Home Ranking nieuws Team Fruitschaal wint Bachus teamtoernooi 2010

Team Fruitschaal wint Bachus teamtoernooi 2010

Bachus

Op zaterdag 20 februari werd er in café Bachus te Rosmalen een teamtoernooi gehouden. Hieraan mag iedereen die in de competitie uit komt voor een Bachusteam mee doen. De teams worden gemixt, zodat je gelijkwaardige teams hebt en iedereen kan winnen. Er waren 30 darters, die onderverdeeld werden in 6 teams van 4 en 2 teams van 3. Bij de teams van 3 mocht de categorie C speler dubbel gooien. Deze 8 teams werden weer onderverdeeld in 2 poules. Iedere speler gooide een singel die werd gevolgd door een teamronde.
In poule 1 zaten The Mean Machine, Bachus 43 + Fristi, Vuvuzela, De Fruitschaal. Hier eindigde Bachus 43 + Fristi met Jeroen Timmermans, Bart Peeters, Thijs Kuin en Joyce de Jong op onderling resultaat eerste met 8 punten. Ook De Fruitschaal bestaande uit Edwin Appel(tot de teamronde van de laatste poulewedstrijd), William Teulings en Jacco Krook(die steeds 2 keer mocht gooien) behaalde 8 punten en daarmee de tweede plaats. Op onderling resultaat werd Vuvezala derde met 7 punten. In Vuvuzela zaten Wim Lommers, Albert Opstraat, Jordy Manie en Tijs Jacobs. The Mean Machine, het team waarin Richard van Zijtveld, Thomas Hurkens, Floor Piscaer en Dave van de Wiel zaten werd 4e met 7 punten.
In de 2e poule zaten de Eduardootjes, de Kweetnietjes, de Rellenegers en FCDB-army. Hier eindigde 3 teams met 8 punten. Eduardootjes bestaande uit Stas Oomen, Richard Helmer, Hanneke Kronenburg en Chantal Stuiver werd eerste. De tweede plaats was voor FCDB-army, waarin Toon Greebe(al redelijk snel vervangen door Patrick Langenbach), Wesley Manie en Rowena van Schijndel(die ook iedere wedstrijd 2 keer mocht gooien) zaten. Kweetnietjes, het team van Dennis Oomen, Peter Meijlink, Anouk Wibier en Wendy van Herpen, werd derde. De vierde plaats was voor de Rellenegers, bestaande uit Dingo Manuel, Michel van Herpen, Marieke Kronenburg en Amanda. In de poulefase werd er tijdens Kweetnietjes en Rellenegers in de partij tussen Dennis Oomen en Dingo Manuel een 180 en 146 finish gegooid door Dennis Oomen.

Halve finale
Bachus 43 + Fristi – FCDB army 2-3
Dit was zoals ongeveer iedere wedstrijd een gelijkopgaande wedstrijd, waarin FCDB army de sterkste bleek. En dus was hier het toernooi over voor Bachus 43 + Fristi bestaande uit Jeroen Timmermans, Bart Peeters, Thijs Kuin en Joyce de Jong. En gingen Patrick Langenbach, Wesley Manie en Rowena van Schijndel met als teamnaam FCDB army naar de finale.

Eduardootjes – Fruitschaal 2-3
De eerste singel ging tussen de broers Stas Oomen en Dennis Oomen. Dennis had de vertrokken Edwin Appel vervangen. Stas won in een goede wedstrijd met 3-0 en bracht zo de Eduardootjes op een 1-0 voorsprong. De volgende singel ging tussen Richard Helmer en William Teulings. Ook dit werd 3-0, ditmaal voor William Teulings, waardoor het 1-1 was. William gooide redelijk goed en Richard redelijk. Daarna moest Hanneke Kronenburg tegen Jacco Krook. Beiden gooiden redelijk, maar Jacco wist de dubbel eerder te vinden en won met 2-0 om er 2-1 voor Fruitschaal van te maken. Vervolgens moest Jacco nogmaals ditmaal tegen Chantal Stuiver. Een redelijk goed gooiende Chantal won met 2-0 van een redelijk gooiende Jacco, wat de stand op 2-2 bracht en dus moest de beslissing, zoals in de meeste wedstrijden van de avond, vallen in de teamronde. Hier was regelmatig wat discussie over wie er nou aan de beurt was bij Fruitschaal, omdat Jacco dubbel moest gooien. Uiteindelijk wist Fruitschaal de teamronde te winnen doordat Dennis de dubbel gooide.

Finale
FCDB army – Fruitschaal 0-2
Aangezien beide teams, maar uit een categorie C speler bestonden, werd besloten dat deze finale best of 3 singels zou zijn. In de eerste singel won een goed spelende Dennis Oomen met 3-0 van een wisselvallig spelende Patrick Langenbach. Hierdoor kwam Fruitschaal op 1-0. De tweede singel tussen William Teulings en Wesley Manie. Beide heren gooide redelijk goed en waren echt aan elkaar gewaagd, uiteindelijk wist William in de beslissende leg als eerste de dubbel te vinden, waardoor hij er 2-0 van maakte. En hierdoor werd Fruitschaal winnaar van het Bachusteamtoernooi 2010.