Home Ranking nieuws Zwaantje houdt United Leiden op gelijkspel in een wedstrijd met 23x 180

Zwaantje houdt United Leiden op gelijkspel in een wedstrijd met 23x 180

Superleague_wedstrijdverslagen

Vandaag de lastige wedstrijd tegen United op het programma. Na onze goede seizoensstart (4 punten uit 2 wedstrijden), wilden we kijken of we het ook deze Leidenaren moeilijk konden maken. Dat dit lastig zou worden, wisten we van te voren. Ze komen immers uit de hoofdklasse.

Voor ons speelden Mark Brouwers, Roy Hamers, Jeroen Jorissen en Joppe Bakens. Voor Leiden waren dat Wim Mink, Elmer Kralt, Henny van de Ster en Dennis Zijderhand. Bij ons ontbraken Patrick Sterkx en Guido van Hooff en bij hen ontbrak Willem Kralt. Beide teams dus niet op volle sterkte en ook alle twee zonder wissels.

De Round Robin was er niet een om over naar huis te schrijven. Er werden, zeker in het begin, heel veel dubbels gemist. Het ging er eerder om wie de 10e pijl op de dubbel wel raak gooide. Daar was United beter in en won dan ook vrij gemakkelijk met 3-9. Snel vergeten, dachten we.

De eerste single ging tussen Roy Hamers en Dennis Zijderhand. Dennis speelde constant en maakte heel goed gebruik van de kansen die Roy liet liggen. Zeker in het begin toen Dennis uit liep naar een 0-3 voorsprong. Roy kon nog een vuist maken door knap terug te vechten naar 2-3, maar Dennis was niet van plan Roy nog een kans te geven en rondde het goed af: 0-2 tussenstand.

Hierna was het de beurt aan Joppe Bakens die mocht aantreden tegen Henny van de Ster. Joppe begon sterk met twee 15 darters, waarna Henny nog 2-1 maakte. Daarna was het verzet gebroken. Joppe was scorend sterk en Henny kon het niet bijbenen was resulteerde in een 4-1 overwinning voor ons: tussenstand 1-2.

De derde single ging tussen Mark Brouwers en Wim Mink. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat beide spelers ver onder hun eigenlijke niveau stonden de spelen. Een krankzinnige wedstrijd waarin het uiteindelijk 3-3 wordt. In de laatste leg mag Wim beginnen en maakt het ook af. Tussenstand 1-3.

Als laatste Jeroen Jorissen tegen Elmer Kralt. In dit soort fases is Jeroen het sterkst en dat bleek ook nu weer in het begin. Jeroen gooide constanter en sterker dan Elmer en won uiteindelijk met 4-1. Tussenstand 2-3 voor Leiden.

De koppels werden gemaakt door Harrie, onze captain: Jeroen samen met Joppe en Roy samen met Mark. Voor Leiden Henny samen met Elmer en Dennis samen met Wim. Aan de bak dus. Joppe en Jeroen begonnen tegen Dennis en Wim. Tot 2-2 gelijk op waar Jeroen en Joppe met 9 darts het niet voor elkaar krijgen om 178 weg te poetsen en dat is dodelijk op dit niveau. United is koelbloedig en laat geen kansen liggen. Flink balen want nu is het 2-4 terwijl we mogelijkheden (In Louis van Gaal taal) hadden om 3-3 te maken.

Hierna spelen Roy en Mark tegen Henny en Elmer. Mark begon steeds sterker te gooien en Roy ook. Een cruciale sleutelwedstrijd waarin het uiteindelijk 2-1 voor ons wordt. Elmer zet met een 139 score 195 weg op 56 en kan een vreugdekreet niet onderdrukken. Roy heeft Mark weggezet op 107. Single 20, triple 17 en…Ja! Dubbel 18 valt erin! Dat was een finish die ze niet zagen aankomen. 3-4 nu.

Jeroen en Joppe nu tegen Henny en Elmer. Het gaat nu beter dan in ons eerste koppel. Beide heren halen het niveau van hun single en dat blijkt voldoende voor wederom een 2-2 stand. In de laatste leg zijn Joppe en Jeroen echter superieur en maken het koelbloedig af. 4-4 nu. Het is weer een echte wedstrijd en het is duidelijk dat de Leidenaren dit niet verwacht hadden.
Mogelijkheden nu dus om de wedstrijd om te draaien!

Mark en Roy tegen Dennis en Wim. Het wordt 1-2 en wederom gaat het gelijk op. Roy krijgt drie pijlen om 2-2 te maken, maar helaas het ijzer zit in de weg en hij valt er niet in…Dennis zou Dennis niet zijn als de resterende 20 punten gewoon met 1 pijl weggepoetst worden: 4-5.

De sologame werd gespeeld tussen Joppe Bakens voor ons en Dennis Zijderhand voor Leiden. Wat een wedstrijd! Joppe komt 2-1 voor en breekt vervolgens Dennis met een 14 darter (41-60-180-180-tops). 3-1 tussenstand. Vervolgens 60-60-120 (bouncer)- 180 en 81 mis op dubbel 13 waarna Dennis uitgooit. Tussenstand 3-2. Joppe begint 140-140-43-140 en Dennis antwoordt 140-180-100. Dennis mist ook de 81, nu op dubbel bull. En Joppe finisht de resterende 38 punten (dubbel 3, dubbel 16, hoe anders?) met wederom een 14 darter. Uitslag 5-5.

Al met al een terecht resultaat (vond ook de tegenstander). Dit betekent voor ons dat we alweer niet verloren hebben in een poule waarin elk punt telt. 5 punten nu uit 3 wedstrijden waar Oranjebar 2 nu aan kop gaat met 9 uit 3 na hun 6-4 overwinning op Delft.

Bijzondere resultaten:
Joppe Bakens 5x 180 en 102 finish Elmer Kralt 4x 180
Mark Brouwers 2x 180 en 107 finish Wim Mink 3x 180
Jeroen Jorissen 1x 180 Henny van de Ster 2x 180
Roy Hamers 2x 180 Dennis Zijderhand 4x 180 en 120 finish

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.