Home Ranking nieuws Tony West en Rilana Erades pakken strijdend de titel in Alphen a/d...

Tony West en Rilana Erades pakken strijdend de titel in Alphen a/d Rijn

Tony_Rilana_RNGOpen2010

Een zware dag vandaag voor zowel Tony West als Rilana Erades. Ze werden respectievelijk de winnaar in het heren en damestoernooi maar niet zonder slag of stoot. Rilana kwam namelijk goed weg in de kwartfinale tegen Daisy van Driel (3-2) en Tony moest tot de 9e leg het gas er op houden in de finale tegen Hagenaar Yordi Meeuwisse (5-4).

Maar wie de regels van het darten goed kent weet ook dat de partij pas gespeeld is als de laatste dart in de dubbel zit en met die gedachten wist Rilana de partij in de kwartfinale dus winnend af te sluiten tegen Daisy van Driel. In de halve finale wist Rilana 4-1 te winnen tegen Chantal Schot en in de finale mocht Rilana het op gaan nemen tegen “Local Hero” Sabrina Mulder. Zij schakelde in de halve finale Floortje van Zanten uit met 4-2 (Sabrina gooide o.a. 124 finish). In de finale kwam Sabrina in de eerste 4 legs goed mee maar daarna zetten Rilana het gas open en wist de partij en de toernooioverwinning met 4-2 binnen te halen.

In het herentoernooi moest Jelle Klaasen door familieverplichtingen helaas verstrek laten gaan, maar daar werd de strijd zeker niet minder door. Onderweg naar de finale sneuvelde mannen als Joey ten Berge, Willy van de Wiel, Jan van de Rassel, Steve West en Cor Ernst. Uiteindelijk kwam een verrassende Edion Jake in de halve finale. De Deventenaar wist o.a. Steve West uit te schakelen bij de laatste 16. Helaas was de kracht bij Edion in de halve finale weg en kon Yordi Meeuwisse met 4-0 de partij binnen halen. In de andere halve finale Peter van de Veer tegen Tony West. Uiteindelijk na 7 legs kwam Tony met 4-3 als winnaar uit de bus. Dan een hele spannende finale tussen de verassing Yordi Meeuwisse. Verassend omdat we hem nog niet vaak in de finale hebben gezien, maar Yordi ging los en Tony moest dan ook alle zeilen bijzetten om uiteindelijk de titel met 5-4 te pakken. Yordi Meeuwisse, een speler om zeker in de gaten te houden.

Een geslaagd toernooi, vele mooie reacties voor de organisatie. Strak om 19:00 was de finale gespeeld en kon iedereen voldaan weer richting huis en wij van Dartfreakz kunnen ons niet voorstellen dat er iemand is die iets negatiefs kan vertellen over dit toernooi. 

VideoFoto’s 

Uitslagen Heren 

 

Uitslagen Dames

 

OpenRNG_dames

 

Foto’s

{gallery}FOTO_Archief/Toernooien/Overige_toernooien/2010/OpenRNG{/gallery}