Home Ranking nieuws Zwaantje – Oranjebar 2: topper in Eindhoven”

Zwaantje – Oranjebar 2: topper in Eindhoven”

Superleague_wedstrijdverslagen

Gistermiddag stond de wedstrijd tegen Oranjebar 2 op het programma. Oranjebar stond voor aanvang van de wedstrijd op 12 punten uit 4 wedstrijden en wij stonden op 8 uit 4. Dit betekent dat een overwinning voor ons noodzakelijk was om de aansluiting de houden. Echter dat is niet gemakkelijk. Oranjebar treedt vandaag aan met Bobby Biemans, Leon de Geus, Willem Mandigers en William Verbakel. Willem en Leon zetten vorige week een zeer verdienstelijke prestatie neer tijdens de Winmau World Masters, dus dat het lastig zou worden was wel zeker.

Voor ons ook een meevaller want dit is de eerste wedstrijd dit seizoen dat we met een voltallig team zijn. Voor Harrie dus de lastige keuze om een opstelling te maken. Hij koos uiteindelijk voor Joppe Bakens, Mark Brouwers, Roy Hamers en Jeroen Jorissen.

Round Robin 2-9

Hier kunnen we heel kort over zijn. Van onze kant was het ronduit slecht en Oranjebar maakte hier dankbaar gebruik van. Een aantal zeer knappe legs van de heren uit Mariahout (waaronder een 11 darter van Bobby) zorgde er voor dat we na 34 minuten al klaar waren: 0-1.

Mark Brouwers – Bobby Biemans 1-4

Mark begon niet sterk en Bobby wel waarna het al snel 0-3 stond. Hierna begon Mark sterk te spelen maar miste vervolgens 9 darts op de dubbel om 2-3 te maken. Bobby maakte het dankbaar af: 0-2.

Joppe Bakens – Willem Mandigers 4-0

Willem gooide een erg sterke Round Robin dus Joppe was gewaarschuwd. Met een 16 dart leg breekt Joppe meteen, waarna via een 100 finish zijn eigen leg wordt gehouden. Vervolgens zorgen 2 14 darters ervoor dat Joppe met maar liefst 4-0 wint: 1-2.

Roy Hamers – Leon de Geus 2-4

Een sterke pot van beide heren waarin de twee spelers elkaar goed bij blijven. Echter, Leon staat zo strak te scoren dat elke loose dart funest is. Dit is dan ook het verhaal van deze wedstrijd. Een zwakke score van Roy in de 6e leg zorgt ervoor dat Leon 3 pijlen krijgt voor een dubbel. Die mist hij zelden: 1-3 tussenstand.

Jeroen Jorissen – William Verbakel 4-2

William komt 2-1 voor waarna Jeroen wat beter in zijn spel komt. Echter, het is lang niet het niveau wat we van beide heren gewend zijn. De vechtersmentaliteit van Jeroen zorgt er vaak voor dat hij op beslissende momenten net een stapje extra kan geven. Zo ook hier waardoor Jeroen met 4-2 wint: 2-3 tussenstand. Een belangrijk punt want bij 1-4 ben je tegen deze tegenstander ben je bekeken.

Joppe/Mark – Willem/William 3-2

Een gelijkopgaande partij waarin het tot 2-2 gelijk opgaat. Willem gooit dubbel bull waardoor de laatste leg begonnen mag worden door de spelers van Oranjebar. Dit bleek echter geen domper want met een opening van 140-140-96-180 werd er rap weggelopen in de laatste leg waarna Mark de beslissende dubbel gooide: 3-3.

Jeroen/Roy – Leon/Bobby 2-3

Wederom een spannende wedstrijd waarin Oranjebar ditmaal scorend beter was in de laatste leg. We stonden nog in de 300 toen Leon de beslissende dubbel gooide. Helaas geen triples meer voor ons in de laatste leg: 3-4 tussenstand.

Joppe/Mark – Leon/Bobby 3-0

Joppe en Mark hadden er zin in. Met veel hoge scores en sterk finishwerk werd Oranjebar niet de kans gegeven in de wedstrijd te komen. Een vreugdekreet kon dan ook niet worden onderdrukt door Joppe na de winnende dubbel 16: 4-4.

Patrick Sterkx/Roy – Willem/William 0-3

Harrie besloot Jeroen te wisselen na de eerste koppel waardoor Patrick Sterkx mocht invallen. Dit bleek helaas geen gouden wissel. Patrick kon zijn draai niet vinden en Roy was ogenschijnlijk van slag af. Met 3-0 werd er verloren waardoor het eerste punt voor Oranjebar binnen was. Een lichte domper voor ons want we hadden echt het gevoel gekregen in de koppels dat er meer te halen viel!

Joppe Bakens – Leon de Geus 4-2

Beide heren hebben in het verleden regelmatig tegen elkaar gegooid. Dit leverde altijd zeer mooie wedstrijden op. Zo ook vandaag. Leon mag beginnen en staat na 15 darts op 64, Joppe breekt met een 112 finish (T20-S12-D20). Hierna komen beide spelers pas echt op stoom. Leon zet zich weg op 40 waarna Joppe 72 finisht (S12-S20-D20). Leon pakt vervolgens zijn eigen leg in 14 darts, waarna Joppe met een 15-darter zijn eigen leg houdt (75 finish met weer dubbel 20 en Leon weer op een dubbel.). Hierna houdt Leon zijn leg weer in 17 darts. Joppe mag vervolgens zijn eigen leg proberen te houden om een gelijkspel binnen te slepen. Dit lukt. Leon gooit geen triples meer, waardoor Joppe niet meer onder drukt komt. Eindstand 5-5.

Al met al een terecht resultaat, maar hier schieten we, om eerlijk te zijn, niet veel mee op. Als we de aansluiting met Oranjebar terug hadden willen vinden, hadden we hier zeker 3 punten moeten pakken. Helaas zat dat er vandaag niet in. Door dit gelijke spel en het gelijke spel van Sam Sam tegen United Leiden blijven we wel op de 3e plaats staan en Oranjebar staat onveranderd bovenaan.

Over 4 weken gaan we naar Weert om daar aan te treden tegen The Fanatics. Tot dan!

Groeten uit Eindhoven.

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.