Home Ranking nieuws Tokan Ata wint 4e Cashino Vrijbuiter ranking

Tokan Ata wint 4e Cashino Vrijbuiter ranking

regiodarts

Vandaag 6 november 2010 stond de 4e voorronde van de Cashino Vrijbuiter Ranking op het programma. Er hadden zich 24 deelnemers ingeschreven. Mooi verdeeld in 6 poules van 4 werd er om iets over 14.00 uur begonnen met de poulewedstrijden. In tegenstelling tot de eerste 3 rankings kon dit maal maar 7 keer de maximale score van 180 worden genoteerd. D e hoge finishes daarentegen werden al wel snel aan de wedstrijdtafel doorgeven. Dit keer was het Ronald Lenderink die de “San- Remo” pizza bon in de wacht sleepte. Na in een eerder poulewedstrijd al een 164 te hebben gemist, was het in de volgende poulewedstrijd wel raak. Ondanks de hoogste finish hield dit maal het avontuur in de kwartfinales op. Hij verloor hier met 3-1 van William van Luttikhuizen. William, die vervolgens via een overwinning op aanstormend talent Edwin van Veen, de finale bereikte. Aan de andere kant van de sheet wist Tokan Ata de finale te behalen door Jeffrey Bekema en Deniz Armut te verslaan.

 
De finale werd een zeer spannende partij waarbij de legs om en om werden verdeeld. In de 8e leg stond William te wachten om pijlen voor de wedstrijd te gooien toen Tokan met een prachtige 109 finish deze leg op zijn naam schreef. De 9e leg moest uitkomst bieden wie de winnaar van de vierde ranking zou worden. Nadat William 6 matchdarts had gemist was het Tokan die wel gelijk bij de eerste de beste kans op een dubbel toesloeg en zo de 4e ranking op zijn naam wist te zetten.

In de verliezersronde stonden Sander Zwarthof en Lesley Pater tegen elkaar in de finale. Sander door overwinningen op Sabrina Broekhuis (de wederom in deze vooral mannen aangelegenheid weer wist door te dringen tot de kwartfinales) en Jan de Graaf. Lesley wist onderweg naar de finale Kenny Broekhuis en Henk Moes te verslaan.

Ook deze finale werd een enorme spannende strijd waarbij de laatste en beslissende 7e leg de doorslag moest geven. In de laatste leg was het Sander die aan het langste eind trok en zich de winnaar mocht noemen van de verliezersronde.

Kortom een zeer geslaagde dag met spannende wedstrijden op hoog niveau. Ook zin om mee te gooien met de Cashino Vrijbuiter Ranking. .. Dat kan en wel op de eerste volgende ranking op vrijdag 19 november. Aanvang 20.00 uur inschrijven tot 19.45 uur.
Hieronder de uitslagen van de kwart-halve en finales, de hoogste finishes en 180’ers.

Winnaarsronde
Kwartfinales
Boy van Veluwe – Deniz Armut 2-3
Jeffrey Bekema – Tokan Ata 0-3
William van Luttikhuizen – Ronald Lenderink 3-1
Arthur Koevermans – Edwin van Veen 2-3

Halve finales
Deniz Armut – Tokan Ata 2-4
William van Luttikhuizen – Edwin van Veen 4-2

Finale
Tokan Ata – William van Luttikhuizen 5-4

Verliezersronde
Kwartfinales
Sabrina Broekhuis – Sander Zwarthof 0-2
Roberto Di Natale – Jan de Graaf 0-2
Menno Möhring – Henk Moes 1-2
Kenny Broekhuis – Lesley Pater 1-2

Halve Finales
Sander Zwarthof – Jan de Graaf 3-1
Henk Moes – Lesley Pater 0-3

Finale
Sander Zwarthof – Lesley Pater 4-3

Hoogste finishes:
Ronald Lenderink 164
Jeffrey Bekema 130
Edwin van Veen 130/109
Frank van de Berg 112
William van Luttikhuizen 110
Tokan Ata 109/106
Boy van Veluwe 106

180’ers:
Edwin van Veen 2
Arthur Koevermans 2
Quin Wester 1
Lesley Pater 1
William van Luttikhuizen 1