Home Ranking nieuws Toon Greebe wint tweede No-Score Dinsdag Zomerranking

Toon Greebe wint tweede No-Score Dinsdag Zomerranking

SDC10257

In totaal namen 42 deelnemers deel aan de tweede rankingavond die ditmaal toch echt voor de allerlaatste keer werd gehouden op de oude locatie. Toon Greebe plaatste zich ongeslagen voor de finale door af te rekenen met Jimmy van Schie, Gino Vos, Carlo van Kleef, Jerry Hendriks, Christiaan van Overdijk en John de Kruijff. Vorige week maakte Sjoerd Jansen indruk door bij zijn debuut de derde plek op het podium op te eisen. Dit keer was hij wederom van de partij en boekte hij overwinningen op Jermain Heijmans en Davy Kardinaal, maar moest hij vervolgens Leo Hendriks en Henri van Es voor laten gaan waardoor hij strandde bij de laatst 12. Jeffrey Sparidaans won zijn eerste wedstrijd van Randy Hendrick maar verloor in de winnaarsronde vervolgens van Jerry Hendriks waardoor hij al vroeg naar de verliezersronde werd verwezen. Dit bleek voor de jonge Tilburger niet van belang want in de verliezersronde ging hij vol aan de bak en boekte hij overwinningen op Ron Schouten, Jermain Heijmans, Walter de Kort, Henri van Es, Leo Hendriks en Christiaan van Overdijk. In zijn wedstrijd tegen Leo Hendriks wist hij de hele zaal even stil te krijgen door bij een 1-1 tussenstand te openen met een 180-er, gevolgd door nog een 180-er waarna hij even tijd nam om aan te leggen voor een 141-finish en de perfecte leg.  De zevende pijl vond ook doel op triple 20, maar zijn achtste pijl miste helaas nipt de triple 19. Desondanks ontving hij een applaus vanuit het publiek voor zijn moedige poging. Door deze overwinningreeks had hij zich helemaal teruggevochten naar het podium en mocht hij zelfs aanleggen tegen John de Kruijff voor een finaleplaats. De twee heren maakte er een spannende wedstrijd van die opliep tot 2-2. In de beslissende leg begon John zeer sterk met een 180-er en liep hij snel uit tegen een zwak begin van Jeffrey, maar op het laatst zette de Tilburger een tandje bij en wist hij alsnog de leg te winnen en zich daarmee te plaatsen voor de finale. In deze finale mocht hij aantreden tegen Toon Greebe en Jeffrey leek zijn kruit te hebben verschoten in aanloop naar de finale. De finale werd met 4-1 gewonnen door Toon Greebe.

Bij de dames plaatste Marilou Daamen zich rechtstreeks voor de finale door een 3-1 overwinning op Macy Netten en een 3-0 overwinning op Annet van Elten. In de verliezersronde boekte Sylvia van de Pas een 3-1 overwinning op Macy Netten waarna ze voor de tweede keer die avond mocht aanleggen tegen Marjolein Voogd. De eerste wedstrijd eindigde in 3-2 in het voordeel van Marjolein, maar dit keer won Sylvia van de Pas met 3-0 waarmee ze zich voor het podium plaatste. Evenals vorige week verloor ze vervolgens van Annet en eindigde ze op de derde plaats. De finale vond dus wederom plaats tussen Marilou Daamen en Annet van Elten. Ook de eerste finale die met 4-0 naar Annet ging bleek een kopie van vorige week. In de tweede en beslissende finale werd er wederom een 4-0 overwinning geboekt door Annet die daarmee ook de tweede ranking op haar naam zette.

SDC10259Er werden in totaal 63 stuks aan 180-ers gegooid waarbij Jeffrey Sparidaans er het meest noteerde met 7 stuks, gevolgd door John de Kruijff met 6 stuks. De hoogste finish van de avond werd al vroeg op de avond genoteerd door Leo Hendriks die een 156-finish gooide. Hij werd op afstand gevolgd door Patrick Sterckx met een 120-finish en John de Kruijff en Hermie van Orsouw met allebei een 118-finish.

Volgende week is het dan toch echt zover, dan zal er voor het eerst worden gespeeld op de nieuwe locatie bij de Bossche Voetbal Vereniging (BVV). Voor een plattegrond en routebeschrijving zie www.no-score.nl. Ondanks het feit dat we niet langer de beschikking zullen hebben over 34 dartsbanen is de nieuwe locatie een grote vooruitgang in vergelijking met de oude locatie.

Graag verwelkomen we u aanstaande dinsdagavond en zoals altijd is inschrijven mogelijk tot 19:15 uur.

180-ers 100+finishes
7 Jeffrey Sparidaans
6 John de Kruijff
5 Roy Hamers
5 Toon Greebe
5 Henri van Es
4 Jerry Hendriks
4 Gino Vos
4 Christiaan van Overdijk           
3 Benito van de Pas
2 Dave van de Lee
2 Gaston Meunier
2 Leo Hendriks
2 Walter de Kort
2 Patrick Sterks
2 John Devine
1 Ronald Voogd
1 Carlo van Kleef
1 Jeffrey Brands
1 Jermain Heijmans
1 Andries Sterk
1 Ron Schouten
1 Hermie van Orsouw          
1 Annet van Elten

156 Leo Hendriks
120 Patrick Sterks
118 John de Kruijff
118 Hermie van Orsouw
116 Leo Hendriks
106 Benito van de Pas
106 John Devine
105 Gaston Meunier
104 John de Kruijff
102 John de Kruijff
100 Robert Treffers
100 Michael van Oosterhout