Home Ranking nieuws Sebastiaan Kuppen wint eindronde in Beuningen

Sebastiaan Kuppen wint eindronde in Beuningen

De zesde finale van de maandag ranking was er een van zéér hoog niveau. Zeker als je de namen van de finalisten bekijkt in de A-klasse. Bij de laatste 16 komen was voor sommige al een geslaagde avond, voor andere een onverwacht eindstation. Maar liefst 4 spelers die de afgelopen ranking een maandagavond gewonnen hebben sneuvelde bij de laatste 16: Gino Vos, Danny Klompenburg, Jermaine Hardeman en zelfs Jelle Klaasen die zijn meerdere moest erkennen in Andries Sterk.

De eerste halve finale was een prooi voor Toon Greebe die met 5-2 Christiaan van Overdijk versloeg. In de andere halve finale een uitzonderlijke uitslag van 5-0 voor Sebastiaan Kuppen tegen de, tot dan toe, zéér sterk spelende Jordy Terburg. Jordy gooide bij de laatste 16 nog een 10-darter tegen Gino Vos. Voor Toon was dit zijn 6e finale op rij wat betreft de eindranking en de vorige 5 wist hij allemaal te winnen. Toon gooide nog een 104-finish en daar zette Sebas een 140 tegenover. Zoals een kampioenwaardig maakte hij een eind aan de zege reeks van Toon door 154-uit te gooien voor een 6-3 overwinning. Deze 154 was tevens de hoogste van de avond.

In de B-klasse was het, zoals altijd, zéér spannend wie er deze keer onsterfelijk zal worden op het plaatje. Want in de B-klasse is het nog niemand twee keer gelukt om te winnen. Natuurlijk ook doordat de winnaar één periode doorschuift naar de A-klasse. De eerste halve finale ging tussen de aspirant Lars Fransen en de sterk spelende Tonnie Willems. Tonnie had zijn kruit al verschoten in de poule fase en moest toezien hoe Lars met 3-0 de finale bereikte. De andere halve finale ging tussen de andere aspirant Levi Frauenfelder en Richard Janssen. Hier was het Levi die zijn beste kunnen in de poule had laten zien en met 3-0 eraf ging tegen Richard. In de finale was het Lars die duidelijk beter scoorde dan Richard maar het op de dubbels liet aankomen. Zodat het een zenuwslopende finale werd op 3-3. Maar je kunt zien dat Lars steeds meer ervaring krijgt op dit gebied en de verlossende dubbel 2 precies op tijd raak weet te gooien.

Volgende week maandag, 5 april en tweede paasdag, starten we met de 7e ranking. De eerste klap is een daalder waard zeggen ze dus wees op tijd met inschrijven en voorkom teleurstelling dat het vol is. 06-51283944.
 
Winnaarsronde – 1e en 2e plaats
Toon Greebe – Sebastiaan Kuppen 3-6

Winnaarsronde – Halve finale
Jordy Terburg – Sebastiaan Kuppen 0-5
Christiaan van Overdijk – Toon Greebe 2-5

Winnaarsronde – Laatste 8
Andries Sterk – Christiaan van Overdijk 1-4
Sander Voz – Toon Greebe 2-4
Jordy Terburg – Wichard van Melis 4-2
Roy Leenders – Sebastiaan Kuppen 1-4
 
Winnaarsronde – Laatste 16
Jordy Terburg – Gino Vos 3-0
Jelle Klaasen – Andries Sterk 2-3
Christiaan van Overdijk – Sam van Velzen 3-0
Sander Voz – Danny Gietman 3-0
Toon Greebe – Wesley Heijmans 3-0
Wichard van Melis – Bjorn Fransen 3-1
Danny Klompenburg – Roy Leenders 2-3
Sebastiaan Kuppen – Jermaine Hardeman 3-0
 
Verliezersronde – 1e en 2e plaats
Lars Fransen – Richard Janssen 4-3

Verliezersronde – Halve finale
Lars Fransen – Tonnie Willems 3-0
Richard Janssen – Levy Frauenfelder 3-0