Home Ranking nieuws Winners Zomerranking nummer 9 is een prooi voor Marco Smit

Winners Zomerranking nummer 9 is een prooi voor Marco Smit

Vrijdagavond 16 augustus stond alweer in het teken van het negende toernooi van de Winners Zomerranking. Met nog drie toernooien in het verschiet zijn er momenteel 25 spelers die zich voorlopig geplaatst mogen noemen, voor sommige zal het een kwestie zijn van komen, andere zullen dus nog wel degelijk aan de bak moeten.

Voornamelijk dezelfde namen die zich aanmeldden aan de wedstrijdtafel en zo kon men beginnen met 37 inschrijvingen. Er werd begonnen in 5 poules van 5 en 3 van 4. In de poules was de enige verrassing dat Raymond van der Hoeven zich niet wist te plaatsen voor de Winnaarsronde en zijn geluk in de verliezersronde moest beproeven.

In de verliezersronde was het wel Raymond van der Hoeven die samen met Stacey Rijn de lakens uitdeelden en zij de finale zouden spelen. Onderweg naar de finale wist Raymond niet al zijn partijen met glorie af te sluiten. Hij wist achtereenvolgens te winnen van: Rianne Groenewoud (2-1) Jordy Kaptein (2-0). In de halve finale werd dan ook nog Joey Rus Hartland geklopt met 3-0. En zo was de finale een feit. Stacey het een stuk moeilijker en elke wedstrijd werd pas in de laatste leg van de partij beslist. Ze won achtereenvolgens van Peter van Mouwerik (2-1), Maurice Bonte (2-1) en Joke Klaasen (3-2).

In de finale een ander niveau dan in de partijen ervoor. Stacey nam gelijk het initiatief en nam daarmee brutaal een 2-0 voorsprong tegen Raymond! Raymond wist deze achterstand om te buigen en er 2-2 van te maken. Vervolgens was het wederom Stacey die haarzelf een goede kans gaf om weer op voorsprong te komen en dit ook deed; 2-3 Stacey. Raymond moest nogmaals de zeilen bijtrekken en hetgeen hem ook lukte en de 3-3 op het scorebord zette. Waar Stacey in de verliezersronde elke ronde de laatste leg op haar naam wist te schrijven lukte dit in de finale niet en pakte Raymond toch de verliezersronde met 4-3.

In de winnaarsronde werd er begonnen met een aantal voorronde partijen. In deze voorronden waren het Arjan Versendaal, Jos Solleveld, Dennie Mallegrom, Corné Wols en de winnaar van het vorige toernooi Ahmet Kader die verloren respectievelijk van Michel Legierse, Peter Meijer, Sander van Oostenbrugge, Alex Ton en Mark van der Voorden.

Bij de laatste 16 een aantal mooie partijen: Patrick van den Boogaard gooide mede dankzij een 170 finish en een achtereenvolgende 180’er Michel Legierse naar huis, ging Mark van der Voorden vrolijk verder en gooide Lesley van Schijndel naar huis. Raymond Meijer gooide Dylan van Schijndel naar het schrijfbord, hetzelfde deed Marco Smit bij Sander van Oostenbrugge. Werd Mike Fiere getrakteerd op een 3-0 nederlaag tegen Nigel van Milligen en ging Alex Ton ook verder met zijn opmars tegen Justin Schilperoord. Patrick Luijendijk won nu wel van Peter Meijer met 3-1 en Donnelly Teunisse die die kansloos onderuit ging tegen Jisse de Boer maakte de kwartfinales compleet

Bovenin in de sheet speelde Patrick Luijendijk een moeizame partij tegen Raymond Meijer,maar wist met 3-2 aan de goede kant te blijven. Marco Smit wist een 1-0 voorsprong niet uit te breiden, maar wist de 1-2 achterstand tegen Patrick van den Boogaard dan wel om te buigen in partijwinst na 3 gemiste matchdarts van Van den Boogaard: 3-2. Hiermee was de eerste halve finale bekend. In de andere halve finale zou Nigel van Milligen uitkomen tegen Alex Ton, gezien Alex een mooie partij gooide en Jisse de Boer het nakijken gaf! Nigel van Milligen speelde een goed toernooi en won in de kwartfinale van Mark van der Voorden!

In de halve finale was tot 2-2 een goede pot, waarna Alex het minder raakte en Nigel hier dankbaar gebruik van maakte! In de andere halve finale tussen Patrick Luiendijk en Marco Smit ging het bij beide spelers moeizaam, bij een 3-1 stand in het voordeel van Smit, leek Patrick zich op te maken voor een comeback, maar na een gemiste 12darter, miste Patrick nog eens 12 pijlen op de dubbel en was het Marco Smit die zich voor de 2e maal in de finale speelde.

Finale Nigel vs Marco. Smit was oppermachtig in de finale. Nigel moest in elke leg weer achter het geweld van Marco Smit aanlopen en kon ook geen vuist maken om tegengas te geven. Marco Smit ronde het allemaal ook koelbloedig af en won met grote cijfers, waar hij vorige week nog met grote cijfers verloor! 5-1.

Marco Smit had het meeste dorst deze avond en gooide maar liefst zeven maximum scores! Gevolgd door Patrick van den Boogaard (4stuks) en Jisse de Boer (4 stuks).Patrick van den Boogaard gooide de hoogst mogelijke finish deze avond met 170!

Volgende ranking zal plaatsvinden op vrijdag 23 augustus en ook dan kan men zich weer inschrijven tot 19:45! Tot de volgende keer!
.