Steve West wint laatste ranking, deelnemers eindronde bekend Ranking nieuws
Ranking nieuws

Steve West wint laatste ranking, deelnemers eindronde bekend

Steve West wint laatste ranking, deelnemers eindronde bekend

Met een mooi aantal van 44 deelnemers ging speelweek 10 van de No-Score dinsdagranking van start. Steve West maakte zijn opmars richting de finale door overwinningen te boeken op Gaston Meunier, Leo Hendriks, Oswin Streden, Ron Schouten, Toon Greebe en Kim Huybrechts. Eerder wist Kim Huybrechts op zijn beurt af te rekenen met Andries Sterk, Roy Hamers, Dennis Kolen en Nick van Schaijk. In de verliezersronde was de concurrentie weer hevig. Jelle Klaasen maakte een mooie comeback nadat hij in de eerste ronde onderuit was gegaan tegen Edjo Yavuz. Hij boekte maar liefst zeven overwinningen op rij door te winnen van Andries Sterk, Gino Vos, Johan Kersbergen, Oswin Streden, Junni Ruiter, Dennis Kolen en Nick van Schaijk maar het bleek niet voldoende om het podium te halen. Hij ging onderuit tegen Ruzdya Hopic en eindigde hiermee op de vierde plaats. Bovendien zouden er elf overwinningen op rij nodig zijn geweest om alsnog de dagzege te pakken. Ruzdya Hopic kende een sterke avond en en had eerder op de avond al gewonnen van Kevin Swinkels, Jorgen Aerts, Stefan de Wit, Johan de Tree, Toon Greebe en Jelle Klaasen en mocht daarom nu aanleggen tegen Kim Huybrechts voor een plaats in de finale. Met een 3-1 overwinning slaagde hij erin om zich te plaatsen voor de eindstrijd waar Steve West hem stond op te wachten. De heren maakte er een spannende finale van en bij een 3-3 tussenstand moest de beslissing vallen of er nog een tweede finale aan te pas zou komen of dat de winst naar Steve West zou gaan. Dat laatste bleek het geval en met een 4-3 overwinning was de dagzege van de 10e dinsdagranking voor Steve West.

Bij de dames waren het Lynn Taeymans, Regina Diependaal, Annet van Elten, Angela van der Meijden, Betty Lenting en Tonnie van de Kallen die voor de laatste rankingavond streden. Tonnie van de Kallen begon de avond voortvarend en boekte overwinningen op Lynn Taeymans en Betty Lenting maar ging vervolgens onderuit tegen Annet van Elten die zich hiermee plaatste voor de finale. In de herkansing was het Betty Lenting die met overwinningen op Regina Diependaal en Angela van der Meijden het podium betrad. Voor een plaats in de finale ging de strijd tussen Tonnie van de Kallen en Betty Lenting welke met 3-0 werd gewonnen door Tonnie. De finale tussen Annet en Tonnie eindigde evenals eerder die avond in het voordeel van Annet die met een 4-1 overwinning de laatste ranking won.

De hoogste finish van de avond was er voor Arjen Bothof die een 160-finish noteerde en daarmee de 146-finish van Stefan de Wit voorbij streefde. Voor Toon Greebe was er nog een 132-finish en voor Junni Ruiter een 130-finish. In totaal werden er 50 stuks aan 180-ers genoteerd waarbij Steve West er met 8 stuks de meeste voor zijn rekening nam, gevolgd door Ruzdya Hopic met 6 stuks en Jelle Klaasen met 5 stuks. Ook bij de dames wisten Angela van der Meijden en Annet van Elten beide een maximale score te noteren.

De 10 speelweken zitten erop en dus zijn de 24 heren en 8 dames bekend die zich hebben geplaatst voor de eindronde. Maar liefst 123 verschillende deelnemers hebben in de afgelopen 10 weken deelgenomen aan de ranking. Zo’n 17 deelnemers hebben deelgenomen aan minstens 8 rankingavonden en zoals op voorhand al werd gesteld loont het om veel aanwezig te zijn aangezien deze zich allen hebben geplaatst voor de eindronde. De volledige eindstand is te bekijken op www.no-score.nl.

De heren die zich hebben geplaatst zijn Gino Vos, Ruzyda Hopic, Oswin Streden, Toon Greebe, Junni Ruiter, Jelle Klaasen, Bas van Laarhoven, Johan Kersbergen, Walter de Kort, Andries Sterk, Randy Hendrick, Roy Hamers, Rico Dera, Leo Hendriks, Ron Schouten, Kim Huybrechts, Steve West, Kevin Swinkels, Jerry Hendriks, Jeffrey van de Leemput, Jorgen Aerts, Christiaan van Overdijk, Michael van de Ven en Stefan Fabrie.

De dames die zich hebben geplaats zijn Annet van Elten, Tonnie van de Kallen, Betty Lenting, Regina Diependaal, Macy Netten, Lynn Taeymans, Kimberly Bogemans en Angela van der Meijden.

180-ers 100+ finishes
8 Steve West
6 Ruzdya Hopic
5 Jelle Klaasen
4 Nick van Schaijk
3 Stefan de Wit
3 Ad van Haaren
3 Ron Schouten
2 Oswin Streden
2 Jorgen Aerts
2 Dave van de Lee
2 Leo Hendriks
2 Rico Dera
1 Kevin Swinkels
1 Rick de Bie
1 Edjo Yavux
1 Kim Huybrechts
1 Annet van Elten
1 Gaston Meunier
1 Roy Hamers
1 Angela van der Meijden         
160 Arjen Bothof
146 Stefan de Wit
132 Toon Greebe
130 Junni Ruiter
120 Steve West
113 Nick van Schaijk
110 Rico Dera
106 Ron Schouten
104 Rico Dera

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws