Vos wint in Den Bosch in een spektakel finale Ranking nieuws
Ranking nieuws

Vos wint in Den Bosch in een spektakel finale

Jelle Klaasen was ditmaal afwezig ivm de Matchplay, via het TV scherm was Klaasen er toch een beetje bij. De spelers en bezoekers konden tijdens de wedstrijden live meekijken op een scherm in de dartruimte. Helaas kon de juigende menigte Klaasen niet helpen in zijn strijd tegen Ronny Baxter, Klaasen verloor met 10-8 in een spannende wedstrijd.

Terug naar Den Bosch, Gino 'the Fox' Vos uit Oss wist weer eens het podium te pakken. Vos verloor geen enkele wedstrijd waarmee hij zich direct plaatste voor de grand finale. Vos won 'on his way' van: Pier Kerkhofs, Jo Rietjes, Christiaan van Overdijk, Davy Venken, Willy vd Wiel en in de finale winnaarsronde van Wouter Vaas.

Deze avond bracht weer mooie, spannende en met name echte dartwedstrijden. Het publiek werd getrakteerd op een mooie avond darts, onder de 64 deelnemers bevonden zich 4 dames, de vaste crew... Denise Trouerbach, Eefje vd Meijden, Roughanne Kusters en Charona de Laat waren present. Ook kende de ranking een nieuwe wedstrijdleider of is het in goed Nederlands wedstrijdleidster, Jolanda van Santvoort nam de leiding vandaag over van Patrick Megens. De 'vaste' wedstrijdleider Megens vond het nodig om in Spanje binnenkort zichzelf te vervelen op het witte strand onder een gloeiende zon met een koud glas bier. Wie bedenkt nu zo iets... Om alsvast in de stemming te komen liep Jolanda vandaag een avondje mee om het systeem en de spelers te leren kennen.

Wouter Vaas was de verassing vandaag met goed dartspel worstelde hij zich door het deelnemersveld om uiteindelijk als 3e te eindigen. Eimardo van Engelen debuteerde en wist tot de laatste 12 te komen van Engelen strandde tegen Andries Sterk.

Willy vd Wiel verloor in de halve finale winnaarskant van Gino Vos waardoor hij via de verliezerkant van de sheet zijn weg moest vinden tussen de zwetende aanwezigen gewapend met dartpijlen. Free Willy wist te winnen van Davy Venken, Tony West enWouter Vaas. Na een lange avond trof hij in de grand finale opnieuw de jonge Ossenaar Vos voor een allerlaatste duel. vd Wiel moest twee keer 4 legs pakken om zich tot winnaar te kronen.

Deze finale bracht spektakel, de aanwezige toeschouwers werden op het puntje van hun kruk gezet... De eerste finale mocht Vos beginnen en pakte zijn eigen leg wat ook vd Wiel deed, in de 3e leg wist Free Willy 146 kort te hakken door met 12 pijlen Vos te breaken. Vos wist nog 2 - 3 maken maar moest toch toekijken hoe vd Wiel in de laatste leg 82 finishten en won met 2 - 4 maar Vos was ongeslagen dus had nog een joker in zijn binnenzak. De 2e finale werd aangevangen door Willy vd Wiel de 1e leg werd meteen door Vos afgesnoept met 12 pijlen, de 2e snoepte vd Wiel weer af met 14 pijlen waarnathe Fox de 3e break van de wedstrijd op zijn naam wist te schrijven met 11 pijlen. Uiteindelijk wist Vos deze 2e finale te winnen met 2-4 beide heren wisten hoge gemiddelden te halen. vd Wielgooide een gemiddelde van103.7 en Vos 109.1 (laatste finale)