Home Ranking nieuws Roy Moerenhout wint FDF Ranking

Roy Moerenhout wint FDF Ranking

regiodarts

Twee seizoenen geleden werd onze laatste Flakkees Kampioen gekroond in de persoon van Danny Troost. Het seizoen daarop werd er geen Flakkeese toernooicyclus georganiseerd, maar organiseerde de Flakkeese Darts Federatie wel het Gesloten Flakkee. Na een jaar afwezigheid nu dus weer een ouderwetse FDF Ranking.

De Flakkeese dartssport heeft een rijke geschiedenis, die begon in de tijd van de vroegere HDM toernooien. Toen in Jailhouse kwamen alle toppers uit de regio Rijnmond naar Middelharnis om hun kunsten te tonen. Maar ook in die jaren werd er al een FDF Ranking georganiseerd. Nu werd dus alweer de 20e editie gehouden en werd er begonnen in Café de Geit te Oude-Tonge.

De 25 deelnemers die afkwamen op het toernooi hebben ongetwijfeld een gezellige dag gehad, want dit is toch wel één van de gezelligste locaties van het eiland. Er werd begonnen in poulefases en daarna werden de winnaars- en verliezersronde gespeeld. In deze verliezersronde zagen we toch wel verrassend de naam staan van Gert Vossenberg, die dus niet genoeg punten vergaarde in zijn poule. Vossenberg werkte zich door de verliezersronde om uiteindelijk in de finale tegenover Lieven Raap te staan. Lieven raakte ze in de finale een stuk beter en zo wist hij dus de strijd tussen de verliezers te winnen.

In de winnaarsronde zagen we bij de laatste zestien John Lokken duidelijk winnen van Arjan Versendaal. Verrassend vandaag was de aanwezigheid van Jos Kreeft die liet weten dat hij weer klaar is voor de Flakkeese toernooireeks. Hij liet dan ook in deze ronde zien dat hij in goede vorm was en zo won hij ook van Bert van Schouwen. Gerrit Groenendijk kon zijn stijgende lijn niet vasthouden en moest zijn meerdere erkennen in Wim “That’s my boy!!” Bakelaar. Peter van Nimwegen toonde de gehele dag al goed spel en liet dit dan ook zien tegen Danny v.d. Does. Cor den Rooyen had alle moeite met Arend Horseling, maar wist dan toch die winnende dubbel te gooien.

In de kwartfinale vonden we twee oud Flakkees kampioenen tegen over elkaar. John Lokken tegen Danny Troost. Troost kon geen potten breken tegen Lokken. Lokken dus naar de halvefinale waar hij teamgenoot Roy Moerenhout zou tegenkomen. Moerenhout wist namelijk zijn kwartfinale partij met alle moeite te winnen van Jos “The Lobster” Kreeft. Aan de andere kant van de sheet vonden we Peter van Nimwegen die weinig moeite had met Cor den Rooyen. In de halvefinale zou Arto in ’t Veld wachten, want deze won met weinig moeite van Wim Bakelaar. Zo kregen we dus de volgende halvefinale partijen:

                   John Lokken vs. Roy Moerenhout
Bijnaam:      “The Butcher”     “Bob Ross” 
Woonplaats:  Nieuwe-Tonge   Oude Tonge
Fl. team:       DC de Schuur    DIOS 2

                  Arto in ’t Veld vs. Peter van Nimwegen
Bijnaam:     “El Presidente”     “Peewee”
Woonplaats: Melissant           Achthuizen
Fl. team:      The Prisoners     DIOS 1

De eerste halve finale bleek niet de kraker zoals die hoorde te zijn, want ditmaal was Lokken de kind van de rekening. Moerenhout herstelde zich van zijn slechte kwartfinale partij en wist dan ook beduidend makkelijk deze halvefinale partij te winnen. De tweede halvefinale was ook niet een echte kraker, want Van Nimwegen had het beter spel van de wedstrijd en dit resulteerde dan ook in zijn eerste finaleplaats op een FDF Rankingtoernooi.

In de finale zag men een ontketende Moerenhout die met weinig medelijden Van Nimwegen naar de tweede positie degradeerde. Van Nimwegen toonde dan ook niet zijn goede spel die hij de rondes hiervoor wel liet zien, neemt niet weg dat dit een uitstekende prestatie is van de Achthuizenaar.

Uitslagen verliezersronde:
Laatste 16 
Marcel van Bergen  – Peter Meijer   = 3-0
Henkjan Tieleman  – Bye    = 3-0 ff
Lieven Raap   – Sjef van Batum   = 3-0 ff
Rien Kievit   – Bye    = 3-0 ff
Sander van Oostenbrugge – Henk Kievit   = 0-3
Astrid van Nimwegen  – Bye    = 3-0 ff
Marco Meijer   – Jan Ypelaar   = 3-1
Gert Vossenberg  – Bye    = 3-0 ff

Kwartfinale
Marcel van Bergen  – Henkjan Tieleman  = 3-1
Lieven Raap   – Rien Kievit   = 3-1
Henk Kievit   – Astrid van Nimwegen  = 3-0
Marco Meijer   – Gert Vossenberg  = 2-3

Halvefinale
Marcel van Bergen  – Lieven Raap   = 0-3
Henk Kievit   – Gert Vossenberg  = 2-3

Finale 
Lieven Raap   – Gert Vossenberg  = 4-2

Uitslagen winnaarsronde:

Laatste 16
John Lokken   – Arjan Versendaal  = 3-1
Danny Troost   – Bye    = 3-0 ff
Roy Moerenhout  – Bye    = 3-0 ff
Jos Kreeft   – Bert van Schouwen  = 3-1
Wim Bakelaar   – Gerrit Groenendijk  = 3-0
Arto in ’t Veld   – Bye    = 3-0 ff
Peter van Nimwegen  – Danny v.d. Does  = 3-0
Cor den Rooyen  – Arend Horseling  = 3-2

Kwartfinale
John Lokken   – Danny Troost   = 4-1
Roy Moerenhout  – Jos Kreeft   = 4-3
Wim Bakelaar   – Arto in ’t Veld   = 1-4
Peter van Nimwegen  – Cor den Rooyen  = 4-0

Halvefinale
John Lokken   – Roy Moerenhout  = 0-4
Arto in ’t Veld   – Peter van Nimwegen  = 1-4

Finale
Roy Moerenhout  – Peter van Nimwegen  = 5-1

Hoogste finish:  120 – Jan Ypelaar
Toernooi 180 scores: 6 stuks

Tekst: De Razende Reporter