Home Ranking nieuws Vrijbuiter Cashino 2 boekt vierde overwinning op rij

Vrijbuiter Cashino 2 boekt vierde overwinning op rij

SL-wedstrijdverslag

Zaterdag 19 november kwam Team Assen op bezoek bij koploper Vrijbuiter Cashino 2 in Apeldoorn. Voor Team Assen, dat na 3 wedstrijden nog steeds puntloos was, een belangrijke wedstrijd. En natuurlijk voor Vrijbuiter, dat de koppositie wilde behouden.

Voor de Round Robin kwamen voor Vrijbuiter Jeffrey Bekema, Deniz Armut, Marco Smit en Joop Wallenburg aan de oche. Voor Team Assen waren dit Gerrit Westerveld, Michael Lie Ten, Bert Veltman en Mischa van Vendeloo. De Round Robin verliep voor Vrijbuiter bijzonder goed want de eerste 7 legs werden in winst omgezet. Team Assen had duidelijk moeite om het ritme te vinden terwijl aan Vrijbuiter kant alles goed viel. Ook Joop Wallenburg, voor het eerst in de basis, liet uitstekend spel zien door onder andere zijn eerste leg in 16 darts uit te gooien. Mischa haalde het eerste en enige punt in de Round Robin voor Assen binnen waardoor deze met 9-1 naar Vrijbuiter ging.

Singles:

Marco – Mischa 2-4

Jeffrey – Bert 4-2

Deniz – Michael 4-0

Joop – Gerrit 2-4

Marco mocht de eerste single spelen. De afgelopen wedstrijden liepen voor hem zeer goed maar ditmaal worstelde hij met zijn vorm waar Mischa goed gebruik van maakte. Jeffrey en Deniz lukte het wel om hun partij naar zich toe te trekken voor een 3-1 voorsprong. Joop, in de Round Robin nog goed gooiend, leek tijdens zijn single last te hebben van zenuwen. In de eerste leg kreeg hij nog twee pijlen om de leg van Gerrit af te snoepen maar de dubbel wilde niet vallen. Nadat Gerrit op een 0-3 voorsprong kwam en ook de laatste leg leek te pakken was het Joop, die vanuit het niets, een 116-finish noteerde (T19.T19,D1). Nadat Joop ook de vijfde leg pakte voor de 2-3 leek het tij te keren. Helaas zakte het niveau daarna weer en won Gerrit toch nog met 2-4 waardoor de spanning na de singles volledig terug was.

Koppels:

Deniz/Jeffrey – Michael/Gerrit 3-0

Marco/Ricardo – Mischa/Bert 1-3

Deniz/Jeffrey – Mischa/Bert 3-0

Marco/Ricardo – Michael/Gerrit 3-2

Na de eerste drie koppels was de stand 5-3. De laatste koppel-partij zou bepalend zijn of de winst binnen gehaald kon worden zodat het niet op de solo-partij aankwam. Het werd een spannende partij die nipt door Marco en Ricardo Kingma (ingevallen voor Joop) werd gewonnen. Team Assen bleek vandaag een taaie tegenstander waar zeker niet gemakkelijk over gedacht moet worden ondanks dat ze nu na vier wedstrijden nog steeds puntloos zijn.

Op 3 december volgt de kraker tegen Cafe de Stoof Zwolle uit in Zwolle.

Solopartij:

Deniz – Mischa 1-4

Bijzonderheden:

180-ers:

Team Assen: Bert 1x, Mischa 1x, Michael 1x

Vrijbuiter: Ricardo 1x

Hoge finishes:

Vrijbuiter: Joop 116