Home Ranking nieuws Oranjebar Super Ranking: Van de Zande verstoort zegereeks Benito

Oranjebar Super Ranking: Van de Zande verstoort zegereeks Benito

Davy van der Zanden

De 9e speeldag van de OSR-7 stond vanzelf in het teken van de vraag of Benito van de Pas in staat zou zijn het record van Gino Vos met betrekking tot het aantal dagzeges in een cyclus te evenaren of te breken. Dertien spelers dachten dit te kunnen voorkomen en dus werd er in de groepsfase al op het scherpst van de snede gespeeld wie Benito de voet dwars kon zetten.

De groepsfase werd overleefd door Stefan Deisterbloem, Hermie van Orsouw, Peter van den Broek, Davy van de Zande, Sjef Weber, Dave van Lee, Oswin Streeden en jawel Benito van de Pas. Vervolgens waren het Hermie, Davy , Benito en Dave van Lee die zich voor de halve finales plaatsten. In de halve finale moest Davy van de Zande diep gaan om met Dave van Lee van een finaleplaats af te houden maar wist hij toch aan het langste eind te trekken en met een 4-3 winst kon hij gaan toekijken wie zijn tegenstander in de finale zou worden.

Hermie van Orsouw moest het in de tweede halve finale opnemen tegen Benito en mocht de man uit Oss gedacht hebben een kans te hebben, dan kwam hij bedrogen uit. Met maar liefst 4-0 maakte Benito een eind aan de aspiraties van Hermie en liet gelijk zien dat hij de jacht op het dagzege record serieus nam.

In de finale ging het echter helemaal niet zo als Benito gepland had. Davy wist van geen opgeven en was vanavond in goeden doen zodat de legs over en weer verdeeld werden totdat er 4-4 op het bord stond. Beide spelers voelde de druk toenemen en het was uiteindelijk Davy die de beslissende dubbel gooide, daarmee de dagzege greep en de zegereeks van Benito verstoorde.

Uitslag van speeldag 9: 1. Davy van de Zande 2. Benito van de Pas 3. Dave van Lee en 4. Hermie van Orsouw.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende Oranjebar Super Ranking 7 wordt gespeeld op dinsdag 11 juni 2013. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19.30 uur. Aanvang van het toernooi is 20.00 uur.