Home Ranking nieuws William van Luttikhuizen wint 8e voorronde Cashino Vrijbuiter Ranking

William van Luttikhuizen wint 8e voorronde Cashino Vrijbuiter Ranking

Ondanks de winterse weersomstandigheden wisten zich toch nog 23 deelnemers te melden aan de wedstrijdtafel voor de 8e voorronde van de Cashino Vrijbuiter Ranking.

Toen de loting was verricht kon er begonnen worden aan de poulewedstrijden. Al gauw bleken de eerste en tweede plaatsen snel verdeeld, maar werd er gestreden om 3e te worden in de poule wat voor een aantal ook recht gaf om deel te nemen in de winnaarsronde.

In die winnaarsronde waren er toch wel een aantal verrassende uitslagen. Zo verloor Henri Klein van Stanley Fusalli en wist Sander Zwarthof de halve finale te bereiken door Sjaak Verhaag te verslaan. Sjaak die ondanks zijn verlies wel in deze partij de hoogste bull finish (122) noteerde en hiermee de felbegeerde San Remo Pizzabon in de wacht sleepte.

De andere kwartfinales werden een prooi voor Tokan Ata die van Ricardo Kleyer wist te winnen en William van Luttikhuizen die één van de jeugd talenten Quin Wester wist te verslaan.

Een goed spelende Tokan Ata wist zich redelijk eenvoudig te plaatsen tegen Sander Zwarthof (4-0).

De andere halve finale tussen Stanley Fussalli en William van Luttikhuizen werd een zeer spannende strijd met een zeer hoog niveau. Nadat Stanley snel een 2-0 voorsprong had genomen was het William die op stoom begon te raken. Met veel 100+ scores en een knappe 111 finish (terwijl Stanley op tops stond te wachten) wist William zich terug te knokken tot een 3-2 voorsprong. In de 6e leg stonden beide heren na 12 darts op een dubbel, het was echter Stanley die checkte en zo de stand weer gelijk trok. Ook in de beslissende 7e leg stonden beide heren weer na 12 darts op een dubbel alleen was het dit maal de beurt aan William om als eerste de dubbel te gooien en zich wist te plaatsen voor de finale tegen zijn maat Tokan Ata.

De Finale ging de eerste 4 legs gelijk op (2-2). Het was daarna William die beter scoorde en eerder zijn dubbels gooide en zo na 2 keer de finale te hebben verloren (laatste keer van Tokan met 5-4) deze 8e voorronde wel op zijn naam wist te schrijven met een met een 5-2 overwinning.

De finale van de verliezersronde ging tussen Guido Raalte (die op zijn weg na de finale wist te winnen van Maribelle en Jan-Steven Orbons)en nog een jeugdtalent uit de vrijbuiter nl. Enrico Moes (Enrico versloeg op zijn beurt Norman Broekhout en Ramon Haring).

Het was Enrico die in de finale knap van een toch sterk gooiende Guido met 3-1 wist te winnen en zo de verliezersronde op zijn naam mocht schrijven.
Kortom een zeer geslaagde avond met spannende wedstrijden op hoog niveau.
Hieronder de uitslagen van de kwart-halve en finales, de hoogste finishes en 180’ers.

Winnaarsronde
Kwartfinales:
Stanley Fusalli – Henri Klein 3-1
William van Luttikhuizen – Quin Wester 3-2
Ricardo Kleyer – Tokan Ata 1-3
Sander Zwarthof – Sjaak Verhaag 3-2

Halve finales:
Sander Zwarthof – Tokan Ata 0-4
William van Luttikhuizen – Stanley Fusalli 4-3

Finale:
Tokan Ata – William van Luttikhuizen 2-5

Verliezersronde
Kwartfinales:
Guido Raalte – Maribelle 2-0
Paul Veneman – Jan-Steven Orbons 0-2
Nathan Bijlenga – Ramon Haring 0-2
Enrico Moes – Norman Broekhout 2-0

Halve Finales:
Guido Raalte – Jan-Steven Orbons 2-0
Ramon Haring – Enrico Moes 0-2

Finale
Guido Raalte – Enrico Moes 1-3

Hoogste finishes:
Sjaak Verhaag 122
Bas Neussink 117
Henri Klein 116
William van Luttikhuizen 111
Sander Zwarthof 106
William van Luttikhuizen 101

180’ers:
Henri Klein 3
Ricardo Kleyer 3
William van Luttikhuizen 3
Sjaak verhaag 2
Bas Neussink 1
Guido Raalte 1
Vincent Kamphuis 1

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.