meteen de leg die Marco begon. Omdat Marco meteen hetzelfde deed was alles dus weer gelijk. Totdat ook de derde leg naar die gene ging die niet begonnen was (Robin dus). Deze hield de vierde leg wel zelf en zo was de setstand dus 2-1. Daar ook de vierde set in 3-1 voor Robin eindigde, was de prolongatie van de titel Rotterdams Kampioen een feit. Een geweldige prestatie natuurlijk.
 
In de verliezersronde won Jisse de Boer de finale met 6-5 van André van Putten. Hierbij gooide Jisse ook de hoogste dagfinish: 160!
 
 
Bij de dames waren de eerste ronde partijen sensationeel; Gedeelde winnaar van de RDO ranking Samantha Kalishoek verloor zonder een leg te winnen van Annemiek Smit, terwijl Debby de Vos (regerend Rotterdams Kampioene en vorig jaar op de CLOD in de eerste ronde 3-0 te sterk voor Winmau-ganger Wilke Heinemans) haar zenuwen niet in bedwang kreeg tegen Jolanda Westdijk. Scorend was Debby veel beter, maar Jolanda trok aan het langste eind met 3-2.
 
In de halve finales bij de dames was het Jolanda die met 2-5 te sterk was voor Sheila de Man, terwijl Diana Appeldoorn met dezelfde cijfers won van Annemiek Smit.
 
De finale bij de dames moest beslist worden door een partij van best of 11 legs. Hierbij won Diana Appeldoorn de toss waardoor zij de eerste leg mocht beginnen tegen Jolanda Westdijk. De derde leg wist Jolanda de leg die haar tegenstander begon te winnen. Jolanda leek ook lange tijd op weg naar de titel daar beide speelsters steeds de eigen leg wonnen. Tot de achtste leg. Deze won Diana met wat fortuin en zo was het 4-4 met nog maximaal 3 legs te gaan. Daar beide dames de volgende 2 legs deelden, ging de wedstrijd beslist worden in de laatste leg. Diana won het bullen en won uiteindelijk ook de leg met een finish van 50 (single 6, single 12, dubbel 16). Diana liet Jolanda in tranen achter. Maar wie weet is Jolanda volgend jaar wel de beste en/of gelukkigste; Diana was vorig jaar immers ook de verliezend finaliste van 2009 (versus Debby de Vos).
 
Geschreven door uw RDO regio reporter.