Home Ranking nieuws Sebastiaan Kuppen pakt maandagranking in Beuningen

Sebastiaan Kuppen pakt maandagranking in Beuningen

maandagranking_2

We konden deze maandag, 25 oktober, met 8 poules van start. Het was dus weer lekker druk op de maandag. Met 21 180-ers een beetje aan de lage kant waarvan Sebastiaan Kuppen er 6 voor zijn rekening nam. Maar de uitgooien waren subliem. Marco Niemeyer gooide in een poule wedstrijd 136 en 150 uit. Lars Fransen 152 en Dave van de Lee in de kwart finale 154. deze waren nog te laag voor de schitterende 161 finish van Bjorn Fransen.

De eerste halve finale ging tussen, de onverwachte, Danny Hubbers en Wesley Heimans. Danny schrok zelf nog het meest dat hij zo ver was gekomen en moest buigen voor de ervaring van Wesley 4-0.

De 2de halve finale ging tussen Dave van de Lee en Sebastiaan Kuppen. Sebastiaan in top vorm Want die had afgelopen zaterdag de 2de R.D.B. ranking al op zijn naam gezet. Dave van de Lee speelde de hele avond al sterk maar moest nipt de zege aan Sebas laten met 4-3.

Sebastiaan trok de lijn van afgelopen zaterdag door en won met 5-1 van Wesley de finale.

Even een regel duidelijk maken wat betreft schrijven. In de poule fase wordt er onderling uitgemaakt wie er schrijft. Bij de laatste 16 schrijft de nummer 3, mocht deze doorgaan de nummer 4, de wedstrijd die op zijn poule baan gegooid wordt. Daarna schrijft de verliezer de volgende wedstrijd op de baan waar hij verloren heeft. Niet de wedstrijdleiding maar de speler moet voor een vervangende schrijver zorgen mocht de verliezer, om wat voor een reden dan ook, niet kunnen schrijven. Niet voldoen aan deze regel levert automatisch 0 punten op. Ik maak hierop geen uitzondering om gemarchandeer te voorkomen. Bij herhaling volgt uitsluiting van de lopende ranking. En dus verliest men ook zijn recht op uitnodiging van de finale.

Over finale gesproken… met nog 8 open toernooien te gaan kan iedereen zich nog plaatsen voor de finale op maandag 27 december. Een totaal van € 1400,00 wordt er dan verdeeld onder 32 A klasse spelers en 8 B-klasse spelers. Voor de winnaar in de A-klasse ligt er maar liefst € 300,00 klaar. Je moet natuurlijk wel 6 x hebben meegedaan met 8 speelweken moet dat geen probleem zijn.

Aankomende maandag 1 november kun je de eerste grote stap maken naar die finale!
 

Tekst: Jos Megens

 

Meeste 180’ers:

6 van Sebastiaan Kuppen

Hoogste finishes:

161 van Bjorn Fransen

 

4 van Wesley Heimans

 

154 van Dave van de Lee

 

3 van Dave van de Lee

 

152 van Lars Fransen

Winnaarsronde:

Laatste 16:       

Bjorn Fransen – Danny Janssen 3 – 2
Marco Niemeyer – Janet Jansen 1 – 3
Wim van Schaik – Danny Hubbers 2 – 3
Erik van Zanten – Jeff Jacobse 3 – 2
Lars Fransen – Wesley Heimans 2 – 3
Sebastiaan Kuppen – Andre Koetsveld 3 – 0
Angelino Kranenburg – Vincent van Gemen 1 – 3
Danny Klompenburg – Dave van de Lee 2 – 3

Laatste 8:       

Janet Jansen – Danny Hubbers 0 – 4
Erik van Zanten – Wesley Heimans 2 – 4
Bjorn Fransen – Sebastiaan Kuppen 1 – 4
Vincent van Gemen – Dave van de Lee 3 – 4

Halve finale:       

Danny Hubbers – Wesley Heimans 0 – 4
Sebastiaan Kuppen – Dave van de Lee 4 – 3

1e en 2e plaats:  Wesley Heimans – Sebastiaan Kuppen 1 – 5