Home Ranking nieuws Toon Greebe wint 6e zaterdagavondranking

Toon Greebe wint 6e zaterdagavondranking

bachus_2

De 1e poule, de zwaarste poule. Deze liep eigenlijk volgens verwachting. Toon Greebe werd 1e met 12 punten, de 2e plaats was voor Jan van den Broek met 11 punten. Dennis Oomen eindigde 3e met 9 punten. Sander Sonneveld vond zichzelf terug op de 4e plaats met 8 punten. En Wim Lommers eindigde als laatste, volgens mij met 0 punten.

Dan de 2e poule. De eindstand was hier te verwachten, alleen wist Thomas Hurkens knap 2 legs te pakken tegen Dingo Manuel en wist Floor knap 1 leg te pakken tegen Dingo. Edwin Appel eindigde 1e met 12 punten, de 2e plaats was voor Dingo Manuel met 10 punten, Thomas Hurkens was (zoals hij op voorhand ook al gezegd had, want hij eindigde bij de beste 2 nummers 3) 3e met 8 punten, Floor Piscaer stond 4e met 4 punten en de laatste plek was voor Hanneke Kronenburg met 0 punten.

Dan de 3e poule, een poule met 1 topper, en voor de rest redelijk aan elkaar gewaagde spelers. Jordy Manie wist nog in een zeer goede en spannende partij tegen Jacco Krook 100 te finishen via twee keer tops. Rico Dera eindigde 1e met 12 punten, Albert Opstraat was 2e met 10 punten, Jordy Manie miste net aan de kwartfinale, omdat hij 3e werd met 7 punten en dus niet bij de beste 2 nummers 3 hoorde. Jacco Krook was 4e met 3 punten en de laatste plaats was voor Marieke Kronenburg met 1 punt.

Dan de kwartfinales. In de 1e kwartfinale stonden 2 Bachus All Stars, namelijk Toon Greebe en Dingo Manuel, Toon won met 3-1.
De 2e kwartfinale was een Bachus Darts onderonsje tussen Edwin ’The Stif meister’ Appel en Dennis ’Pino’ Oomen. Dennis vond schijnbaar de schrijver niet goed genoeg en besloot 3 pijlen richting hem te gooien(ten minste ze kwamen uit het bord richting de schrijver). Dennis kwam helaas net te kort en verloor met 3-2 van Edwin. De 3e kwartfinale ging tussen Rico Dera en Thomas Hurkens. Thomas Hurkens wist na zijn wedstrijd tegen Dingo het wederom een Bachus All Star erg moeilijk te maken, maar kwam helaas net tekort hij verloor met 3-2 van Rico. De 4e kwartfinale ging tussen Jan van den Broek en Albert ’Appie’ Opstraat, omdat Albert zijn normale niveau niet kon halen ging deze wedstrijd met 3-0 redelijk eenvoudig naar Jan.

Dan de halve finales. Toon Greebe won met 3-1 van Edwin Appel. Edwin Appel baalde duidelijk van deze nederlaag en vond dat hij had kunnen winnen, maar de dubbel viel niet. Rico Dera won in een zeer spannende wedstrijd met 3-2 van Jan van den Broek. Waarna Marieke buiten kwam en zei dat Jan bijna (op een paar millimeter na) van Rico had gewonnen. Waarop Dennis zei: Ja, ik had ook bijna van Edwin gewonnen.

De troostfinale werd niet gespeeld, omdat Edwin Appel hier geen zin in had. En dus werd Jan van den Broek 3e en de 4e plaats ging naar Edwin Appel. En toen Edwin Appel zijn geld kreeg, ging Dennis boos naar de toernooileiding, want hij vond dat Edwin moest gooien voor zijn geld en dat dit geld dan maar in de pot moest voor het eindtoernooi. Helaas voor hem was de toernooileiding het er niet mee eens en kreeg Edwin Appel toch het geld.

De finale was weer eens een Bachus All Stars onderonsje dit keer tussen Toon Greebe en Rico Dera. Het was door een zeer sterke wedstrijd van Toon met onder andere een 15 darter via 2 keer tops niet echt spannend en helaas voor de spanning werd het 3-0 voor Toon.
Achteraf werd er nog flink gekletst en bleef het nog een hele tijd gezellig. Al waren er al een heleboel naar huis gegaan.