Home Ranking nieuws Wedstrijdverslag hoofdklasse United Leiden – Dart Team Venlo

Wedstrijdverslag hoofdklasse United Leiden – Dart Team Venlo

IngezondenWedstrijdverslagen

Vandaag de laatste uitwedstrijd van het seizoen 2009-2010 tegen United Leiden. Voor DTV is er nog een kansje om plaats drie te veroveren en voor United Leiden gaat het om overleven. Beide teams missen een speler. Bij DTV ligt Patrick van Veldhoven plat. Hij is vrijdag door de rug gegaan. Bij United is Henny vd Ster afwezig. Zijn vrouw wordt 40, dus heeft Henny thuis verplichtingen. De Round Robin moet helemaal uitgespeeld worden om het punt te kunnen veroveren. In de laatste leg staan Willem Kralt en Dave Proosten tegenover elkaar. Het is Dave die het punt voor DTV binnen haalt.

In de starten wederom Willem Kralt en Dave Proosten tegenover elkaar. In een partij van hoog niveau is het Dave Proosten die Willem in de 3de leg breekt en vervolgens zijn eigen legs behoudt. 4-2 winst voor Dave. De tweede single gaat tussen Geert Verhagen en Jos Vasen. Beide heren houden elkaar in evenwicht en zodoende is de 7de leg nodig om de winst te bepalen. Hierin vind Jos het eerste de dubbel en haalt het eerste punt binnen voor United. Ook de derde single moet tot het eind worden uitgespeeld. Jan weet na een 3-1 achterstand geweldig terug te komen met een 12-darter (170-finish) en een 13-darter. De winning-mood van de laatste twee legs bij Jan zet zich door en zo wint Jan en staat DTV op comfortabele voorsprong. De laatste single gaat tussen Jac Proosten en Elmer Kralt. Jac begint stabiel aan de single en met in de derde leg ook nog een mooie finish van 130 wint Jac met 4-0.

Tussenstand 1-4

Met een lekkere voorsprong beginnen we aan de koppels. Bij United is de spanning te voelen. Indien DTV nog één punt pakt is de degradatie een feit. Bij DTV komen langzaam ook de tussenstanden van Havenzicht binnen; 4-0 voor. Zou dan de derde plek toch niet meer haalbaar zijn??? Snel hoofd leeg en doorgaan. De eerste koppel gaat tussen Dave/Jan en Willem/Jos. De partij begint zeer moeizaam, maar het niveau stijgt snel. Dave en Jan hebben wat moeite met het ijzer (dit zit enorm in de weg) en bij United valt het nu allemaal wel. Zij winnen met 3-1. Opnieuw kans voor DTV op de derde plek en kansen voor United om in de hoofdklasse te blijven. Jac/Geert en Wim/Elmer gaan tot de laatste leg. Hier mis Jac drie pijlen op 36 en ziet Wim op 132 maar net de Bull missen. Geert is echter trefzeker en het lot van United is bezegelt. Na 11 seizoenen hoofdklasse komt degradatie hard aan. Inmiddels is ook al bekend dat Havenzicht reeds gewonnen heeft en dat DTV niet meer strijd om plaats drie. Na een moment van bijkomen moeten er nog drie partijen gespeeld worden. Ik kan zeggen dat dat niet echt meer lekker gaat bij DTV. Soms nog een leuke leg, maar soms ook afwezig. United laat echter stabiel goed darten zien. Zij winnen dan ook de laatste twee koppels.

Tussenstand 4-5

In de Solo mag Nico proberen om alsnog de winst binnen te halen. Echter haalt Nico zijn normale niveau totaal niet. In een kreun en een zucht maakt Willem 4-0 en zit de wedstrijd en het seizoen erop.

Eindstand 5-5.

Dat was dan het seizoen 2009-2010. De laatste helft van het seizoen kenmerkt zich door desillusies. Memory Almelo dat zich te goed voelt om met drie personen te gaan darten en dan ook nog menen dat zij geen strafpunten krijgen. Memory Almelo, dat nadat ze gedegradeerd zijn, vervolgens helemaal afhaken en alles op z’n kop zetten. L&L dat in de laatste ronde niet meer voor het kampioenschap gaat en met de reservespelers komt. Soms lijkt het alsof de superleague niet meer belangrijk is. Eerst was dit vooral in de regioklassen, maar nu al in overvloed in de overgangsklassen (kampioenschap wordt beslist mede doordat een team maar met drie man komt opdagen, diverse teams met strafpunten en De Specials die er uitvliegen) en zelfs in de hoofdklasse. Misschien iets voor de NDB om naar te kijken. Ik weet in ieder geval dat er geen makkelijke oplossing is, maar er moet toch iets gedaan kunnen worden.

Ik wil in dit laatste verslag gebruik maken van de gelegenheid om alle supporters te bedanken voor alle steun en het feit dat vele komen kijken naar de wedstrijden. Verder wil ik alle sponsors bedanken. Kwalitaria Velden voor het lekker eten na de thuiswedstrijden DAS Venlo voor de shirts, materialen en alles en natuurlijk café de Bascule voor de goede locatie en zorg tijdens de wedstrijden en trainingen.

180-scores: DTV:Dave Proosten 5x en Jan Martens en Jac Proosten 1x
United:Wim Mink 3x

Hoge finishes: DTV: Jan Martens 170, Jac Proosten 130 en Geert Verhagen 118
United: Wim Mink 110-106, Jos Vasen 128 en Willem Kralt 110.