Ruben Schilperoord winnaar van de 4e HWDO ranking 2012-2013 Ranking nieuws
Ranking nieuws

Ruben Schilperoord winnaar van de 4e HWDO ranking 2012-2013

Ruben Schilperoord winnaar van de 4e HWDO ranking 2012-2013

Afgelopen zaterdag vond de 4e ranking hwdo ranking van het seizoen plaats, welke ditmaal weer in café 't Centrum te Puttershoek werd gespeeld. Wederom was de koploper van de stand, ditmaal Marcel Koolmees, niet aanwezig waardoor van te voren duidelijk was dat er na afloop van de avond een ander persoon bovenaan zou staan. Ook nummer 2 Nico Vermeulen was niet aanwezig, alsmede Gert-Jan Resoort, Michel Legierse en Marcel Goudswaard, waardoor er in de top 10 van het klassement de nodige verschuivingen waren te verwachten.

In 10 poules gingen de 40 deelnemers, waaronder 4 dames, van start in de voorronde. Ditmaal weer weinig verrassende uitslagen in de poules, maar al wel werden er 2 noemenswaardige finishes gegooid. Zo liet Maarten van Ettinger al in zijn 2e partij van de avond een 151 finish noteren en gooide Maurice de Keijzer 150 uit. Van de 4 dames lukte het er 1 om de winnaarsronde te bereiken. Net als op het vorige toernooi schaarde Marjolein Bunk zich onder de sterkeren van de avond. De loting had haar in de 1e ronde aan Maarten van Ettinger gekoppeld, waardoor het verblijf in het toernooi voor Marjolein geen lang leven beschoren was. Toch mocht zij zich de beste dame van de avond noemen.

In de kwartfinale van de winnaarsronde stonden een aantal mooie wedstrijden gepland. Ruben Schilperoord kon zich met moeite met 3-2 ontdoen van Patrick Luijendijk, evenals Roy Moerenhout, die een knappe overwinning op Michel van Roon boekte. Maarten van Ettinger moest met 3-0 het onderspit delven tegen zijn angstgegner Patrick van den Boogaard. Ook Jan Hokke werd met dezelfde cijfers het toernooi uitgedirigeerd. In de halve finales trok Roy de goede lijn door en met een 3-1 overwinning op Patrick van den Boogaard plaatse hij zich voor de finale. Op het bord ernaast gunde ook Ruben zijn tegenstander 1 leg en ten koste van Marcel van Verk als 2e voor de finale.
In die finale stoomde Ruben sterk door en kon Roy ondanks goed vertoond spel het nu en dan net niet bijbenen. Ruben liep snel uit naar 2-0 en moest in de 3e leg alle zeilen bijzetten om de leg te behouden, hetgeen hem ook lukte. Het geloof was hierdoor een beetje weg bij Roy, hoewel met een goede score er nog wel druk op zijn tegenstander werd gezet, was het Ruben die de winst pakte.

In de verliezersronde troffen Marco de Baat en Sander van Oostenbrugge elkaar. Marco had op weg naar de finale, Mathijs Vreeman, Dennis Verwijs en Cretienne Godschalk verslagen. Sander, die in zijn poule slechts in leg wist te winnen zegevierde achtereenvolgens op Falco Flipse, Willem Kooi en Boyan Vogel. In de vijfde en beslissende leg wist Marco als eerste de juiste dubbel te vinden en won met 3-2.

De hoogste finish bleef staan op de eerder genoemde 151 van Maarten van Ettinger. Bij de dames was het Cretienne Godschalk die met 76 de hoogste uitworp liet noteren. Er waren 9 personen die samen 16 maal een 180 score gooiden. Met 3 stuks namen Jan Hokke en Mark van Voorden er de meesten voor hun rekening.

Ondanks de vroege uitschakeling door Patrick Luijendijk, is Mark van de Voorden de nieuwe koploper in de stand, gevolgd op 1 punt door dezelfde Patrick Luijendijk.
Marjolein Bunk neemt bij de dames het stokje over van Diana Appeldoorn.

Volgende ranking is op zaterdag 8 december en zal plaatsvinden in Buffelsplace in ’s-Gravendeel. Inschrijven kan tot zo’n 10 minuten voor aanvang, die is zoals gebruikelijk om 19.30.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws