Home Ranking nieuws Ruzdya Hopic en Annet van Elten winnen eindronde dinsdagranking

Ruzdya Hopic en Annet van Elten winnen eindronde dinsdagranking

heren

Eindelijk was het dan weer zover en was het tijd voor de eindronde waarin werd gestreden om het ware prijzengeld. Aangezien er werd gespeeld volgens een best of 7 werden er langere wedstrijden gespeeld dat voor extra sensatie zorgde. Het was een kleine verrassing dat Ruzdya Hopic zich rechtstreeks wist te plaatsen voor de finale door overwinningen op Koen van Engeland, Ron Schouten, Jelle Klaasen en Jerry Hendriks. Ruzdya had zich met een 3e plaats op de ranking geplaatst voor de eindronde maar wist tijdens deze optredens geen enkele keer het podium te behalen. Hij wist echter op het juiste moment te pieken door uitgerekend bij de eindronde zich te verzekeren van een finaleplaats. Zijn tegenstander in deze finale zou later Jelle Klaasen worden die een dubieuze avond kende. Hij begon de avond met een ijzersterke wedstrijd tegen Walter de Kort waarin maar liefst 7 stuks aan 180-ers vielen. Vijf stuks vielen er voor rekening van Jelle die daarmee een ongekende 10-darter en 11-darter op rij gooide. Enkele wedstrijden later op de avond zag het er echter iets minder rooskleurig uit toen Rico Dera een 3-0 voorsprong nam en een wedstrijdpijl kreeg om de wedstrijd zonder legverlieste beslissen. Maar hij verzuimde om deze te gooien en The Matador kwam volledig terug in de wedstrijd. Wederom ijzersterk spel zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd waarna Jelle aan het langste eind trok. Opmerkelijk genoeg herhaalde dit scenario zich in de daaropvolgende wedstrijd tegen Ron Schouten. Ook hij liep uit naar een 3-0 voorsprong maar dit bleek geen garantie voor een overwinning. The Matador kwam wederom snoeihard terug en won alsnog waardoor hij aanspraak maakt op een nieuwe bijnaam als The Deadly Boomerang. Vervolgens won hij met 4-2 van Jerry Hendriks waardoor de finale werd gespeeld tussen Ruzdya en Jelle. Met 5-2 ging de eerste finale naar Klaasen waarna het aankwam op de beslissende tweede finale. Hierin was het Ruzdya die zich wist te herstellen en met een 5-3 overwinning wist hij de eindronde van de dinsdagranking op zijn naam te schrijven en pakte daarmee de hoofdprijs.

De dames speelden eveneens volgens een best of 7 waardoor ook hier leuke wedstrijd te zien waren. In de finale van de winnaarsronde stonden Lynn Taeymans en Annet van Elten tegenover elkaar. De twee dames die aan elkaar gewaagd zijn maakte er weer een spannende wedstrijd van die met 4-3 werd gewonnen door Annet. In de verliezersronde kon Tonnie van de Kallen het niet meer bolwerken en ze verloor met 0-4 van Betty Lenting. Ook Lindsy Kremers moest het in het duel met Betty ontgelden en ging met 0-4 onderuit. Als klap op de vuurpijl zorgde Betty voor een verrassing door Lynn Taeymans met 4-3 te verslaan door onder andere een 106-finish te noteren. Hiermee gaf ze een visitekaartje af en plaatste ze zich voor de finale. Annet was gewaarschuwd maar bleef op haar hoede en won de finale met 5-2 waardoor ze het damestoernooi op haar naam schreef.

De hoogste finish was er voor Jelle Klaasen die een 148-finish noteerde. Gino Vos volgde met een 134-finish en op de derde plek stond de 127-finish die eveneens werd gegooid door Klaasen. Ook met het aantal 180-ers stak hij ver boven de rest uit. Maar liefst 17 maximale scores werden er deze avond genoteerd door deze man, gevolgd op grote afstand door Ron Schouten met 6 stuks en Jerry Hendriks en Ruzdya Hopic met ieder 4 stuks. 

Vanaf volgende week dinsdag gaat er weer een nieuwe ranking van start waarbij er wordt gespeeld volgens 10 rankingavonden gevolgd door een eindronde. Dit is met name in het voordeel van de vaste deelnemers aangezien de bonuspunten nu nog belangrijker worden. Om zicht te houden op de eindronde is het dan ook van groot belang om niet veel rankingavonden te missen. Tevens zal er vanaf heden een poulesysteem worden gespeeld bij het damestoernooi wanneer er minder dan 7 deelneemsters zijn waardoor het ook voor de dames aantrekkelijker wordt om deel te nemen aan deze trainingsavond. Graag verwelkomen we jullie allen a.s. dinsdag weer voor een geheel nieuwe start.

180-ers 100+ finishes
17 Jelle Klaasen
6 Ron Schouten
4 Jerry Hendriks
4 Ruzdya Hopic
3 Sven Wens
3 Walter de Kort
3 Gino Vos
2 Christiaan van Overdijk         
2 Stefan Fabrie
2 Rico Dera
2 Kevin Swinkels
1 Andries Sterk
1 Michael van der Heijden
148 Jelle Klaasen
134 Gino Vos
127 Jelle Klaasen
118 Ron Schouten
118 Jerry Hendriks
116 Ron Schouten
114 Oswin Streden
112 Jelle Klaasen
110 Jelle Klaasen
106 Betty Lenting
104 Ron Schouten
102 Jelle Klaasen