Home Ranking nieuws Roy Moerenhout wint 5e Flakkeese rankingtoernooi in Middelharnis

Roy Moerenhout wint 5e Flakkeese rankingtoernooi in Middelharnis

roy moerenhout

De avond voordat Moerenhout het HWDO Rankingtoernooi wist te winnen, wist hij eerst op vrijdagavond het 5e Flakkeese Rankingtoernooi op zijn naam te schrijven. De speler van Flakkeedarts on Tour had een uitstekend weekend en pakte dus twee toernooi-overwinningen dit weekend.

Vrijdagavond werd dus alweer het vijfde Flakkeese Rankingtoernooi gehouden in de voetbalkantine van MSV&AV Flakkee te Middelharnis. Ditmaal wisten 38 deelnemers de lokatie te vinden en werd er weer gestart met een poulefase voordat men naar de knockout-ronde ging.

De verliezersronde werd uiteindelijk gewonnen door Peter Meijer, dit door in de finale te winnen van Bas Gordon. Alex Melissant en Andreas Visbeen verloren respectievelijk in de halvefinale van deze ronde.

In de winnaarsronde was het Jos de Jager die in een vroeg stadium rankingaanvoerder Wim Bakelaar versloeg en in de kwartfinale werd ook Arto in ’t Veld aan de zegekar gebonden. In de halvefinale verliep het niet meer zo soepeltjes voor De Jager in zijn wedstrijd tegen Arno Doornhein. Doornhein was in de beslissende leg net wat scherper op zijn dubbel en verzekerde zich van een finaleplaats. Hierin zou hij Roy Moerenhout tegen komen, die eerder wist te winnen van Arend Horseling, Gerard van Eck en Bernard Kriek. In de finale wist Doornhein nog wel gelijk te trekken na een 2-0 achterstand, maar werd er uiteindelijk met 5-2 verloren van de sterk gooiende Moerenhout.

Winnaarsronde
Kwartfinale – Best of 5 legs
Roy Moerenhout – Gerard van Eck = 3-0
John Kroeze – Bernard Kriek = 1-3
Jos de Jager – Arto in ’t Veld = 3-2
Gerrit Groenendijk – Arno Doornhein = 0-3
Halvefinale – Best of 5 legs
Roy Moerenhout – Bernard Kriek = 3-2
Jos de Jager – Arno Doornhein = 2-3
Finale – Best of 9 legs
Roy Moerenhout – Arno Doornhein = 5-2
Hoogste finish: 158 Roy Moerenhout