Home Ranking nieuws Tony West en Bart Peeters winnen bij café Bachus

Tony West en Bart Peeters winnen bij café Bachus

TonyWestZD_DF

Op woensdag 24 februari waren er vijftien darters afgekomen op het Jackpot 7 Toernooi en tien darters op het Fun Darts Toernooi. Het Jackpot 7 Toernooi kende drie poules van vijf. De nummers 1 en 2 en de beste twee nummers drie zouden doorgaan naar de kwartfinale. Terwijl het Fun Darts Toernooi twee poules van vijf kende, waarvan de beste twee door zouden gaan naar de halve finale.

Jackpot 7 Toernooi
In poule 1 zaten Charona de Laat, Dennis Oomen, Hermie van Orsouw, Michel van Herpen en Nick van Schaijk. Hermie van Orsouw won al zijn wedstrijden en eindigde eerste met 12 punten. Charona de Laat behaalde 9 punten en daarmee de tweede plaats. Michel van Herpen eindigde op onderling resultaat derde met 7 punten. Dennis Oomen werd vierde met 7 punten. De vijfde plaats was voor Nick van Shaijk met 3 punten.
In de 2e poule speelden Dave van der Lee, Jermaine Heijmans, Patrick Langenbach, Stas Oomen en Vincent Verweij tegen elkaar. Vincent won al zijn poulewedstrijden en eindigde dus eerste met 12 punten. De tweede plaats was op onderling resultaat voor Dave van der Lee met 8 punten. Stas Oomen behaalde ook 8 punten en daarmee de derde plaats. Jermaine Heijmans werd op onderling resultaat vierde met 6 punten. Patrick Langenbach eindigde vijfde met 6 punten.
In poule 3 zaten Adrie van der Donk, Marcel van Pinxteren, Rico Dera, Tony West en Toon Greebe. Tony West eindigde in deze zware poule eerste met 11 punten. Toon Greebe werd op onderling resultaat tweede met 9 punten. De derde plaats was voor Rico Dera met eveneens 9 punten. Marcel van Pinxteren behaalde 4 punten en daarmee de vierde plaats. Adrie van der Donk eindigde vijfde met 3 punten.

Kwartfinale

Hermie van Orsouw – Stas Oomen 3-0
Een goed spelende Hermie van Orsouw won zonder veel problemen van een redelijk goed gooiende Stas Oomen.

Rico Dera – Vincent Verweij 3-2
In een spannende wedstrijd trok Rico Dera net aan het langste eind tegen Vincent Verweij.

Toon Greebe – Dave van der Lee 3-1
In een mooie kwartfinale van hoog niveau, waarin Dave een 14-darter gooide won Toon mede door een 110 en 120 finish met 3-1.

Tony West – Charona de Laat 3-0
Een goed spelende Tony West won redelijk eenvoudig van een redelijk goed spelende Charona de Laat

Halve finale
Hermie van Orsouw – Rico Dera 1-3
In een goede wedstrijd van beide spelers was Rico met 3-1 de sterkste

Toon Greebe – Tony West 2-3
Tony speelde een goede halve finale. Toon die niet op zijn best speelde, gooide wel een 102 en 120 om in de wedstrijd te blijven, terwijl Tony beide keren op 20 wachtte voor de wedstrijd. Tony beslist de wedstrijd met 11-darter, waar Toon na 9 pijlen op 161 stond.

Strijd om de 3e/4e plaats
Hermie van Orsouw – Toon Greebe 1-3
In een wedstrijd waarin beide redelijk goed gooiden, wist Toon met 3-1 te winnen.

Finale
Rico Dera – Tony West 1-3
In een mooie finale van hoog niveau wist Tony het vierde van de zes voortoernooien te winnen. Tony heeft voor de tweede keer in twee deelnames de finale gehaald, dit was zijn eerste Jackpot 7 winst. Rico heeft 3 van de 4 keer in de finale gestaan, waarvan hij er 1 winnend af heeft gesloten.

Fun Darts Toernooi
In poule 1 zaten Bart Peeters, Dave van de Wiel, Jacco Krook, Jos Megens en Wesley Manie. Bart Peeters won al zijn wedstrijden en eindigde eerste met 8 punten. De tweede plaats was met 6 punten voor Jos Megens. Wesley Manie behaalde 5 punten en daarmee de derde plaats.
Dave van de Wiel werd vierde met 4 punten. Jacco Krook eindigde vijfde met 1 punt.
In de 2e poule speelden Helmoed Hoppenbrouw, Johan Timmers, Jordy Manie, Martijn van Son en Thomas Hurkens tegen elkaar. Martijn wist al zijn wedstrijden winnend af te sluiten en werd dus eerste met 8 punten. De strijd om de tweede plaats was erg spannend. Thomas won deze strijd en werd tweede met 6 punten. De derde plaats was op onderling resultaat voor Jordy Manie met 5 punten. Ook Johan Timmers behaalde 5 punten, hierdoor behaalde hij de vierde plaats. De vijfde plaats was voor Helmoed Hoppenbrouw met 2 punten.

Halve finale
Bart Peeters – Thomas Hurkens 3-1
Een goed spelende Bart Peeters was met 3-1 te sterk voor een redelijk goed spelende Thomas Hurkens.

Martijn van Son – Jos Megens 3-2
In een spannende wedstrijd, waarin beiden redelijk goed gooiden wist Martijn van Son zich met 3-2 te plaatsen voor de finale.

Strijd om de 3e/4e plaats
Jos Megens – Thomas Hurkens 3-2
Zowel Jos Megens als Thomas Hurkens gooide een redelijk goede wedstrijd, waarin Jos met 3-2 aan het langste eind trok.

Finale
Bart Peeters – Martijn van Son 3-2
De finale was een topwedstrijd. Waarin Bart Peeters matig begon en daarna erg sterk gooide met name op de dubbel en Martijn van Son constant sterk was. Bart won uiteindelijk met 3-2. Voor Martijn was het van de twee keer dat hij meegedaan heeft, zijn tweede finale, waarvan hij er 1 winnend afsloot. Bart heeft vooralsnog alle vier de toernooien in de finale gestaan en er daarvan 2 gewonnen.