Home Ranking nieuws Tussenstand NDB ranking, eerste kampioen is al bekend

Tussenstand NDB ranking, eerste kampioen is al bekend

NDB_Nieuws_2

Gisteren vond de NDB ranking van Den Bosch plaats welke de zevende ranking was in een reeks van negen. Met nog slechts twee rankings te gaan wordt het tijd om de balans op te maken en de huidige rankingstand eens door te lopen. Er is namelijk al één kampioen bekend die door zijn concurrenten niet meer voorbij gestreefd kan worden en tevens is er een categorie waarin de eerste plaats momenteel wordt gedeeld met drieën.

In het herentoernooi heeft Fabian Roosenbrand gisteren goede zaken gedaan. Hij schreef de NDB ranking van Den Bosch op zijn naam door in de finale Ahmad Ahmaddy te kloppen met 4-3. Met deze overwinning ging hij koploper Jan Dekker voorbij die momenteel de tweede plaats bezet. Het onderlinge verschil tussen Roosenbrand en Dekker bedraagt slechts 6 punten. Braulio Roncero en Rico Dera kunnen ook nog een bedreiging vormen. Beiden staan echter 13 punten achter op Fabian Roosenbrand en zullen dus zeer goed moeten presteren om te voorkomen dat de strijd om de titel zal worden gestreden tussen Fabian Roosenbrand en Jan Dekker.

Nergens is het momenteel zo spannend als in het damestoernooi. De eerste plaats wordt gedeeld door maar liefst drie dames waardoor hier nog alles mogelijk is. Aileen de Graaf, Karin Krappen en Tamara Schuur hebben momenteel alle drie 36 punten. Ook Francis Hoenselaar is met 32 punten nog volop in de race voor het kampioenschap. Naar verwachting zal één van deze vier dames kampioen worden aangezien Sharon Prins met 14 punten achterstand op de drie koplopers geen bedreiging meer lijkt te vormen.

Bij de junioren gaat Gilbert van der Meijden aan de leiding met 3 punten voorsprong op Ricky de Vos. Sven Groen won gisteren de zevende NDB ranking en bezet daardoor momenteel de derde plaats met 7 punten achterstand op Gilbert der Meijden. Jimmy Hendriks werd runner-up in ’s-Hertogenbosch en staat samen met Jimmy van Schie 8 punten achter op de huidige koploper, maar hebben nog altijd de mogelijkheid om deze te passeren. Ook voor Mike Zuijdwijk en Tim van den Hoek is het nog mogelijk om mee te strijden om de koppositie, maar dan is een een goede prestatie tijdens komende twee rankings van cruciaal belang.

In het meisjestoernooi staat Annet van Elten bovenaan met een voorsprong van 8 punten op de nummer twee Marilou Daamen. Angelique Maarse en Kaylee de Priester hebben ieder een achterstand van 9 punten waardoor het een strijd lijkt te gaan worden om tweede plaats. Opmerkelijk genoeg bezetten de finalisten van gisteren momenteel de vijfde en zesde plaats. Voor Kimberley Schippers was het zelfs haar derde finale maar doordat ze onlangs pas is ingeschreven heeft ze alleen de punten van de laatste drie rankings gekregen.

Tot slot kunnen we de eerste rankingkampioen al bekend maken. Jeffrey de Zwaan heeft zich namelijk verzekerd van het kampioenschap bij de aspiranten. Hij behaalde in Den Bosch zijn zesde titel waarbij hij voor de derde maal een 170-finish noteerde in de finale. Dit talent domineerde afgelopen seizoen waardoor er enkel nog gestreden zal worden om de tweede plaats. Tim van de Poel bezet de tweede plaats met 25 punten, gevolgd door Lars Fransen met 20 punten.

Op zondag 21 november vindt de achtste NDB ranking plaats in Limburg en op 19 december wordt het Gesloten Nederland in Nijkerk gespeeld, waarna alle kampioenen van dit seizoen bekend zijn.