Home Ranking nieuws Speeldag 8 Oranjebar Super Ranking 7: Benito vervolgt zegetocht

Speeldag 8 Oranjebar Super Ranking 7: Benito vervolgt zegetocht

Pas benito

Afgelopen dinsdag was het alweer de achtste speelavond van de OSR7. In Mariahout stonden 18 darters klaar om te strijden voor dagwinst. Oswin de dagzege en de nodige punten voor de ranking waarvan de 16 besten zich kwalificeren voor de finaledag. Na de groepsfase, die onverwacht niet door Braulio Roncero en Peter van den Broek werd overleefd, waren het Maikel van de Kerkhof, Benito van de Pas, Roy Leenders, Oswin Streeden, Davey van den Broek, Davy van de Zande, Hermie van Orsouw en Dave van de Lee die zich plaatsten voor de kwartfinales.

De kwartfinales werden het eindstation voor Hermie, Davey, Roy en Maikel die allen net te kort kwamen zodat de halve finalisten bestonden uit Oswin Streeden, Davy van de Zande, Dave van de Lee en Benito van de Pas die zijn favorietenrol, na de afwezigheid afgelopen week, opnieuw wist waar te maken.

In de halve finale tussen Oswin en Dave was het de man uit Eindhoven die de beslissende break wist te maken en zich met een 4-2 overwinning voor de finale wist te plaatsen. De andere halve finale was die tussen Benito en Davy. Twee jeugdige spelers waarvan de een tot de gevestigde orde behoort (Benito) en de ander naarstig op zoek is om bij diezelfde gevestigde orde aan te sluiten (Davy). Er blijkt nog een hoop werk te verrichten voor Davy want Benito stuurde hem gedecideerd met 4-0 terug naar het oefenbord en plaatste zich zo simpel voor zijn vijfde finale in de OSR7.

In de finale tussen favoriet Benito van de Pas en underdog Oswin Streeden bleek al snel dat er voor Oswin weinig te halen viel. Gelukkig was hij wel in staat om een leg te winnen maar Benito liet geen misverstand bestaan over wie de beste van de finalisten was. Met een 5-1 overwinning pakte hij zijn vijfde dagwinst en is hiermee op weg een nieuw record te vestigen in de geschiedenis van de Oranjebar Super Ranking.

Uitslag van speeldag 8: 1. Benito van de Pas 2. Oswin Streeden 3. Davy van de Zande en 4. Dave van de Lee.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende Oranjebar Super Ranking 7 wordt gespeeld op dinsdag 04 juni 2013. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19.30 uur. Aanvang van het toernooi is 20.00 uur.